زغال فعال یک افزودنی بسیار شایع در محصولات آرایشی و بهداشتی است که در طیف وسیعی از تمیز کننده های صورت و محصولات آرایشی و حالا نیز خمیر دندان ها (Toothpaste) مورد استفاده قرار می گیرد. تولید کنندگان خمیر دندان های زغالی مدعی هستند که زغال فعال به دلیل خاصیت جذب بالا میتواند پلاکت های دندان را گرفته و باعث سفیدی آن شود، ولی این ادعا تا چه حد با واقعیت منطبق است؟
به گزارش فرارو به نقل از drdurningmoore، زغال یک شکل جامد و سیاه کربن است که از سوختن مواد آلی حاصل می شود. زغال هنگامی که در دمای بالاتری سوزانده می شود «فعال» و متخلخل تر می شود که در نتیجه چسبیدن ذرات به آنرا ساده تر می کند. همین خاصیت چسبندگی زغال است که آنرا برای پزشکی جذاب کرده، زیرا میتواند سموم را در برخی نقاط بدن جذب کند. ولی این خاصیت چسبندگی آیا واقعاً برای خارج کردن سموم از هر جای دیگری از بدن مانند دندان (Tooth)، باز کار می کند؟
انجمن دندانپزشکی آمریکا هیچ مدرکی مبنی بر ایمن یا موثر بودن خمیر دندان زغالی پیدا نکرده است و حتی برعکس ممکن است به دندان ها و لثه ها آسیب برساند. این انجمن می گوید خمیر دندان زغالی به عنوان یک ماده سفید کننده دندان تبلیغ می شود که میتواند ذرات را از روی دندان ها پاک کند، اما این یک ادعای گمراه کننده است. تغییر رنگ دندان ها به دلیل لکه هایی است که به سادگی از روی دندان پاک نمی شوند.
زغال فعال یک ماده ساینده است که می تواند لایه بیرونی دندان را از بین ببرد. این لایه بیرونی که مینای دندان نامیده می شود، همان چیزی است که با استفاده از خمیر دندان سفید کننده سفید می شود. استفاده از مواد ساینده مانند زغال در خمیر دندان می تواند مینای دندان را از بین ببرد و لایه زردتر و حساس تری از دندان به نام عاج را در معرض دید قرار دهد. حذف مینای دندان در واقع احتمال زرد شدن دندان های شما را دائمی می کند؛ بنابراین باید توجه داشته باشید که خمیر دندان های زغالی تنها کاری که انجام می دهند ، سابیدن و از بین بردن مینای دندان های شماست. روی هم رفته باید گفت که خمیر دندان های معمول امروزی بهترین وسیله برای سفید کردن دندان هستند که با استفاده دو بار در روز میتوانید بهترین نتیجه ممکن را از آنها بگیرید.
- 9
- 4