دکتر کریم همتی در گفت و گو با ایسنا، درباره جزییات برنامه جمعیت هلال احمر برای غربالگری مسافران در نوروز ۱۴۰۰، گفت: این طرحی که به جمعیت هلال احمر سپرده شده، بعد از تصویب در ستاد مرکزی کرونا به جمعیت هلال احمر ابلاغ شد. مبنای کار کنترل همه مبادی ورودی کشور است که شامل مرزهای زمینی، هوایی، دریایی و ریلی می شود و از بین ۱۰۰ مرز رسمی کشور، ۳۲ مرز که پرتردد هستند، در این برنامه قرار است بحث کنترل و غربالگری در این مرزها توسط جمعیت هلال احمر انجام شود.
وی افزود: این طرح توسط جمعیت هلال احمر، با مشارکت وزارت بهداشت، وزارت راه و شهرسازی، میراث فرهنگی و گردشگری، نیروی انتظامی و سایر ارگانها انجام میشود.
همتی ادامه داد: اجرای طرح به این صورت است که برای همه مسافرینی که وارد کشور میشوند، تست کرونا به صورت تست سریع یا رپید برایشان انجام میشود. کسانی که تست شان منفی باشد، طبیعتا به مسیرشان ادامه میدهند. در عین حال قرار شده که افرادی که تست شان مثبت می شود، در نقاهتگاه ها و هتل های در نظر گرفته شده نگهداری شوند تا زمانیکه دانشگاههای علوم پزشکی تایید کنند که این افراد میتوانند از این مراکز خارج شوند.
همتی گفت: موضوعاتی که وجود دارد از لحظه مثبت شدن تست تا زمانیکه افراد به نقاهتگاهها هدایت می شوند، جمعیت هلال احمر و نیروی انتظامی اقدامات مربوطه را انجام می دهند. در نقاهتگاه ها هم حداقل به مدت سه شبانه روز تا دو هفته باید بمانند. طبیعتا در این زمینه یکسری تمهیدات باید از قبل اندیشیده می شد که وزارت راه و دانشگاه های علوم پزشکی از طریق وزارت خارجه به کشورهای مختلف اعلام کردند که افرادی که می خواهند وارد کشور شوند، باید تست کرونا را به همراه داشته باشند. هر چند که در بسیاری موارد ممکن است تست در کشور مبداء منفی باشد، اما در زمان ورود به کشور به دلایل مختلف مثبت شود.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: به هر حال این اقدام اجرا می شود. شروع کار از حدود یک هفته قبل بوده است. اکنون در هفت مرز رسمی کشور کار آغاز شده که در ۲۵ مرز دیگر هماهنگیها نهایی شده و از دیروز هم با استانداران تاکید بیشتری بر هماهنگی بین ارگان ها در استان های میزبان ایجاد شود که ۱۵ استان است و با مرکز کیش مجموعا ۱۶ مورد میشود.
همتی گفت: بیشترین تعداد مرزهای ما در این طرح، استان هرمزگان و آذربایجان غربی است. امیدوارم همکاران ما و سایر دستگاههای درگیر در موضوع در انجام این کار مهم موفق باشند.
آغاز طرح نوروزی پلیس در جادهها/ توصیه به پرهیز از سفر
رییس پلیس راهور ناجا اعلام کرد که طرح نوروزی پلیس راهور در جادههای کشور از روزگذشته (۲۶ اسفندماه) آغاز شده است و تا ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت.
سردار سیدکمال هادیانفر در گفتوگو با ایسنا درباره اجرای طرح نوروزی پلیس در سال ۱۴۰۰ اظهارکرد: امسال طرح نوروزی پلیس بسیار متفاوت از سالهای گذشته برگزار خواهد شد. در واقع گرچه این طرح اجرا میشود اما با توجه به شیوع کرونا و پرهیز از سفر، هدف از اجرای آن ارائه خدمات و آمادگی برای سفرهای ضروری است.
وی با بیان اینکه درخواست ما از شهروندان پرهیز از انجام سفرهای غیرضروری است، گفت: در حال حاضر در ۴۰ شهر کشور محدودیت ورود و خروج ناشی از قرارگیری در وضعیت قرمز و نارنجی وجود دارد و در ۹۱ درصد شهرها محدودیتی برای ورود و خروج وجود ندارد و تنها منع تردد شبانه از ساعت ۲۱ تا ۳ بامداد در تمام شهرهای کشور اجرا میشود.
رییس پلیس راهور ناجا اضافه کرد: با توجه به اینکه ناوگان حمل و نقل عمومی و ناوگان باری در جاده ها جابجا می شود و با توجه به احتمال انجام سفرهای ضروری در کشور پلیس آمادگی خود را حفظ کرده است و طرح نوروزی از ۲۶ اسفند ماه یعنی یک روز بعد از ابلاغ وضعیت سفر و تردد در کشور آغاز شده و تا ۱۶ فروردین ماه ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: درواقع پلیس همواره در آمادهباش است و طرحی که همزمان با آغاز طرح نوروزی به پایان رسید، طرح زمستانی پلیس بود. اجرای این طرحها به معنای رفتن به سفر نیست اما به هرحال باید برای ترددهایی که به شکل ضروری در جادهها انجام میشود، حضور داشته باشیم.
هادیانفر با بیان اینکه ۶۶ هزار نیرو از پلیس راه و راهور، جمعیت هلال احمر، سازمان اورژانس، امدادخودروها، راهداری و ... در اجرای این طرح مشارکت دارند، گفت: گشتهای ثابت و سیار نیز فعال هستند و ۶۴ فروند بالگرد نیز اقدام به رصد هوایی وضعیت ترافیکی و در صورت نیاز امدادرسانی خواهند کرد.
رییس پلیس راهور ناجا بار دیگر تاکید کرد که شهروندان تا حد امکان از انجام سفرهای غیرضروری خودداری کنند و توجه داشته باشند که در نوروز امسال علاوه برخطر کرونا که خطری جدی است، بروز مداخلات جوی نیز از سوی هواشناسی پیشبینی شده است.
- 10
- 1