تحقیقات جدید این را نشان میدهد که سیب زمینی سرخ شده و دیگر غذاهای مشابه آن، سلامت روان ما را تحت تأثیر قرار می دهند. در مقایسه با سایر فست فودها، سیب زمینی سرخ شده یکی از راحت ترین و محبوب ترین غذاها از لحاظ طعم و فرایند آماده سازی است که خوش طعم و کم هزینه به نظر می رسد. بر اساس تحقیقات جدید، مصرف منظم سیب زمینی سرخ شده میتواند روی مصرف کنندگان آن تأثیرات منفی بگذارد. در مطالعه منتشرشده در مجله علمی PNAS، داده های بیش از ۱۴۰هزار شرکت کننده طی ۱۱ سال نشان می دهد که ارتباط واضحی بین مصرف زیاد غذاهای سرخ شده( به خصوص سیب زمینی ) و خطر افسردگی و اضطراب وجود دارد.
یافته ها نشان می دهد که خوردن مکرر غذاهای سرخ شده با افزایش ۱۲ درصدی اختلال اضطراب و افزایش ۷ درصدی خطر ابتلا به افسردگی مرتبط است. این ارتباط در مردان و نوجوانان قوی تر است. این نتایج، بر اهمیت کاهش مصرف غذاهای سرخ شده به منظور ارتقای سلامت روان تأکید می کند.
محققان به ماده ای به نام« آکریل آمید» بعنوان علت بالقوه ارتباط بین مصرف غذاهای سرخ شده و افسردگی و اضطراب اشاره کردند. طبق گفته سازمان غذا و داروی ایالات متحده ( FDA)، آکریل آمید طی فرایند پخت در دمای بالا( مانند سرخ کردن یا برشته کردن ) ایجاد می شود.
به طور کلی، در حالیکه شاید مصرف گهگاه غذاهای سرخ شده مشکلات عمده ای را ایجاد نکند، ولی مصرف مکرر آنها امکان دارد به طور غیرمستقیم بر سلامت روان تأثیر بگذارد. غذاهای سرخ شده معمولاً کالری و چربی های اشباع شده بالایی دارند و میتوانند منجر به مشکلاتی مانند چاقی، فشار خون و کلسترول بالا شوند؛ این بیماری های مزمن نیز امکان دارد به نوبه خود سلامت روان ما را تحت الشعاع قرار دهند.
- 19
- 3