دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۵۰۱۳۷

علت تشکیل نشدن قلب جنین چیست و اگر صدای قلب جنین شنیده نشد چه باید کرد

تشکیل نشدن قلب جنین,علت تشکیل نشدن قلب جنین چیست,علل تشکیل نشدن قلب جنینتشکیل نشدن قلب جنین
بدون شک یکی از زیباترین احساساتی که در طول زندگی یک فرد برای او ایجاد خواهد شد؛ شنیدن صدای قلب فرزندش است، این موضوع از زمانی که والدین متوجه بارداری مادر می شوند آنها را منتظر نگه می دارد اما چه دلایلی موجب تشکیل نشدن قلب جنین می شود.

هفته چهارم تا هشتم برای مادران از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا در این بازه زمانی تمام سیستمهای اصلی و ارگانها بدن جنین تشکیل می شوند، به این دوره دوره ارگانوژنز می گویند. ارگانوژنز بسیار حساس است زیرا جنین بیشتر از سایر زمان ها می تواند تحت تاثیر عوامل مختلف قرار بگیرد و درگیر تغییراتی غیرقابل جبران تشکیل اعضاي بدن شود.

عوامل مورد نظر می توانند شامل یک ژن ناقص و یا انواع سندروم های ژنتیکی باشند، از طرفی عوامل محیطی مختلف مانند مصرف بعضی داروها یا بیماری های مادر مثل دیابت هم می تواند جنین را تحت تاثیر قرار دهد. 

تشکیل نشدن قلب جنین,علت تشکیل نشدن قلب جنین چیست,چه چیزهایی باعث تشکیل نشدن قلب جنین میشودتشکیل نشدن قلب جنین؛ مصرف داروهای خاص توسط مادر

تشکیل قلب جنین:

اولین ارگانی که در بدن انسان شکل می گیرد قلب است، این ارگان حیاتی از جنین حمایت می کند تا رشد کند بنابراین باید در این موضوع سریع عمل کند. ضربان قلب نوزاد حتی قبل از تشکیل چهار حفره قلب آغاز می شود.

ساختمان ابتدایی قلب به صورت یک لوله تو خالی و کمی خمیده دیده می شود که تقریبا به ۲/۵ تا ۳ میلی متر طول تا بیست و دومین روز از تکامل جنین خواهد رسید. اولین انقباضات در حفرات قلب از بیست و هشت روزگی شروع می شوند. زمانی که مادر به هفته پنجم تا هفتم بارداری می رسد می توان با استفاده از واژینال زودتر یا سونوگرافی از روی شکم، تشکیل شدن یا نشدن قلب جنین را تشخیص داد. 

بعد از گذشت ۶ هفته قلب جنین با تعداد ۸۰ بار در دقیقه ضربان دارد و چهار حفره عمیق آن تشکیل شده اند. هر کدام از این حفره ها یک مسیر ورودی و خروجی مجزا را به خود اختصاص می دهد که می تواند موجب ورود یا خروج خون شود. بعد از گذشت دو هفته ضربان قلب جنین به ۱۲۰ تا ۱۶۰ بار در دقیقه افزایش پیدا می کند این مقدار دو برابر ضربان قلب مادر است. 

با ادامه روند رشدی جنین با احتمال زیادی مادر می تواند بعد از هفته نهم یا دهم حاملگی به راحتی ضربان قلب جنین خود را بشنود. در این زمان ضربان قلب جنین حدود ۱۷۰ بار در دقیقه می باشند و با گذشت زمان به تدریج این مقدار کاهش می یابد.

در این مرحله از بارداری پزشک یا ماما با استفاده از یک ابزار خاص به نام داپلر که یک گوشی سونوگرافی است از روی شکم می تواند صدای ضربان قلب جنین را تقویت کرده و بشوند.

تشکیل نشدن قلب جنین,علت تشکیل نشدن قلب جنین چیست,نشانه های تشکیل نشدن قلب جنینتشکیل نشدن قلب جنین؛ انجام سونوگرافی

دلایل شنیده نشدن صدای قلب جنین:

دلایل متعددی می توانند موجب شنیده نشدن صدای قلب جنین در دوران بارداری شوند که در ادامه به آنها اشاره شده است:

- تشکیل نشدن قلب

- بررسی ضربان قلب در زمان نامناسب

- سقط جنین

- بارداری خارج از رحمی

- قرار گرفتن قلب جنین در نقطه ای غیرعادی

در مواردی که به آنها اشاره شد؛ قلب از همان ابتدا ضربانی ندارد، گاهی ممکن است قلب قبلا ضربان داشته و اکنون به دلایل گوناگون از ضربان می ایستد.

باید توجه کرد که شنیدن صدای قلب جنین صرفا به معنای سالم بودن قلب نیست، گاهی نواقص قلبی وجود دارد اما قلب کاملا منظم ضربان دارد. برای تشخیص مشکلات و ناهنجاری های قلبی نیاز به اکو قلب جنین می باشد.

تشکیل نشدن قلب:

بارداری پوچ یا مول می توانند نشانه های بارداری را به صورت آزمایشگاهی و ظاهری در زنان ایجاد کند، اما با سونوگرافی شخص می شود که اصلا جنین و ضربان قلبی ایجاد نشده است.

تشکیل نشدن قلب جنین,علت تشکیل نشدن قلب جنین چیست,دلایل شنیده نشدن صدای قلب جنینتشکیل نشدن قلب جنین؛ انجام سونوگرافی و معاینه

عدم تشکیل قسمتی از قلب یا نقایص قلبی جنین:

بسیاری از مشکلاتی که برای قلب جنین ایجاد می شود در اثر تشکیل نشدن قسمت های مختلف قلب هستند که در سیر تکاملی درستی قرار ندارند. این نواقص دارای طیفی از بسیار جزئی تا خیلی شدید هستند که می توانند در حیات جنین تداخل ایجاد کنند.

مشکلات جزئی می توانند شامل سوراخ های کوچک در دیواره بین حفرات قلب، تنگی های خفیف در دریچه ها و عروق متصل به قلب باشد و مشکلات شدید شامل مواردی از قبیل؛ تشکیل نشدن نیمی از قلب یا حفرات و عروق متصل به آن می شود.

بسیاری از مشکلات قلبی شدیدی که در سیر تکاملی جنین ایجاد می شوند در نهایت منجر به مرگ یا سقط جنینی می شوند. گاهی هم ممکن است در مسیرهای هدایتی ضربان قلب درگیر نواقص می شوند که در نهایت منجر به ضربانهای نابجای بی خطر تا بلوک کامل ضربان قلبی می شود.

همانطور که اشاره شد می توان با انجام اکوی قلب جنین متوجه نواقص قلبی او شد، در بسیار از این موارد می توان با اقدامات درمانی بهترین سرانجام را برای بارداری ایجاد کرد.

تشکیل نشدن قلب جنین,علت تشکیل نشدن قلب جنین چیست,اگر صدای قلب جنین شنیده نشد چه باید کردتشکیل نشدن قسمت هایی از قلب جنین

اگر صدای قلب جنین شنیده نشد چه باید کرد؟

در صورتی که پزشک بعد از نشنیدن صدای قلب در مورد مواردی از قبیل؛ سقط جنین، حاملگی پوچ و حاملگی خارج از رحم نگرانی داشته باشد با اندازه گیری ساک حاملگی و قطب جنینی (در صورت قابل رؤیت بودن) از مراحل پیشرفت جنین اطمینان کسب می کند.

در صورتی که ساک حاملگی مادر از ۱۶ تا ۱۸ میلی متر بزرگ تر باشد، اما قطب جنینی دیده نشود یا اندازه قطب جنینی ۵ میلی متر باشد اما هیچ ضربان قلبی از نوزاد با گوشی اولتراسوند شنیده نشود، پزشک مبنا را بر سقط جنین یا حاملگی پوچ خواهد گذاشت. 

در صورتی که قلب نوزاد بسیار کوچک باشد و پزشک نتواند به صورت دقیق آن را اندازه بگیرد، باید بعد از ۳ الی ۵ روز دوباره با سونوگرافی بررسی را صورت دهد. 

در صورتی که قلب جنین مشاهده نشود، آزمایش های دیگری نیز انجام می شود که احتمال حاملگی خارج از رحم رد شود. در صورتی که پزشک تشخیص دهد بارداری چندان پایدار نیست غالبا صبر می کنند تا مادر جنین را به صورت طبیعی سقط کند اما اگر این اتفاق نیوفتاد فرآیند کورتاژ تشخیصی را دنبال خواهند کرد. در صورتی مادر به صورت طبیعی جنین را سقط می کند که هیچ گونه مشکلی نداشته باشد، هنگامی که جنین در دوران اولیه بارداری سقط حدود ۵۰ درصد از زنان تحت کورتاژ تشخیصی قرار نمی‌گیرند.

گردآوری: بخش زناشویی سرپوش

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش