چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۲:۱۲ - ۰۳ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۰۱۷۷
مشاوره پزشکی

علائم برخی بیماری‌ها که در پا‌هایتان نهفته است

علائم برخی بیماری ها در پا,تشخیص برخی بیماری ها با پا
پاهایتان در مورد سلامتی و یا خطر قاتلان خاموش به شما اطلاعات می دهند. پاهای سخت کوش ما به طور متوسط ۱۷۷۰۲۷ کیلومتر در طول طول عمر راه می روند. این بدان معناست که پاها شایسته مراقبت و توجه زيادي هستند.

به گزارش بهداشت نیوز، پاهای پف کرده می تواند نشانه اثر هوای گرم باشد. دمای بالا میتواند باعث تجمع مایع در بدن و سبب پف کردن مچ پا، پاها و ساق های شما شود وضعیتی که به آن اِدِم نیز می گویند. این موضوع می تواند بسیار ناراحت کننده باشد و سبب شود پوست شما براق و کشیده به نظر برسد.

در ادامه در مورد مشکلات رایجی که برای پاهای مان رخ می دهد و معنای آن خواهیم گفت.

انواع پینه ها

نوشیدن آب کافی و استفاده از سوهان پا یا سنگ پا در طول هفته میتواند به درمان پینه کمک کند. یکی از شایع ترین مشکلات پا که مردان و زنان را به طور مساوی تحت تاثیر قرار می دهد رشد پینه است که به عنوان پوست سخت شناخته می شود. پینه ها معمولا روی انگشتان پا و پاشنه های خشک و ترک خورده ظاهر می شوند. بدن ما بطور مداوم پوست ریزی کرده و به جای آن پوست تازه احیا می شود، اما گاهی اوقات سرعت این اتفاق به دلیل نیروهایی مانند فشار و اصطکاک نامتعادل می شود. عدم تعادل این فرآیند باعث ایجاد اختلال در عملکرد پوست شده و باعث ایجاد پینه می شود. پینه می تواند به دلیل کفش نامناسب، ژنتیک، مالش استخوان، کمبود آب در بدن، چاقی و دیابت ایجاد شود.

چه باید کرد؟ حتما آب کافی بنوشید، در طول هفته به آرامی از سوهان پا یا سنگ پا استفاده کنید و از یک کرم پای خوب با اوره استفاده کنید. اگر پینه شما خيلي ضخیم است و این درمانهای خانگی موثر نیستند به متخصص پا مراجعه کنید.

پاشنه های ترک خورده

پاشنه های ترک خورده چه دردناک باشد چه نباشد می تواند ناخوشایند باشد به خصوص اگر قصد دارید صندل بپوشید. ترک پاشنه پا در نتیجه از دست دادن رطوبت در پاشنه پا ظاهر می شوند و در حین راه رفتن فشار روی پاشنه باعث ترک خوردن آن می شود. برخی از شایع ترین علل بروز آن عبارتند از چاقی، افزایش سن، بارداری، دیابت، کم کاری تیروئید، عفونت قارچی، کمبود ویتامین و عدم تعادل بیومکانیکی مانند صافی کف پا. امکان دارد مصرف یک مکمل مولتی ویتامین در این زمینه برای تان کمک کننده باشد، زیرا کمبود ویتامین C ، E و B با ترک پاشنه پا مرتبط است.

چه باید کرد؟ توصیه می شود هیدراته بمانید (به اندازه افی آب بنوشید) و از سنگ پا استفاده کنید تا به آرامی پوست خشک را از بین ببرید. برای ترک های مزمن پاشنه های پا که لمس آن دردناک است حتماً به یک متخصص پا مراجعه کنید تا به طور ایمن و موثر به ترمیم پاشنه های تان کمک کند.

درد

درد میتواند نشانه ای از این باشد که پاهای شما در کفش هایی با سایز نامناسب هستند یا نیاز به کمک دارند. درد همچنین میتواند به دلیل آسیب، تغییر شکل و شرایط مرتبط با متابولیک یا گردش خون ضعیف باشد. زمانی که پاهای شما کم تر از حد مطلوب احساس می کنند این موضوع میتواند باعث تغییر طبیعی در راه رفتن شما شود که سبب استفاده بیش تر از بافت نرم، رباط ها، تاندون ها و ماهیچه ها شود که می تواند باعث فشار روی مفاصل شود و در نتیجه بر سایر نقاط بدن تاثیر می گذارد.

چه باید کرد؟ اگر متوجه شدید که درد ادامه دارد. ارزش خواهد داشت که برای معاینه به پزشک عمومی خود مراجعه کنید.

مطمئن شوید که استراحت را در روز خود بگنجانید و کفش هایی را بپوشید که راحت و مناسب باشند.

قوز یا انحراف شست

متأسفانه بسیار رایج است و اگرچه علت دقیق آن ناشناخته است شایع ترین عوامل بروز آن ژنتیک، کفش های باریک و تنگ، ضربه زیاد (مانند دویدن)، صافی کف پا، آرتریت، تروما یا آسیب، و شرایط عصبی عضلانی مانند ام اس و فلج مغزی هستند. حتی افراد مشهور نیز مبتلا به آن هستند از جمله "ویکتوریا بکهام" که از قوز شست رنج می برد. قوز شست میتواند بسیار دردناک باشد. انحرافات داخلی در فضای مفصل متصل به انگشت شست پا هستند که باعث ظاهر شدن یک برآمدگی استخوانی می شوند.

چه باید کرد؟ عمل جراحی می تواند قوز شست را برطرف کند، اما برای کاهش درد باید کفش هایی با فضای کافی در جلو و حمایت خوب از وسط پا بپوشید، حرکات ورزشی و نرمشی را برای انعطاف پذیر نگه داشتن مفصل انجام دهید (مانند اشاره کردن ، خم شدن و چرخش منظم در طول روز) و از جداکننده های انگشت پا یا اسپلینت استفاده کنید.

زرد شدگی

تغییر رنگ ضخیم ناخن ها (Nails) احتمالا به معنای عفونت قارچی هستند. تغییر رنگ بسته به فرد امکان دارد سفید، زرد یا حتی قهوه ای تیره تر به نظر برسد. زمانی که عفونت قارچی آغاز می شود ممکن است متوجه تغییر رنگ در قسمت کوچکی از ناخن خود شوید و متوجه خواهید شد که با گذشت زمان بزرگتر می شود. در موارد مزمن این تغییر رنگ ممکن است به اکثر بخش های ناخن سرایت کرده باشد.

ناخن با پخش شدن رنگ میتواند شکننده و گچی شده و ممکن است متوجه شوید که به راحتی می شکند و ممکن است بو بوجود بیاید. ناخن با عفونت مزمن ممکن است ضخیم شود. ناخن ممکن است شروع به جدا شدن از بستر کند و باعث ایجاد درد شود و ممکن است بو بیش تر شود.

چه باید کرد؟ اگر زردی ناخن ها هم چنان بدتر می شود می تواند نشانه دیابت، پسوریازیس یا حتی اختلالات تیروئید باشد. بنابراین، اگر نگران هستید به پزشک عمومی خود مراجعه کنید.

گرفتگی عضلات

گرفتگی عضلات امکان دارد به دلیل کم آبی بدن و کار زیاد رخ دهد. این موضوع میتواند نشانه کمبود منیزیم، کلسیم یا پتاسیم باشد.

چه باید کرد؟ با خوردن مواد غذایی غنی از منیزیم مانند دانه کدو تنبل، سبزیجات سبز برگ، بادام، کینوا و شکلات تلخ، ویتامین دریافتی خود را افزایش دهید. کلسیم را میتوان در موادغذایی لبنی و سبزیجات سبز برگ یافت در حالی که مواد غذایی غنی از پتاسیم موز، سیب زمینی (potato) و کلم بروکسل را شامل می شوند.

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش