دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۴۵ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۱۰۰۷۳۲
حوزه بهداشت و رفاه

.آیا در پی یک معامله سیاسی ،واکسن روسی به ایران تحویل داده می شود؟

ابهامات واکسن روسی و رفتار متناقض مسئولان

واکسن روسی کرونا در ایران,واکسن کروناری روسیه
رفتار مسئولین در مورد واکسن کرونای روسی به شدت تخریبی و اعتماد سوز است.هر ناظری وقتی به اظهارنظرها و تصمیم های مسئولان در این مورد می نگرد روی خوشی نمی تواند به این واکسن نشان دهد.به نظر می رسد مسئولین مرتبط درباره واکسن باید در چند مورد ابهام زدایی کرده و توضیح دهند تا قدری فضای بوجود آمده در مورد واکسن روسی از بین برود.

به گزارش روزنامه آفتاب یزد، فی المثل بهتر است مسئولین توضیح دهند چطور و چگونه از واکسن (vaccine) سوئدی، چینی و کوبایی به یک باره به واکسن روسی رسیدند؟تا پیش از سفر ظریف به روسیه و دیدارهای سیاسی با مسوولان این کشور خبری از خرید واکسن روسی نبود.آیا در پی یک معامله سیاسی، واکسن روسی به ایران تحویل داده می شود؟اگر مقصود از سفر به روسیه به مسائل بهداشتی ارتباط داشته چرا در تیم همراه وزیر خارجه هیچ یک از مسئولان وزارت بهداشت یا ستاد مقابله با کرونا حضور نداشته است؟

مسأله بعدی در مورد خود واکسن است.آیا واکسن روسی به تائید مراجع بهداشتی و علمی جهان رسیده است؟شواهد و قرائن که می گوید چنین نیست.اگر نیست براساس کدام پشتوانه علمی چنین واکسنی خریداری شده است؟

موضوع دیگر این است که مسئولان وزارت بهداشت می گویند چندین کشور تاکنون از این واکسن خریداری کرده اند.بسم الله؛همین امروز لیست کشورهایی که خریداری کرده اند منتشر شود و تجربیات این کشورها از استفاده از این واکسن رسانه ای شود.نکته بعدی این است که هنوز مقامات بهداشتی روسیه اعلام نکرده اند از زمان آغاز واکسیناسیون در این کشور چه نتایجی گرفته اند و چقدر واکسن فوق موفق بوده است.اگر چنین نتایجی در اختیار مقامات ایرانی وجود دارد بهتر است در اختیار رسانه ها قرار گیرد.

مسئله دیگر طرح این شایعه است که در واقع این واکسن جهت تست به ایران می آید.یعنی همانطور که یک همکاری مشترک با کوبا شکل گرفته برای تست و تزریق واکسن چنین همکاری مقرر شده با روسیه نیز رخ دهد.اگر چنین نیست استدلال محکمه پسندی آورده شود و این ادعا رد گردد.

موضوع آخر که از همه مهم تر است جدل بین مینو محرز و سخنگوی سازمان غذا و دارو است.محرز از اساتید شناخته شده بیماری های عفونی در کشور است و عضو ستاد مقابله باکرونا.او چند روز پیش به یک روزنامه گفت واکسن روسی نمی زند زیرا از طرف هیچ نهاد بین المللی تایید نشده است.دیروز نیز کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان دارو وغذا پاسخ تندی به وی داده و گفته مینو محرز، شان علمی برای تایید واکسن ندارد! لطفا دقت کنید.

مینو محرز که عضو ستاد مقابله با کروناست و از اساتید به نام این حوزه است دارای چنین شانی نیست زیرا علیه واکسن روسی سخن گفته است! ضمنا قابل ذکر است مینو محرز مسئول کارآزمایی بالینی واکسن کرونای ساخت کشورمان است که مسوولیت تولید آن بر عهده ستاد اجرای فرمان امام است.آری؛فردی که بناست واکسن ایرانی را تایید کند شانی برای اظهارنظر در مورد واکسن روسی ندارد!

واکسن روسی کرونا در ایران,واکسن کروناری روسیه

البته مسئله فقط مربوط به مینو محرز نیست زیرا احمدرضا هاشمیان فوق تخصص بخش مراقبت های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری نیز درباره تهیه واکسن روسی به یک روزنامه گفته است که شش ماه پیش درخواستی را مبنی خرید دست کم تعدادی واکسن روسی برای کادر درمان به وزارت بهداشت داده، اما با آن مخالفت شده است.وی حالا با انتقاد به« تناقض» در رفتار مسئولان وزارت بهداشت گفته است:« اگر قرار بود واکسن روسی وارد کنند، چرا از همان شش ماه پیش اقدامی نکردند؟ وزارت بهداشت شدیدا مخالف واکسن کرونا روسی بود و اجازه ورود واکسن روسی را در آن زمان نداد.»

حال همه این تناقضات را کنار هم بگذارید ببینید نتیجه چه می شود؟ آیا نباید به مردم حق داد که نسبت به واکسن روسی بدبین باشند ؟سوگمندانه باید اذعان نمود موضوع واکسن در کشور ما به موضوعی سیاسی تبدیل شده و بیش از آنکه متخصصان و دانشمندان میدان دار باشند سیاسیون وسط آمده اند که این نکته پیامدهای ناخوش‌آیند اجتماعی دارد.

پیام طبرسی:واکسن کرونای روسی ایمنی خوبی ایجاد می کند

واکسن روسی کرونا در ایران,واکسن کروناری روسیه

پیام طبرسی، عضو تیم کارآزمایی بالینی واکسن کوو برکت ایران:واکسن اسپوتیک روسیه نتیجه خوبی داشته است ومنتظر هستیم که نتایج مطالعات بالینی سه آن منتشر شود و باید توجه داشت که این واکسن بر پایه وکتور ویروسی است و ایمنی مطلوبی ایجاد کرده و نتایج مطالعه اولیه آن هم در نشریه لانست چاپ شده است.

این واکسن در برخی کشورها مورد استفاده قرار گرفته و ایمن بوده است و ایران هم بعد از تکمیل فاز سه مطالعاتی واکسن را وارد خواهد کرد و برنامه اصلی ایران و روسیه تولید مشترک واکسن اسپوتنیک بوده و این واکسن به نظرم برای استفاده مناسب است

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش