سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۴۶۹ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید۱۹ در کشور به ۴۶ هزار و ۲۰۷ نفر رسید و ۲۷ استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا هستند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سیما سادات لاری روز چهارشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (پنجم آذر ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۸۴۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و دو هزار و ۳۷۰ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۸۹۴ هزار و ۳۸۵ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۶۲۵ هزار و ۶۰۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵۸۳۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون پنج میلیون و ۹۱۳ هزار و ۲۲۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری افزود: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند و استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
وی گفت: طبق یافته های علمی جدید علاوه بر قطرات تنفسی که هنگام عطسه و سرفه وارد فضا می شود، افشانه های تنفسی که هنگام صحبت کردن وارد فضا می شود نیز موجب انتقال ویروس کرونا می شود. این افشانه ها به علت اینکه سبکتر و بسیار کوچکتر هستند تا ساعتها در فضا باقی مانند، در حالی که ترشحات عطسه و سرفه که سنگین تر هستند در سطوح ساکن می شوند.
لاری ادامه داد: بر اساس این سافته ها، افشانه های سبک تنفسی که هنگام صحبت کردن وارد فضا می شوند با بلند صحبت کردن تا ۵۰ برابر بیشتر از زمانی که سکوت می کنیم در فضا منتشر می شوند. ترشحات عطسه و سرفه در فاصله دو متری از فرد سقوط می کنند اما افشانه های سبک خارج شده هنگام صحبت کردند تا مدتها و در فاصله بیش از دو متر از فرد در فضا منتشر شده و باقی می مانند.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: انتشار افشانه ها در فضای بسته با توجه به ماندگاری آنها در ساعتهای طولانی یکی از نگرانی های وزارت بهداشت و مسئولان نظام سلامت است به خصوص اینکه اکنون با رفتن به سمت زمستان و سرمای هوا، ماندن در فضاهای بسته و بدون تهویه بیشتر است و این مساله می تواند به افزایش شیوع بیماری کووید۱۹ منجر شود.
وی گفت: نبود سیستم تهویه در محیط های بسته انتشار افشانه های سبک و ماندگاری آن را بیشتر می کند، بنابراین به جد از مردم می خواهیم در محیط های سربسته حتما از ماسک استفاده کنند، فاصله گذاری حداقل دو متری را رعایت کنند، امکان تهویه هوا را فراهم کنند و از مهمانی ها و دورهمی های خانوادگی جدا خودداری کنند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ ( فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تایید کرد.
بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از ۶۰ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از داده اند. ایران از نظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، انگلیس، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا بیش از ایران بوده است.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم بیماری کووید۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف می شوند.
محدودیت های جدید کرونایی از شنبه اول آذر در ۴۴۸ شهر شامل ۱۶۰ شهر با وضعیت قرمز، ۲۰۸ شهر با وضعیت نارنجی و ۸۰ شهر با وضعیت زرد به مدت دو هفته اجرا می شود.
بر اساس این محدودیت ها مشاغل غیر ضروری در شهرهای قرمز و نارنجی تعطیل می شوند، ادارات دولتی با حداکثر یک سوم کارکنان فعالیت می کنند، تردد بین شهری با خودروهای پلاک غیر بومی ممنوع است و هر گونه تردد با خودرو از ساعت ۲۱ تا چهار صبح در شهرهای قرمز ممنوع است.
شماره تلفن های گزارش رعایت پروتکل های اصناف اعلام شد
مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شمارههای تماس برای کسب اطلاعات و گزارش دهی در مورد رعایت پروتکلهای بهداشتی در اصناف را اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، محمد حسین حیدری روز چهارشنبه بیان کرد: در صورتی که مردم در زمینه رعایت پروتکلهای بهداشتی در مشاغل تعریف شده سطح یک مشکلاتی داشتند، حتما با شماره ۱۹۰ تماس گرفته و مسائل بهداشتی و اصناف را به اطلاع ما برسانند تا رسیدگی کنیم.
وی افزود: اگر مردم اطلاعاتی در زمینه باز بودن سایر مشاغل که نباید باز باشند هم داشته باشند، برای رسیدگی سریعتر با شماره تلفن ۱۲۴ که مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت است، تماس بگیرند.
مدیرکل دفتر بازرسی وزارت بهداشت گفت: با رعایت پروتکلهای بهداشتی امیدواریم بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که با بیماری کووید ۱۹ مقابله کنیم.
- 16
- 3
کاربر مهمان
۱۳۹۹/۹/۵ - ۱۹:۱۰
Permalink