به گزارش ایرنا، سیما سادات لاری روز سه شنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۱۸ آذر ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۱ هزار و ۲۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و هزار و ۷۱۰ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۶۲ هزار و ۳۹۷ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۷۵۴ هزار و ۲۲۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵۷۸۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۶ میلیون و ۴۷۷ هزار و ۷۱۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری افزود: در حال حاضر ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهرستان نارنجی و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
به گزارش ایرنا، تعداد جان باختگان روز گذشته کرونا در ایران ۲۸۴ نفر بود. ویروس کرونا عامل بیماری کووید۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بیماری کووید۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از ۶۷ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دادهاند. ایران از نظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، انگلیس، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا بیش از ایران بوده است.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف میشوند.
محدودیتهای جدید کرونایی از شنبه اول آذر در ۴۴۸ شهر شامل ۱۶۰ شهر با وضعیت قرمز، ۲۰۸ شهر با وضعیت نارنجی و ۸۰ شهر با وضعیت زرد به مدت دو هفته اجرا میشود.
با رنگ برخی شهرها از جمله تهران که بر اساس اعلام وزارت بهداشت از ۱۵ آذر از قرمز به وضعیت نارنجی تغییر وضعیت داده است، میزان محدودیت ها در شهرهایی که مانند تهران از وضعیت قرمز به نارنجی رسیده اند، کاهش یافته، برخی مشاغل مانند پاساژها، فروشگاههای بزرگ، فروشگاههای لباس، اسباب بازی، مراکز خرید و فروش خودرو و املاک، قنادی ها و بستنی فروشی ها بازگشایی می شوند اما تردد بین شهری با خودروهای پلاک غیر بومی ممنوع است و هر گونه تردد با خودرو از ساعت ۲۱ تا چهار صبح از این پس نه تنها در شهرهای قرمز بلکه در شهرهای نارنجی هم ممنوع است. علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی کرونا گفته است: وضعیت نارنجی در تهران شکننده است.
فقر تخت توانبخشی در کشور
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با عنوان این مطلب که جمعیت کشور رو به سالمندی میرود و همچنین میزان باروری کاهش یافته است، بر ضرورت افزایش خدمات توانبخشی تأکید کرد.
به گزارش مهر، حمیدرضا خانکه صبح سهشنبه در نشست خبری که در محل دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، گفت: بیش از دو میلیارد نفر از مردم دنیا نیازمند خدمات توانبخشی هستند. همچنین ۳۰ درصد مردم دنیا نیز به رغم آنکه معلول نیستند، اما به دلیل محدودیتهایی کهدارند میبایست از خدمات توانبخشی برخوردار شوند.
وی با اشاره به افزایش جمعیت سالمندی در ایران، بر ضرورت توسعه خدمات توانبخشی تأکید کرد و افزود: خدمات توانبخشی میتواند به افرادی که دچار معلولیت و محدودیت هستند، کمک کند تا از توانمندیهای نسبی در زندگی خود برخوردار شوند.
خانکه با اشاره به تأسیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در سال ۷۱ اظهار داشت: وظیفه این دانشگاه، تولید شواهد علمی برای ارائه خدمات توانبخشی بوده که در این زمینه ۲۲ گروه تخصصی فعالیت دارند.
وی با اشاره به وجود یک بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی توانبخشی در کشور افزود: آنچه مسلم است در حال حاضر به ازای هر هزار نفر جمعیت ۱.۲ تخت بیمارستانی داریم اما برای خدمات توانبخشی متأسفانه به ازای هر یک میلیون نفر، فقط یک تخت توانبخشی داریم.
خانکه با اعلام این مطلب که دچار فقر تخت توانبخشی در کشور هستیم، تأکید کرد: نبود متولی مشخص برای خدمات توانبخشی در نظام سلامت، مهمترین چالش در گسترش خدمات توانبخشی است.
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به این مطلب که یکسوم مردم نیاز به خدمات توانبخشی دارند، ادامه داد: تا زمانی که در ساختار نظام سلامت به سطح سوم یعنی خدمات توانبخشی توجه نشود، نمیتوان در این زمینه موفق بود.
خانکه در ادامه با اشاره به اهمیت خدمات توانبخشی گفت: بررسیها نشان داده حداقل پنج درصد بیماران کرونایی دچار مشکلات اسکلتی و اعصاب و روان میشوند که نیازمند دریافت خدمات توانبخشی هستند.
وی با عنوان مطلب که خدمات توانبخشی، خدمات گرانی هستند که میبایست تحت پوشش بیمهها قرار گیرند، افزود: متأسفانه این خدمات فقط در کلانشهرها دیده میشود و تا زمانی که خدمات توانبخشی در نظام شبکه ادغام نشود، نمیتوان این خدمات را به دورافتادهترین مناطق کشور ارجاع داد.
- 16
- 3