سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۹ - ۱۵ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۳۶۷۱
مشاوره پزشکی

یک متخصص پوست:

یک کرم مناسب چه ویژگی‌هایی دارد؟/ آیا ضدآفتاب باعث کمبود ویتامین D می‌شود؟

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,مصرف کرم ضدآفتاب
با توجه به گرم شدن هوا و رسیدن گرم‌ترین فصل سال باید بیشتر مراقب پوستتان باشید، مصرف کرم ضدآفتاب یکی از الزامات تابستان بوده و جلوگیری از ایجاد آفتاب سوختگی روی پوستتان یکی دیگر از نکات مهم اساسی در این ماه گرم است. انتخاب یک ضدآفتاب مناسب برای پوست تا حد قابل توجهی شما را از چین و چروک و پیری‌های زودرس دور نگه می‌دارد لذا قبل از خرید ضدآفتاب برای خود بهترین‌های آن را متناسب با پوستتان بررسی کنید.

دکتر فرهاد ملک زاد متخصص پوست و مو در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: اشعه ماورای بنفش در ایجاد سرطان پوست، چروک و پیری پوست و همچنین لک و تیرگی صورت نقش عمده را ایفا می‌کند.

 

بنابراین از قرار گرفتن طولانی مدت زیر نور آفتاب پرهیز کنید و برای پیشگیری از برخی اثرات مخرب خورشید از ضد آفتاب‌های مناسب و قوی استفاده شود. ضدآفتاب خوب، ضدآفتابی است که دارای SPF(عیار حفاظتی ضد آفتاب) بالای ۳۰ باشد. این عدد در اصل نسبتی است که مقدار حفاظت کنندگی ضد آفتاب را می‌سنجد.

 

وی در ادامه افزود: آفتاب سوختگی در اثر تماس با اشعه ماورای بنفش موجود در نور خورشید رخ می‌دهد که بیشترین آسیب را به پوست انسان می‌رساند. بیشترین میزان شدت تابش ماورای بنفش بین ساعات ۱۱ تا ۱۶ بعد از ظهر است، بنابراین در این شرایط افرادی که در هوای آزاد و معرض نور خورشید قرار دارند، باید از کرم‌های ضدآفتاب قوی و دارای اس پی اف بالای ۳۰ استفاده کنند و حتما آن را هر ۳ الی ۴ ساعت تمدید کنید.

 

به گفته ملک زاد، حتی افرادی هم که در منزل نیز هستند باید از کرم‌های ضدآفتاب استفاده کنند و این تصور که کرم ضدآفتاب برای خارج از منزل است کاملا اشتباه بوده و عواملی چون چراغ‌های کم مصرف و مانیتور کامپیوترها همگی برای پوست صورت مخرب به حساب می‌آیند.

افراد دقت داشته باشند کرم ضد آفتاب باید نیم ساعت قبل از مواجه با آفتاب به نواحی درمعرض نور خورشید مالیده شود. چروک و لک، پیری زودرس پوست و انواع سرطان پوستی جزو مشکلات ناشی از این اشعه است که نسبت به عوارض اشعه UVB دیرتر بروز می کند و در بلند مدت آثار خود را نشان می دهد. همچنین این اشعه از شیشه عبور کرده و میزان آن ارتباطی به ساعت روز ندارد.

 

بهترین ضدآفتاب‌ها، ضدآفتاب‌هایی هستند که از زینک و تیتانیوم برای جلوگیری از نفوذ اشعه خورشید به پوست استفاده می‌کنند اما بهتر است پزشک متناسب با نوع پوستتان(خشک و چرب) ضدآفتابی را بهتان معرفی کند. برای مثال اگر پوست چربی دارید و ناآگاهانه ضدآفتاب چرب استفاده کنید پوستتان دچار جوش و آکنه شدید می‌شود.

همچنین کرمهای ضدآفتاب فیزیکی را باید به اندازه ای بمالیم که رنگ آنها کاملا درسطح پوست معلوم باشد اگر کم بمالیم فایده نداشته و بی‌تاثیر است. البته اگر فردی زمینه آلرژی و حساسیت دارد، بهتر است از ضدآفتاب‌های فیزیکی استفاده کند.

 

این متخصص در پاسخ به این پرسش که در صورت عدم مصرف کرم‌های ضدآفتاب چه خطراتی در انتظار پوست صورت است گفت: آفتاب سوختگی اولین عارضه‌ای است که به سراغ این دسته از افراد می‌آید. قرمزی و التهاب، سوزش و گرما از اولین نشانه‌های مصرف نکردن کرم‌های ضدآفتاب است.

 

وی ضدآفتابها را به دو دسته تقسیم کرد؛ ضدآفتاب‌های فیزیکی و ضدآفتاب‌های شیمیایی، برخی مواد ضدآفتاب فقط نور را بطورفیزیکی منعکس کرده (همانند زینک اکساید و یا تیتانیوم اکساید) و برخی دیگر مواد ضدآفتاب نور را با جذب بالاتر ساطع می‌کنند. معمولا یک کرم ضدآفتاب از ترکیب مواد مختلف ضدآفتاب درست می‌شود. هرکدام از مواد اصلی ضد آفتاب مزایا و معایبی دارند. کرم ضدآفتابی ایده ال است که از ترکیب مواد مختلف فیزیکی و شیمیایی باشد.

 

ملک زاد متذکر شد: اگر چه ۹۵% ویتامین D بدن بدنبال تابش اشعه خورشید به پوست تولید می‌شود. اما با مصرف کرم ضد آفتاب دچارکمبود ویتامین D نخواهید شد.

 

آیا کرم ضدآفتاب رنگی بهتر است یا ضدآفتاب بدون رنگ؟ وی در پاسخ به این سوال گفت: فرقی ندارند. اگردوست داشته باشید می‌توانید از ضدآفتاب رنگی استفاده کنید. هیچ تفاوتی در هر دو نوع وجود ندارد و فقط کافیست دارای SPF بالای ۳۰ باشد.

 

 

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش