شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۵۸ - ۰۴ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۰۲۰۶
حوزه بهداشت و رفاه

رحمانی‌فضلی: اجازه برگزاری هیچ مراسمی که مستلزم تجمع افراد است داده نخواهد شد

عبدالرضا رحمانی‌فضلی,وزیر کشور
فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا بر ارایه ارزیابی دقیق وزارت بهداشت از روند اجرای طرح شهید سلیمانی تاکید کرد و گفت: باتوجه به شرایط فعلی شیوع کرونا در کشور اجازه برگزاری هیچ برنامه یا مراسمی که مستلزم تجمع افراد است، داده نمی‌شود.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، عبدالرضا رحمانی‌فضلی در نشست مشترک قرارگاه عملیاتی با دبیران کمیته های اطلاع رسانی، حمل ونقل عمومی، بهداشت و درمان و تدارکات و پشتیبانی ستاد ملی مقابله با کرونا که در محل وزارت کشور برگزار شد، پس از استماع گزارش کمیته ها و طرح دیدگاه و نظرات اعضا، افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متولی طرح شهید سلیمانی است، این وزارتخانه به عنوان متولی طرح شهید سلیمانی ارزیابی منتقدانه از اجرای این طرح انجام دهد تا کاستی و موانع پیش رو جمع بندی و رفع شود.

وی افزود: تمامی کمیته های ذیل ستاد نیز  بایستی گزارش عملکرد خود را تهیه و تا دو هفته دیگر در جلسه قرارگاه ارایه کنند.

فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا با یادآووری فشار مضاعفی که در هفته‌های گذشته، با اوج گرفتن میزان مبتلایان به کرونا در کشور بر کادر درمانی و پزشکی وارد شد، از برنامه های وزارت بهداشت برای تشویق و تقدیر از پرستاران و کادر درمان از جمله با اعطای مرخصی تشویقی و  همچنین اورهال کردن بیمارستان ها، حمایت کرد.

رحمانی فضلی با بیان این که مبنای تصمیم گیری‌ها در کشور وضعیت شهرها است که از سوی وزارت بهداشت به صورت هفتگی اعلام می شود، خاطرنشان کرد: هیچ مراسمی در کشور خارج از دستورالعمل طرح هوشمند مدیریت کرونا اجرا نمی شود و براساس دستورالعمل این طرح درخصوص هر برنامه یا مراسم مناسبتی تصمیم گیری می شود.

وی افزود: براین اساس و باتوجه به شرایط فعلی شیوع کرونا در کشور اجازه برگزاری هیچ برنامه یا مراسمی که مستلزم تجمع افراد است داده نخواهد شد.

وی مجددا بر استفاده همگان از ماسک، ضدعفونی کننده ها و رعایت فاصله گذاری اجتماعی برای صیانت از سلامت جامعه تاکید کرد و گفت: رسانه ها باید به صورت مستمر به بیان این موضوع بپردازند و ضمن تبلیغات گسترده، مردم را به رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی دعوت کنند.

فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مقابله با کرونا همچنین بر لزوم ساماندهی آمار و اطلاعات مرتبط با کرونا در یک سامانه مشخص با متولی گری وزارت بهداشت تاکید کرد.

وی در این نشست همچنین از تلاش و ایثارگری کادر درمانی کشور اعم از پزشکان، پرستاران و سایر عوامل و دست اندرکاران مراکز درمانی کشور، مدیران دانشگاه های علوم پزشکی، دکتر علیرضا رئیسی و سایر معاونین و مدیران و تلاشگران وزارت بهداشت و وزیر بهداشت، تقدیر و تشکر کرد.

بابک دین پرست دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در ابتدای این نشست گزارشی از روند پیگیری ها و اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا از سوی کمیته های این ستاد ارائه کرد و گفت: در چهار نشست قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا، ۵۰ مصوبه ابلاغ شده است که عمده مصوبات اجرایی شده است.  

وی به جلسه مشترک قرارگاه با کمیته حمل و نقل عمومی اشاره کرد و افزود: در این جلسه، مجموعا ۱۱ مصوبه داشتیم که همه اجرایی شده است.

دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین با بیان این که در نشست مشترک قرارگاه با استانداران و شهرداران کلانشهر، ۲۳ محور از مهم ترین موضوعات و مشکلات استانداران وشهرداران ارایه شد، افزود: از مجموع این ۲۳ بند مصوبات، کمیته های امنیتی، انتظامی و حمل و نقل، به ۱۱ بند پاسخ داده اند و ۱۲ بند باقیمانده نیز پیگیری و تعیین تکلیف می شود.  

دین پرست ادامه داد: با توجه برخی اعتراضات مبنی بر وجود ازدحام در میادین میوه و تره بار، در ابلاغیه ای به استانها برای نظارت استانداران بر این موضوع تاکید شد که پس از ابلاغیه، گزارشی مبنی بر تداوم شرایط منفی ازدحام ها در واحدهای عرضه کالاهای اساسی و میادین میوه و تره بار واصل نشده است.

دبیر قرارگاه عملیاتی همچنین گزارشی از وضعیت مرزهای زمینی کشور ارائه کرد و گفت: روند تجارت و صادرات طبق روال معمول و البته با رعایت پروتکل های بهداشتی انجام می شود.  

در ادامه این نشست آدم نژاد معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر کمیته حمل ونقل ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن ارایه گزارشی از اقدامات این کمیته گفت: در تمامی مرزها دستگاه ضد عفونی کننده قرار داده شده است که در دنیا بی سابقه است. همچنین اتباع غیرایرانی و مسافرین باید برای ورود به کشور تست PCR داشته باشند که این تست باید تا ۷۲ ساعت پیش از ورود کشور انجام شده باشد.  

وی با یادآوری این که گزارش کمیته حمل ونقل به صورت روزانه به ستاد و کمیته های ذیل آن ارسال می شود، اظهار کرد: از آغاز طرح هوشمند محدودیتهای کرونا، ۵۱ میلیون استعلام وضعیت سلامت مسافران برای صدور بلیط گرفته شده است که بیشترین میزان استعلام در کل کشور است و از این میان ۲هزار و ۷۴۰ بلیط نیز بازگشت داده شده است.

جمالی نژاد معاون عمرانی وزیر کشور هم از تعامل مستمر با استانداران و الزام استانها به رعایت پروتکلها در پایانه های مسافربری خبر داد و گفت: در این راستا بازدیدها و بازرسی های سرزده انجام شده، نواقص شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدام شده است.

وی با اشاره تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومان یارانه بلیط از سوی سازمان برنامه و بودجه گفت این مبلغ به تدریج پرداخت خواهد شد.

معاون عمرانی وزیر کشور با اشاره به پیگیری مصوبه ستاد ملی کرونا مبنی بر تامین ۵ هزار دستگاه اتوبوس ناوگان درونشهری، گفت: اقدامات اولیه انجام شده است و به زودی این اتوبوسها تامین خواهد شد. همچنین پیشنهاد تهیه هزار دستگاه اتوبوس برای شهرداری های تهران و تبریز علاوه بر مصوبه مذکور داده شده است، که درحال پیگیری است.  

رییس سازمان شهرداری ها و دهیاری همچنین از الزام شهرداری ها و استانداری ها برای حفظ ناوگان حمل ونقل عمومی خبر داد و تصریح کرد: پیگیری های اولیه برای انتشار اوراق مشارکت ناوگان حمل و نقل عمومی انجام شده است.  

جمالی نژاد همچنین به طرح ارائه ۶ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه به تاکسی داران اشاره کرد و گفت: موانعی برای ارائه ضمانت از سوی تاکسیداران وجود داشت که با رایزنی های انجام شده، این موانع برطرف شد و همه تاکسی دارانی که در این طرح ثبت نام کرده اند، می توانند از این تسهیلات بهره مند شوند.  

علیرضا رئیسی معاون وزارت بهداشت و درمان و رئیس کمیته بهداشت و درمان ستاد ملی مقابله با کرونا هم در این نشست، از کاهش یک سوم حجم مراجعان سرپایی به مراکز درمانی خبر داد و گفت: موارد مثبت ابتلا به بیماری کرونا در کشور بسیار کاهش یافته است.  

وی افزود: با اجرای طرح ملی غربالگری از تک تک خانه ها به صورت تلفنی یا حضوری غربالگری انجام می گیرد که درصورت نیاز در منزل از افراد رپید تست یا تست سریع گرفته می شود.

رئیسی تاکید کرد: با افزایش تعداد تستهای روزانه دیگر شکایتی از تاخیر در انجام یا اعلام نتیجه تستها نداریم.  

وی تصریح کرد: تاکید بر این است که از مبتلایان تست اصلی pcr گرفته شود اما برای اطرافیان بیمار و کسانی که در خانه تست می دهد از رپید تست ها یا تست سریع استفاده شود.  

عبدالرضا رحمانی‌فضلی,وزیر کشور

دبیر کمیته بهداشت و درمان همچنین تصریح کرد: با اعمال محدودیتها و رعایت پروتکلهای بهداشتی در هفته های گذشته، آمار بستری شدگان به شدت کاهش یافت به طوری که در تهران از هزار نفر بستری در روز به زیر ۳۰۰ نفر در روز رسیده ایم.  

 رئیسی همچنین تاکید کرد: با اینکه سیر شیوع بیماری در کشور رو به کاهش است اما باید به روندها توجه داشته باشیم و نباید با عادی انگاری موجب بروز مجدد پیک بیماری در کشور شویم. چراکه پیک گذشته بیماری فشار بسیار زیادی به کادر درمان و سلامت کشور وارد کرد.  

وی افزود: اکنون در وضعیت جدیدی قرار گرفته ایم و امیدواریم با رعایت خوب پروتکلهای بهداشتی این روند ادامه داشته باشد.

دبیرکمیته بهداشت و درمان همچنین با تقدیر از پیگیری دکتر رحمانی‌فضلی برای اجرای طرح اعمال محدودیت تردد شبانه گفت: روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور متفق القول هستند که این طرح از جمله موفق ترین طرح ها در زمینه کاهش آمار ابتلا و جلوگیری از تجمعات و دورهمی های خانوادگی بوده است.

در ادامه این نشست، ذوالفقاری دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اجرای موفق طرح هوشمند مدیریت کرونا گفت: تاکنون چنین طرحی با این جامعیت اجرا نشده است و این طرح می‌تواند نمونه ای موفق برای ارایه به سایرین باشد.

محمد خدادی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر کمیته اطلاع رسانی این ستاد نیز ضمن بیان گزارشی از اقدامات این کمیته، بر ارائه گزارش هفتگی اجرای طرح هوشمند  مدیریت کرونا از سوی قرارگاه عملیاتی تاکید کرد.

تابش معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و دبیر کمیته پشتیبانی و تدارکات ستاد هم ضمن ارایه گزارش اقدامات این کمیته، از رشد فروش اینترنتی در کشور خبر داد و گفت: زیرساخت‌های لازم برای ارتباط فروشگاه های سنتی با پلتفرم های رایانه ای ایجاد می شود.  

وی با بیان این که در حال حاضر، بیش از ۸۰ میلیون ماسک در کشور داریم، گفت: با توجه به تامین نیاز داخلی و انباشت ماسک در  کشور، امکان صادرات وجود دارد.  

وی با بیان این که اقدامات بسیار خوبی در زمینه تولید دستگاههای اکسیژن ساز محقق شده است، از تحویل ۸۱ دستگاه اکسیژن ساز خبر داد و گفت: ۱۰ دستگاه دیگر در هفته آینده تحویل می شود و این روند تا رفع کامل نیاز ادامه خواهد یافت.  

در پایان این نشست نظری مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده و رییس کارگروه خانواده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا، گزارشی از پیگیری های این کارگروه ارائه کرد و گفت: تشکیل کارگروه خانواده با نمایندگانی از ۲۰ وزارتخانه و سازمان، که به تدبیر دکتر رحمانی‌فضلی اجرایی شد؛ از جزیره ای عمل کردن دستگاهها در حوزه خانواده جلوگیری کرد.

در این نشست همچنین، اجرایی شدن مصوبه الزام ارائه کارت ملی برای دریافت خدمات، اعلام شد.

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش