شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۳۱ - ۲۸ آبان ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۸۰۱۶۴۸
حوزه بهداشت و رفاه

مردم باز هم در سفر به شمال حماسه آفریدند! /نگذاریم حلقه محاصره کرونا تنگ تر شود

وضعیت کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به فیلم‌های منتشر شده در فضای مجازی که بیانگر حجم عظیمی از مسافران در جاده‌های منتهی به شمال کشور بود، گفت: دیشب مردم در سفر به شمال حماسه آفریدند، تصور نمی‌کردیم تا این اندازه برای رفتن به سفر قبل از آغاز محدودیت‌ها برنامه‌ریزی داشته باشند.

»، دکتر مسعود مردانی - متخصص عفونی در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص تاثیر تعطیلی مشاغل از ساعت ۱۸ به بعد در کاهش زنجیره انتقال بیماری، اظهار کرد: نتایج اعمال هر محدودیت معمولا دو هفته بعد در مراجعان سرپایی، چهار هفته بعد در بیماران بستری و ماه بعد در موارد مرگ و میر مشخص می‌شود؛ مطمئنا در حال حاضر و به سرعت اتفاق خاصی با اعمال این محدودیت نمی‌افتد. البته با ترددهایی که بنده در سطح شهر داشتم در مشاهداتم تعداد اندکی مغازه و کسب و کار دیدم که پس از این ساعت اعلام شده تعطیل بودند، ولی امیدوارم این محدودیت‌های جدید که از شنبه آغاز می‌شود با جدیت بیشتری اجرا شود.

وی با اشاره به فیلم‌های منتشر شده در فضای مجازی که نشانگر موج سفرها به سمت شمال کشور بود، تصریح کرد: دیشب در جاده‌های منتهی به شمال به شکل معجزه‌آسا انسان می‌دیدیم، تصور نمی‌کردیم مردم تا این اندازه برای تنظیم مسافرت‌هایشان پیش از اعمال محدودیت‌ها برنامه‌ریزی داشته باشند.

این متخصص عفونی افزود: ما بسیار کوچک‌تر از آن هستیم که بخواهیم به مردم توصیه کنیم اما کسانی که به هیچ عنوان سفرهای شمال را ترک نمی‌کنند، دیشب مجددا حماسه آفریدند. حالا که برخی به سفر رفته‌اند از آنها می‌خواهیم تا حد امکان برای فعالیت غیرضروری از خانه خارج نشوند، به گردش نروند، شست و شوی مکرر دست را فراموش نکنند، از صرف غذا در رستوران خودداری کنند، از رفتن به خرید و فروشگاه‌ها پرهیز کنند و... اگر با کسی تماس داشتند که شک دارند فرد بیمار است یا خیر تا دو هفته خود را قرنطینه کنند و بویژه از تماس با افراد مسن خانواده خودداری کنند.

مردانی تاکید کرد: آن دسته از افرادی هم که در شهرهای خود ماندند و سفر نرفتند نیز از این فرصت برای پاساژگردی، دید و بازدید، دورهمی و... استفاده نکنند.

نگذاریم حلقه محاصره کرونا تنگ تر شود

وضعیت کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

 رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه رعایت پروتکل‌ها و پرهیز از ترددهای غیرضرور طی این دو هفته تعطیلی مطمئنا در قطع زنجیره انتقال بیماری تاثیرگذار خواهد بود، عنوان کرد: در صورت اجرای دقیق این طرح چه از سوی مردم و چه از سوی مسئولان و مجریان طرح، چرخه انتقال تا حدودی قطع شده و بار بیماری کاهش پیدا می‌کند، در این صورت کنترل اپیدمی بسیار راحت‌تر خواهد بود.دکتر پیام طبرسی با تاکید بر اینکه محدودیت‌های جدید و تعطیلی دوهفته‌ای می‌تواند فرصت مناسبی برای قطع چرخه و زنجیره انتقال بیماری باشد، گفت: البته این در حالتی است که کلیه پروتکل‌ها از سوی مردم نیز رعایت شود، ولی متاسفانه همچنان شواهدی وجود دارد که برخی راهی مسافرت‌های شمال شده، گزارش‌هایی از مغازه‌ها و فروشگاه‌های مخفی منتشر شده و عده‌ای نیز  همچنان پروتکل‌ها و محدودیت‌ها را رعایت نمی‌کنند، اگر قرار باشد این تخلفات و سرپیچی از پروتکل‌ها و محدودیت‌ها همچنان ادامه داشته باشد، هیچ محدودیتی تاثیر گذار نخواهد بود و باید متاسفانه روز به روز شاهد افزایش آمار ابتلا و مرگ و میرها و اخبار بد باشیم.این پزشک متخصص عفونی با بیان اینکه متاسفانه از ابتدای پیک سوم تا به امروز آمارها همواره صعودی و رو به بالا بوده است، گفت: انتظار ما این بود که آمارها به مرور کاهشی باشد ولی هنوز این اتفاق رخ نداده و این مسئله نشان دهنده آن است که چرخه انتقال بیماری بسیار فعال شده است.

وی با بیان اینکه فهمیدن وخیم بودن اوضاع کار سختی نیست، گفت: این روزها همگی در اطرافیان دور و نزدیک خود اخبار ابتلا، بستری، انتقال به ای سی یو و مرگ و میر را می‌شنوند، همه شاهدیم که حلقه محاصره کرونا از همیشه تنگ‌تر شده و بیماری به صورت فعال در حال چرخش سریع در سطح جامعه است.طبرسی با بیان اینکه رعایت پروتکل‌ها و پرهیز از ترددهای غیرضرور طی این دو هفته تعطیلی مطمئناً در قطع زنجیره انتقال بیماری تاثیرگذار خواهد بود، عنوان کرد: در صورت اجرای دقیق این طرح چه از سوی مردم و چه از سوی مسئولان و مجریان طرح، چرخه انتقال قطع شده و بار بیماری کاهش پیدا می‌کند، در این صورت کنترل اپیدمی بسیار راحت‌تر خواهد بود، ولی زمانی که چرخه انتقال بیماری مانند این چند هفته اخیر فعال باشد، کنترل آن بسیار سخت است.این متخصص عفونی با بیان اینکه در صورت رعایت پروتکل‌ها و محدودیت‌ها نتایج مثبت این طرح طی هفته‌های آینده محسوس خواهد بود، گفت: البته این تعطیلی دو هفته‌ای به عنوان یک مسکن عمل کرده و تا حدودی بار بیماری را کاهش می‌دهد، درمان اصلی رعایت همیشگی پروتکل‌ها و اصول پیشگیری از ابتلا و انتقال بیماریست.

وضعیت کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

طبرسی با بیان اینکه ابتلاهای گروهی و خانوادگی وجه بارز پیک سوم در مقایسه با پیک‌های قبلی اپیدمی است، تصریح کرد: مهمترین علت این مساله دورهمی‌های خانوادگی و تجمعات غیر ضروری است، افراد باید آگاه باشند که حتی در صورت پوشش ماسک و رعایت پروتکل‌ها، باز هم احتمال انتقال بیماری وجود دارد، چراکه طی میهمانی و دورهمی بالاخره افراد برای خوردن غذا و هر چند به مدت محدود مجبورند ماسک خود را بردارند و یا طی این مدت ممکن است کوتاهی‌هایی صورت بگیرد، لذا هیچ تضمینی برای عدم ابتلا و انتقال بیماری در دورهمی‌های هرچند محدود نیز وجود ندارد.رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در پایان با تاکید بر اینکه راهکار کنترل اپیدمی و قطع زنجیره انتقال بیماری سه کار ساده یعنی پوشش ماسک، رعایت فاصله گذاری فیزیکی و جلوگیری از تجمعات است، عنوان کرد: اگر همین چند کار ساده را رعایت کنیم موفق می‌شویم ولی اگر همچنان پروتکل‌ها و محدودیت ها را رعایت نکنیم، چرخه فعال اپیدمی همچنان در جامعه می‌تازد و آمار ابتلا و فوتی‌ها به صورت صعودی ادامه پیدا می‌کند.

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش