با اینکه اشعههای ماورای بنفش عامل بروز برخی بیماریهای پوستی است، اما در درمان برخی بیماریها نیز موثر است. در ادامه در خصوص فواید نور خورشید برای سلامتی صحبت میکنیم.
جذب ویتامین D با نور خورشید ممکن است، چون این ویتامین از طریق تماس نور خورشید با پوست تولید و جذب میشود. به همین دلیل به این ویتامین، ویتامین خورشیدی نیز گفته میشود. این ویتامین در جذب کلسیم نقش دارد و به تقویت دستگاه ایمنی بدن نیز کمک میکند. متاسفانه امروزه به دلیل کاهش تماس نور خورشید با بدن، کمبود این ویتامین نیز بین مردم شایع شده است.
مقابله با سرطان پروستات
مردانی که تماس اندکی با نور خورشید دارند، بیشتر در معرض خطر مرگ و میر به واسطه سرطان پروستات قرار میگیرند. بررسیها نشان میدهد مردان سیاهپوست به میزان ۴۵/۵ درصد در معرض مرگ ناشی از سرطان پروستات قرار دارند، در حالی که این خطر در مردان سفیدپوست فقط ۶۲/۲ درصد است.
درمان افسردگی
نور آفتاب میتواند برای افرادی که دچار افسردگی هستند مفید باشد. امکان ابتلا به افسردگی فصلی با کمبود قرار گرفتن در معرض نور خورشید افزایش مییابد. این نوع افسردگی در زمستان یا پاییز بیشتر است. نور خورشید صبحگاهی باعث کاهش مدت زمان بستری شدن بیماران مبتلا به بیماری دوقطبی میشود.
پیشگیری از آرتریت
نتایج بررسیهایی که در سال ۲۰۱۳ در آلمان انجام شده است نشان میدهد افرادی که به میزان زیاد از داروهای کورتون استفاده کردهاند بیشتر با کمبود ویتامین D و عواقب آن مانند پوکیاستخوان و آرتریت مواجه میشوند. بنابراین افرادی که با این مشکلات مواجه هستند، علاوه بر مصرف دارو لازم است به میزان لازم در معرض نور خورشید نیز باشند.
تسکین پسوریازیس
پسوریازیس یک بیماری پوستی است که با پلاکهای قرمز و خشک و ضخیم شدن پوست خود را نشان میدهد. گفته میشود که این بیماری خودایمنی قابل درمان نیست.نور خورشید عاملی است که میتواند به کاهش و تسکین علائم پسوریازیس کمک کند. البته بهتر است با نظر پزشک و با توجه به شرایط بیمار، اقدام به قرار گرفتن در معرض نور خورشید شود.
تنظیم فشار خون
نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۰۸ توسط محققان مدرسه پزشکی هاروارد انجام شد نشان میدهد که قرار گرفتن کم در معرض نور خورشید باعث افزایش خطر فشار خون بالا میشود. علاوه بر این، کمبود نور خورشید میتواند بهطور مستقیم خطر بیماریهای قلبیوعروقی را نیز افزایش دهد.
درمان لکوپیس
لکوپیس یک مشکل پوستی خودایمنی است و برای درمان آن از اشعه ماورایبنفش A و داروها و روشهای طبیعی استفاده میشود. ویژگی این بیماری، بروز لکههای سفید روی پوست است. در این بیماری سلولهای تولیدکننده رنگدانه از کار افتاده و باعث بیرنگ شدن نواحی از پوست میشود.
کاهش میزان کورتیزول
کورتیزول به نام هورمون استرس نیز شناخته میشود. این هورمون عاملی برای افزایش اشتهاست و به عقیده محققان بالا بودن آن باعث افزایش وزن نیز میشود. نتایج پژوهشی در دانشگاه کلورادو نشان داده، قرار گرفتن در معرض نور خورشید میزان کورتیزول را کاهش میدهد.
کاهش خطر ابتلا به اماس
نتایج بررسیهای انجام شده در استرلیا نشان میدهد کاهش تماس با نور مستقیم خورشید در افرادی که در ارتفاعات زندگی میکنند ممکن است باعث افزایش خطر ابتلا به اماس شود. بنابراین متخصصان به تمام افراد توصیه میکنند که بهطور مرتب در معرض نور مستقیم خورشید باشند.
- 16
- 6