سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۰۰:۴۵ - ۰۷ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۰۳۵۲
حوزه بهداشت و رفاه

رئیسی: از احتمال شیوع مجدد کرونا در بهمن‌ ماه نگرانیم/ رحمانی فضلی: در تامین واکنس کرونا نگرانی وجود ندارد

دکتر علیرضا رئیسی,سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره احتمال ورود ویروس جهش یافته کرونا، گفت: تغییر در ویروس در کشور خودمان هم ممکن است رخ دهد. اخیرا در نیجریه و آفریقای جنوبی هم جهش ویروس کرونا مشاهده شده است که سرایت آن از ویروس جهش یافته انگلستان بیشتر است.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی درباره جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: آخرین وضعیت بیماری در سطح دنیا بررسی شد. خوشبختانه در حال حاضر شهر قرمز در کشور نداریم و ۳۳۰ شهر زرد و ۱۰۸ شهر نارنجی داریم که امیدواریم این شهرها هم به مرور به سمت رنگ زرد بروند و میزان ابتلا و بستری کاهش یابد. با توجه به اینکه محدودیت رفت و آمد ۹ شب تا ۴ صبح به گواه روسای دانشکاه‌های علوم پزشکی در کاهش بار بیماری خیلی موثر بوده است قرار شد این محدودیت در شهرهای زرد هم اجرایی شود. البته تنها بحث محدودیت نیست این یک هشدار است و خوشبختانه مردم هم همراهی می‌کنند.

مدارس همچنان مجازی خواهد بود

وی در رابطه با پیشنهادی که درمورد بازگشایی مدارس مطرح شده بود، اظهار کرد: کرونا آثار مختلفی بر ابعاد مختلف دارد؛ کودکان پایه اول و دوم چندان نمی‌توانند با آموزش مجازی ارتباط برقرار کنند اما با وحود تمام دغدغه‌ها بازگشایی حضوری مدارس به دلیل شرایط موجود پذیرفته نشد. امیدواریم در اولیل سال آینده وضعیت بهتر شود و ایمنی کافی برای دانش‌آموز و معلم فراهم شود تا مدارس حضوری شوند قطعا تا آخر امسال مدارس به شکل حضوری نخواهند بود و برای سال آینده بعدا تصمیم‌گیری می‌شود.

آثار آلودگی هوا بر سرایت‌پذیری کرونا

رییسی با اشاره به آلودگی هوا و تاثیرات آن در تشدید بیماری کرونا، تصریح کرد: وارونگی هوا و ذرات معلق در تشدید کرونا موثر است. توصیه‌هایی در این زمینه مطرح شد و اگر بتوانند از ورود کامیون‌ها و وسایل حمل و نقل دودزا جلوگیری کنند توفیقات بهتری خواهیم داشت.

مترو؛ معضلی که همچنان وجود دارد

وی افزود: در حال حاضر وضعیت حمل و نقل عمومی در کلانشهرها استاندارد نیست. تنها زدن ماسک کافی نیست، فاصله‌گذاری فیزیکی، تهویه و... هم موثر است. با هزینه‌های بالا وزیر راه و شهرسازی قانع شدند که در حمل و نقل هوایی ۶۰ درصد ظرفیت هواپیما مسافر سوار کنند اما در مترو هنوز به راهکاری نرسیدیم البته اقداماتی انجام شده است اما در کوتاه مدت موثر نخواهد بود. تنها راه افزایش ظرفیت مترو است که شهرداری هم اقدامات خوبی انجام داده است اما خطر این موضوع را نمی‌توان با دورهمی‌های خانوادگی مقایسه کرد. در شهرهای کوچک دورهمی‌ها بیشتر است و این در حالی است که آنجا مترو و حمل و نقل وجود ندارد. در دورهمی‌ها کسی ماسک نمی‌زند، کنارهم صحبت می‌کنند و... در حالی که همه شهرها مترو ندارند و همه جا هم وضعیت حمل و نقل مشابه تهران ندارند. آنچه که می‌توانیم رعایت کنیم باید رعایت کنیم.

کاهش ورودی بیمارستان‌ها به دنبال محدودیت‌های کرونایی

وی درباره وضعیت ورودی بیمارستان‌های کشور، گفت: بستری روزانه ۵ هفته قبل تا ۳۰۰۰ نفر هم می‌رسید اما آمار امروز ۷۳۲ نفر بوده است و به طور خاص ۴۰ درصد ورودی بیمارستان‌ها و ۵۰ درصد میزان مرگ و میر کاهش یافته است. با اقداماتی که از مهرماه با افزایش تست‌ها آغاز شد و به محدودیت‌های کرونایی در آبان و آذر رسید و آغاز طرح محله محور شهید حاج قاسم سلیمانی آثار کاهش آمار را شاهد هستیم.

رییسی با بیان اینکه به دلیل کاهش میزان ابتلا مراجعات سرپایی افزایش یافته است، اظهار کرد: قبلا تقاضا برای انجام تست بسیار بالا بود و اکنون در تهیه و توزیع تست هیچ مشکلی نداریم و حدود ۵۰۰ هزار تست ذخیره داریم. زمانی که در اوج بیماری بودیم و بستری مثبت تا حدود ۲۸۰۰ نفر در روز می‌رسید حتی پیشبینی می‌شد که روزانه ۱۲۰ هزار مبتلا داشته باشیم و با کاهش آمار به یک سوم، اکنون روزانه حدودا ۶۰ هزار تست انجام می‌دهیم. الان اکثرا اطرافیان فرد مبتلا را بررسی می‌کنیم. هر دو تست رپید و PCR دارد انجام می‌شود و فعلا نیاز نداشتیم که ظرفیت تست‌ها به ۱۰۰ هزار تست در روز برسد.

ماجرای جهش کرونا در انگلستان چه بود؟

وی درباره جهش اخیر ویروس کرونا، تصریح کرد: این اپیدمی نشان داد که باید بر اساس شواهد صحبت کنیم چون دیر یا زود همه چیز مشخص می‌شود. هر صحبتی باید مستند باشد، فروردین ماه در انگلستان یک موسسه ژنومیک تاسیس شد و بر اساس وضعیت اپیدمیولوژی کشورشان نمونه انتخاب می‌کنند تا ببینند ژن ویروس تغییر کرده است یا خیر؛ گاهی اوقات جهش‌ها کوچک است اما گاهی در موتاسیون، ویروس تغییر بزرگ می‌کند. این موسسه ۱۴۰ هزار نوع ویروس را بر کرونا بررسی کردند. از ۳۰ شهریورماه متوجه این تغییر ژنی شدند. ویروس کروی شکل است و میله‌هایی به آن چسبیده است. میله‌های ویروس به سلول‌های بدن می‌چسبد، در تغییر و جهش اخیر قدرت چسبندگی ویورس به سلول و سرایت ویروس بیشتر شده است. ۲۳ جهش در ویروس را در شهریور شناسایی کردند اما در هفته سوم آذرماه دیدند در جنوب شرق انگلستان ۱۱۰۸ بیمار مبتلا به این نوع از ویروس شدند و به یکباره حجم ابتلا افزایش یافت. الان تقریبا اروپا درگیر این جهش ویروس است‌.

معاون بهداشت وزیر بهداشت، تاکید کرد: بیش از ۵۰ کشور پروازهایشان از انگلستان را قطع کردند. اما برای اینکه بدانیم آیا در ایران هم نوع جهش یافته رخ داده است یا خیر آمدیم نمونه‌های چندهفته قبل را بررسی کردیم و اکنون می‌دانیم پیک قبلی کرونا در ایران قطعا از نوع جهش یافته کرونا نبود. حتی با فرض جهش یافتن ویروس به جز کارهایی که الان انجام می‌دهیم کار دیگری نمی‌توانیم بکنیم، باید ماسک بزنیم، دست بشوییم و... جلوی ویروس تنفسی را نمی‌توان گرفت و کلا به راحتی نمی‌توانیم این ویروس را مهار کنیم.

وی با تاکید بر اینکه کرونا با کسی شوخی ندارد، تصریح کرد: اوایل اردیبهشت ماه روزهای خوب را تجربه کردیم و اگر از مهرماه اقدامات جدید را انجام نمی‌دادیم و همکاری اصناف و کسبه با تمام ضررهای اقتصادی نبود نمی‌توانستیم در مدیریت شرایط موفق شویم.

رییسی ادامه داد: در آستانه سال نو میلادی دیدیم در انگلستان که تزریق واکسن را هم آغاز کرده چه وقایعی رخ داد. باید بدانیم حتی با داشتن واکسن بازهم باید نکات بهداشتی را رعایت کرد چون نمی‌توان همزمان واکسن را به همه تزریق کرد. اگر از مهرماه اقدامات جدید را انجام نمی‌دادیم و روند نزولی طی نمی‌شد تا الان ۵۰ هزار بستری بیشتر و ۷۵۰۰ مرگ بیشتر را باید شاهد می‌بودیم. اگر رعایت نکنیم دوباره این آمار تکرار خواهد شد و ممکن است در بهمن ماه بازهم پیک جدیدی تجربه کنیم.

واکسیناسیون کرونا به معنای ایمنی ۱۰۰ درصد است؟

وی افزود: فرض کنیم کشوری موفق شود ظرف یک ماه تمام جمعیتش را علیه کرونا واکسینه کند، این تازه دوز اول است، باید ۴ هفته صبر کند و دوز دوم را بزند و حداقل دو ماه تا حصول ایمنی کامل زمان می‌برد. اما مگر کشورها می‌توانند ظرف مدتی کوتاه برای همه مردمشان واکسن تهیه کنند؟ مگر ما در کشور به همه واکسن آنفلوآنزا می‌زنیم؟ برای ویروس قبلی یا همان کووید۱۹ حدود ۶۶ درصد افراد جامعه باید ایمن شوند تا زنجیره قطع شود در ویروس جدید باید ۸۰ درصد افراد ایمن شوند تا زنجیره قطع شود. اما آیا اثربخشی واکسن ۱۰۰ درصد خواهد بود؟ خیر هیچ واکسنی در دنیا ۱۰۰ درصد اثربخش نیست.

جهش دوباره کرونا در آفریقای جنوبی

رییسی، گفت: ادعاهای موجود درمورد ایمنی زایی واکسن از ۷۰ درصد تا ۹۵ درثد متغیر است اما همان ۵ درصد در یک جمعیت ۸۰ میلیونی رقم کوچکی نیست. حتی با آغاز واکسیناسیون تا سه یا چهار ماه بعد باید پروتکل‌ها سفت و سخت رعایت شود. اخیرا در نیجریه و آفریقای جنوبی هم جهش ویروس کرونا مشاهده شده است که سرایت آن از ویروس جهش یافته انگلستان بیشتر است.

دکتر علیرضا رئیسی,سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا

وی در ارتباط با مناسبت‌های پیش رو، گفت: رعایت پروتکل‌ها بسیار جدی است که در راس آن اقدام موثر مقام معظم رهبری را شاهد بودیم. ما باید نظر کارشناسی را بپذیریم و از تجمعات پرهیز کنیم؛ نمی‌توان گفت تجمع با رعایت پروتکل داشته باشیم، پروتکل یعنی عدم تجمع. در مناطق قرمز تجمع بیش از ۱۵ نفر ممنوع است و در مناطق نارنجی تجمع بیش از ۲۰ نفر و در مناطق زرد تجمع بیش از ۳۰ نفر ممنوع است.

رئیسی که در یک برنامه تلوزیونی صحبت می‌کرد، تاکید کرد: ما دو ماه سرنوشت‌ساز پیش رویمان داریم، درست است مرگ و میر کم شده است اما هنوز روزانه حدود ۱۳۰ نفر فوت می‌کنند. این عدد باید به صفر برسد، اکنون راه هموار است و اگر بیماریابی سریع‌تری انجام دهیم شانس بهبودی افزایش می‌یابد. در فصل زمستان هستیم اگر عدم رعایت آغاز شود ممکن است نمودار رو به صعود بگیرد و در بهمن ماه پیک بزرگ و سهمگینی تجربه کنیم. اگر رعایت کنیم در دو یا سه ماه پیش رو به سمت قطع زنجیره بیماری می‌رویم و واکسیناسیون هم آغاز می‌شود و پیک را می‌گذرانیم.

***

رحمانی فضلی: در تامین واکنس کرونا نگرانی وجود ندارد

تسنیم نوشت: عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا امشب در برنامه تلویزیونی «نگاه یک» طی سخنانی با اشاره به فرا رسیدن سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، اظهار داشت: شهید سلیمانی عمدتا یک چهره نظامی مطرح می‌شد ولی ایشان در عینی که نظامی برجسته بودند، دارای تفکرات عمیق و همچنین دیپلمات بزرگی بودند و گاهی شورای امنیت ملی در اجرای برخی تصمیمات از ایشان می‌خواست تا مرحله اجرا را انجام دهند.

وی افزود: این نوع بزرگداشت‌ها و یادآوری‌ها برای این است که نباید این چهره‌ها فراموش شوند و باید به عنوان الگو و سرمشق برای کسانی که دل در گرو استقلال آزادی و اسلام و حریت دارند باشد، به قول مقام معظم رهبری ایشان واقعا به تنهایی یک مکتب بودند. همه عاشقان قلباشن می‌تپد که نشان دهند به دشمنان که همبستکی مردم با شهدا ناگسستنی است و می تواند همان تجلی شکوه قبل را به نمایش بگذارند اما با شرایط دشوارو غم‌انگیر کرونا مواجه هستیم و بر همین اساس ستاد برنامه اش این است که با حداقل حضور و استفاده از فضای مجازی سالگرد شهید سلیمانی برگزار شود.

وزیر کشور درباره آخرین وضعیت تامین واکسن کرونا گفت: قطعا با زمان‌بندی که انجام شده و وزیر بهداشت دی‌ماه را مطرح کردند، کارها و مقدمات در حال انجام است، البته با تحریم و انتقال منابع مالی مواجه هستیم، اول قرار بود از کشوری که در آنجا پول داریم ترتیبی اتخاذ شود، بعد چرخش پول در بانک‌های آمریکا مطرح شد، ان‌شاالله در زمینه واکسن نگرانی نیست.

وی افزود: همیشه تاکید بر این بوده واکسنی در کشور استفاده شود که کمترین ریسک و بیشترین کارآیی را داشته باشد. این ها مسائلی نیست که مورد توجه قرار نگیرد. وزارت بهداشت اولویت ها را طبقه بندی کرده است. اولین اولویت برای افراد بالای ۶۰ تا ۶۵ سال است که بیماری زمینه ای دارند. ۵۵ درصد فوتی های ما از همین افراد هم هستند. اولویت بعدی کادر درمان است که دائما با این بیماری درگیر هستند.

وی تصریح کرد: در ابتدای بیماری کرونا ما کیت تشخیص را نداشتیم اما پس از وارد کردن تعدادی از آنها الان در کشور ساخته می شود و دیگر وارداتی انجام نمی شود. الان به دلیل تعداد کمتر مراجعین روزی حدود ۶۰ تا ۶۵ هزار آزمایش بیماری انجام می شود و با توجه به کاهش مراجعین این تعداد به صد هزار نرسیده است.

فرمانده قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا با تاکید بر اینکه الان همه دنیا با کرونا دریگر هستند، بیان داشت: اتفاقا کشورهایی که در زمینه بهداشتی ادعا داشتند الان درگیری و مواجهه بیشتری با این بیماری دارند و تعداد فوتی های آنها بالا است.

وی افزود: ما در پیک سوم روزانه نزدیک به ۵۰۰ فوتی داشتیم. اما با توجه به فعالیت همه دستگاه ها احساس شد که یک هم افزایی و هماهنگی نیاز است که اینهم توصیه حکیمانه رهبری بود. مثلا ما تعارض بین امنیت، سلامت و اقتصاد داشتیم که رهبر انقلاب، گفتند در این موضوع سلامت در اهمیت است. 

رحمانی‌فضلی اضافه کرد: فضاهای احساسی که در زمینه تامین واکنس کرونا مطرح شد و از تلویزیون هم برنامه خوبی در این زمیه پخش کرد ،‌عمدتا از خارج از کشور هدایت می‌شد.

دکتر علیرضا رئیسی,سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش