پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۵۳ - ۰۴ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۰۲۰۸
حوزه بهداشت و رفاه

چه کسانی واکسن کرونا می گیرند؟

ایرج حریرچی
معاون کل وزارت بهداشت، اعلام‌کرد: مردم به این نکته توجه کنند که واکسن کرونا، عادلانه و براساس اصول علمی توزیع خواهد شد.

به گزارش مهر، "ایرج حریرچی" با حضور در برنامه «طبیب»، با اشاره به این که ما برای خرید ۱۸ میلیون دوز واکسن کرونا اقدام کردیم، گفت: مردم به این نکته توجه کنند که واکسن (vaccine) عادلانه و بر اساس اصول علمی توزیع خواهد شد. اول افراد پر خطر، کادر بهداشت و درمان در اولویت خواهند بود و هیچ تبعیض و شهروند درجه اولی هم وجود ندارد.

او در مورد تأثیر محدودیت ها و تعطیلی ها در قطع زنجیره انتقال کرونا، اظهار‌کرد: در درون دادهای سیستم مقابله با کرونا که یکی از مؤلفه های اصلی آن کاهش ترددهاست، این تعطیلی ها کاهش و اثر بسیار خوبی گذاشته و توانسته سفرهای درون شهری و برون شهری را به مقدار قابل توجهی کاهش دهد و از ساعت ۲۱ تا چهار صبح هم عبور و مرور کاهش قابل ملاحظه ای پیدا کرده و همه اینها باعث کاهش تماس های اجتماعی و صدمه به زنجیره انتقال شده چون فعلاً قطع زنجیره انتقال را نداریم، لذا بر این اساس شاهد کاهش بیماران سرپایی در یک هفته تا ۱۰ روز بعد، کاهش بستری ها دو تا سه هفته بعد و کاهش مرگ ومیر حدود چهار تا پنج هفته بعد خواهیم بود.

حریرچی ادامه داد :اعمال تعطیلی ها در اوایل آبان که در حدود ۶۹ شهرستان انجام شد، این شهرستان ها را امروز از قرمز بودن خارج کرد و اثرات آن ها به تدریج مشاهده شد، نکته مهم این است که ظاهراً مردم با اقدامات دولت بیشتر باورشان می شود که اوضاع خطرناک است و رفتار آنها با اقدامات دولت هماهنگ است، به دو دلیل؛ یکی اثر روانی و دیگر این است که دولت ها موقعی این تصمیم ها را می گیرند که روند بستری و مرگ بالاست و مردم هم این را احساس می کنند.

او در مورد آمار واقعی ابتلاء و مرگ ومیر نیز یادآور شد :تمام کشورهای دنیا بر اساس راهنمایی سازمان جهانی بهداشت یک روش قطعی برای اعلام موارد فوت را پذیرفتند، در مورد کرونا کسانی را فوتی ناشی از آن ها فرض می کنیم که تست کرونا مثبت داشته باشند، همه کشورها می دانند که یک تعداد فوتی دارند که ناشی از کرونا است ولی تست آنها مثبت نشده، یک نوع فوت دیگری داریم که ناشی از کرونا نیست ولی ناشی از شرایط کرونا است، یعنی وقتی بیمارستان ها پر می شود و مردم می ترسند مراجعه کنند عمدتا بیماری های قلبی و عروقی و دیگر بیماریها هم منجر به فوت افراد بیشتری می شود.

حریرچی در پاسخ به این سوال که« چرا کشورهای دیگر توانستند کرونا را کنترل کنند»، اظهار کرد :این بستگی به سیاستی دارد که کشورها انتخاب کردند، یکی سیاست سرکوب ویروس بوده، یکی سیاست انقباضی و انبساطی، یکی هم سیاست های ایمنی جمعیتی بوده که این سومی را هیچ کشوری رسماً نپذیرفته، اکثر کشورهای دنیا از جمله کشورهای اروپای غربی سیاست دوم را بر اساس وضعیت اقتصادی و تحمل مردم کشورشان پذیرفتند، در خیلی از کشورهای آسیایی هم این سیاست را داشتیم، یک مصداقش این تعطیلی هاست و غلظت این سیاست در کشورهای مختلف متفاوت بوده، کشورهایی که در مرحله اول سیاست سرکوب را انتخاب کردند حکومت هایی بودند که حکومت مرکزی قوی و یکدست با سیستم های اقتدارگرا داشتند، حکومت های شبه مردم سالار هم توانستند وفاق مردم را حاصل کنند که این شیوه خصوصاً در فرهنگ آسیای جنوب شرقی جواب داد و مردم همراهی کردند.

وی اضافه کرد:الان می بینیم که در اروپا و آمریکا مردم هر روز بر ضد سیاست های انقباضی تظاهرات می کنند، البته کشورهایی که موفق بودند سیستم الکترونیک پیشرفته و امکانات مالی فراوانی هم داشتند و مثل کشور ما درگیر ناجوانمردانه ترین تحریم های تاریخ بشری نبودند که پول واکسن (vaccine) و داروی مان هم نمی توانیم جابجا کنیم و گاهی هزینه انتقال ارز به لحاظ ریالی بیش از هزینه خرید داروست، این امکانات اقتصادی بوده که توانستند حمایت لازم را هم بکنند، در برخی دولت ها به کسانی که بیکار شدند ماهانه دو تا سه هزار دلار پرداخت کردند.

معاون کل وزارت بهداشت، در پاسخ به این سوال که آیا درست است که واکسن های سرخک و سرخجه روی کرونا جواب داده، گفت:تا اخباری در خصوص موضوعات مختلف انواع دارو، واکسن و روش های پیشگیری از طریق مراجع رسمی و علمی معتبر منتشر نشده مردم نباید رفتارشان را تغییر دهند، بله دیده شده در برخی موارد تزریق قبلی این واکسن ها کمک کننده است، یعنی افرادی که قبلاً این تزریق را داشتند، ولی این به این معنی نیست که الان این واکسن ها را بزنید که کرونا نگیرید.

وی با تأکید بر اینکه نگرانی هایی که ما و دیگر سازمان های بهداشت جهان داریم و محتاط عمل می کنیم و بعضاً اطلاق می شود که بنای تکذیبی داریم به دو دلیل است، یادآور شد :یکی اینکه وقتی واکسن یا دارویی را تأیید کردیم رسمیت پیدا می کند و برای اینکه رسمیت پیدا کند باید به درجه بالاتری از اثبات علمی برسد و دوم این که وقتی خبری می آید که در کشوری واکسن کشف شده رعایت پروتکل های بهداشتی کاهش پیدا می کند، در حالی که تا موقعی که مسئولان بهداشت و درمان رسماً اعلام نکردند که باید تغییری در رفتار پیدا کند مردم باید رعایت کنند، ماسک، واکسن و بهداشت فردی و رعایت فاصله گذاری هیچکدام از اینها سد کامل نیست و مکمل یکدیگر هستند.

حریرچی همچنین در پاسخ به این سوال که با وجود تحریم ها احتمالاً ما در گرفتن واکسن هم دچار مشکل خواهیم شد، تصریح کرد: نه به هیچ وجه، ما از سه مسیر واکسن را تعقیب می کنیم، ما هم مثل اکثر کشورهای دنیا جز کنسرسیوم کوواکس هستیم که بیشتر کشورهای اروپا هم در آن عضو هستند، لذا از طریق این کنسروسیوم انتقال مبالغ اولیه واکسن را انجام دادیم و سازمان بهداشت جهانی، یونیسف و کنسرسیوم تقبل کرده که ۲۰ درصد مردم کشورها را واکسینه کند با سبدهای مختلف، که ما سبدی که گران تر و اختیاری تر بوده انتخاب کردیم. در اولین فرصتی که واکسن توزیع شود که وقت دوری هم نیست به کشور ما هم خواهد آمد.

ایرج حریرچی

وی افزود:ما برای ۱۸ میلیون دوز اقدام کردیم، مردم به این نکته توجه کنند که واکسن عادلانه و براساس اصول علمی توزیع خواهد شد. اول افراد پر خطر، کادر بهداشت و درمان در اولویت خواهند بود و هیچ تبعیض و شهروند درجه اولی هم وجود ندارد، توزیع واکسن براساس برنامه تدوین شده کمیته علمی خواهد بود، یک مسیر دیگر واکسنی است که با کشورهای تولیدکننده برای تولید مشترک مذاکره کردیم که اقداماتی هم برای تولید محصول مشترک انجام شده و یکی دیگر واکسن ایرانی است که فازهای حیوانی چهار تا از آنها طی شده و فاز انسانی شان تا دو، سه هفته یگر آغاز و تا چند ماه آینده توزیع می شود.

حریرچی در پایان در خصوص فرمول های واکسن ها هم گفت:کلاً فازهای متفاوتی دارند مثلاً واکسن فایزر ژنتیکی است، واکسن گرانی است، واکسن آکسفورد بر مبنای انتقال ویروس به ویروس دیگر است، قیمتش مناسب تر و تأثیرش کمتر است و برخی هم بر اساس ویروس کشته شده است، ما تمام روش های دنیا را در حال آزمایش هستیم، احتمال آن هم دارد که این ویروس جهش دوباره کرده و حتی اثر واکسن ها را هم از بین ببرد، لذا هیچ کشور دنیا مگر آن ها که سیاست سرکوب را به کار بردند در چند ماه آینده نمی توانند شرایط را عادی کنند. ولی مردم مطمئن باشند که واکسن را بر اساس اصول علمی و عادلانه توزیع خواهیم کرد ولی تا آن زمان توصیه جدی ما این است که از تشکیل دورهمی های خانوادگی به شدت پرهیز کنید و تهویه لازم برای فضاهای سربسته در نظر بگیرید.

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش