چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۷:۱۶ - ۲۵ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۶۴۱۱
مشاوره پزشکی

منشا بوی بد دهان چیست؟

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,بوی بد دهان
عمده‌ترین علت بوی بد دهان پوسیدگی دندان‌ها یا لثه‌هاست. با این حال در بعضی مواقع این بوی بد به تنهایی یك بیماری نیست بلكه علامت بیماری‌های مختلف مثل بزرگ بودن لوزه، بیماری‌های سینوس و حلق، آبسه ریه، اختلالات گوارشی، دیابت‌ و... می‌تواند باشد. برای رفع آن باید علت ایجاد بوی بد دهان را شناسایی كرد. با حذف این عوامل و اصلاح ناهنجاری‌های موجود و رفع علت، بوی بد نیز از بین می‌رود.

به گزارش  فرادید، «خیلی از افراد فكر می‌كنند اگر لثه‏‌شان صورتی نباشد، این نشانه بیماری است. این تفكر تا حدودی درست است اما باید این نكته را هم در نظر داشت كه رنگ لثه وابسته به نژاد و رنگ پوست است.

 

علایم بیماری‌های لثه

دندان‌هایی صاف و سفید اما لثه‌هایی قرمز و ملتهب به‌ طور حتم زیبایی دندان‌ها نه تنها به چشم نمی‌آید حتی منظره خیلی بدی هم پیدا می‌كند. وقتی خانه‌ای از پای‌بست ویران باشد، هر چه ظاهرش را بزك كنید، هیچ اتفاقی نمی‌افتد. تصور کنید لب و دندان سالم و زیباست اما رنگ و قیافه لثه‌ها با آنها هماهنگ نیست. لثه‌های تیره یا سفید و بی‌رنگ لذت هر لبخند را از شما می‌گیرد. این مطلب به شما کمک می‌کند تا لثه‌هایی زیبا و سالم داشته و البته خنده‌ای زیباتر از همیشه داشته باشید.

 

لثه‌تان قهوه‌ای است؟

خیلی از افراد فكر می‌كنند اگر لثه‏‌شان صورتی نباشد، این نشانه بیماری است. این تفكر تا حدودی درست است اما باید این نكته را هم در نظر داشت كه رنگ لثه وابسته به نژاد و رنگ پوست است. به عنوان مثال افراد سیاهپوست یا افرادی كه چهره تیره‌ای دارند، به دلیل افزایش رنگدانه‌ای به نام ملانین لثه‌های‌شان به رنگ قهوه‌ای است. البته این تغییر رنگ زمانی برای افراد طبیعی است كه یكنواخت، متقارن، منتشر و با حدود مشخص باشد و از دوران كودكی در دهان خود این رنگ قهوه‌ای را دیده باشند. در غیر این صورت مصرف دخانیات از جمله سیگار در تغییر رنگ لثه‌ها تاثیرگذار است و می‌تواند مشكلات لثه‌ای را تشدید كند.

 

منشا بوی بد دهان چیست؟

عمده‌ترین علت بوی بد دهان پوسیدگی دندان‌ها یا لثه‌هاست. با این حال در بعضی مواقع این بوی بد به تنهایی یك بیماری نیست بلكه علامت بیماری‌های مختلف مثل بزرگ بودن لوزه، بیماری‌های سینوس و حلق، آبسه ریه، اختلالات گوارشی، دیابت‌ و... می‌تواند باشد. برای رفع آن باید علت ایجاد بوی بد دهان را شناسایی كرد. با حذف این عوامل و اصلاح ناهنجاری‌های موجود و رفع علت، بوی بد نیز از بین می‌رود. كسانی كه دیابت دارند دهان‌شان بویی شبیه استون دارد.

 

در این حالت بوی بد دهان به وسیله وضعیت‌های موضعی مثل بهداشت ضعیف دهان و عفونت لثه مزمن به وجود می‌آید. مخصوصا در عفونت لثه مزمن اگر همراه با خونریزی از لثه‌ها باشد، باعث بوی زننده و تنفرآور به خصوص هنگام صبح می‌شود چون اغلب بوهای بد دهان به علت عوامل موضعی است. بنابراین حذف این عوامل و اصلاح ناهنجاری‌های موجود در دهان اولین قدم درمان است. رعایت بهداشت دهان شامل مسواك زدن دندان‌ها، لثه، زبان و استفاده از نخ دندان در كاهش بوی بد دهان با منشاء دهانی بسیار موثر است. دانه رازیانه یا دمكرده آن با دارچین می‌تواند در كاهش بوی بد تاثیرگذار باشد اما این درمان موقتی است و باید علت ریشه‌یابی شود.

 

چرا لثه‌ها متورم می‌شوند؟

افرادی كه زیاد به بهداشت دهان و دندان‌های‌شان توجه نمی‌كنند، باید منتظر عواقب آن هم باشند. متورم و قرمز شدن لثه‌ها ممكن است ناشی از عدم استفاده صحیح از مسواك و نخ دندان باشد. پس بهتر است از مسواك‌های برقی كه لثه‌ها را ماساژ می‌دهند، استفاده كنید. این مسواك‌ها باعث جریان خون در لثه می‌شوند.

 

همچنین باید روزانه سه‌ بار مسواك بزنید و بهتر است از خمیر دندان‌های ضد باكتری استفاده كنید. همچنین سیگار، سابقه بیماری لثه در خانواده، استرس و... هم می‌توانند در بروز چنین مشكلی موثر باشند. همچنین لثه زنان بیشتر از مردان مستعد التهاب است. در دوره قاعدگی، لثه‌ها معمولا كمی متورم، حساس و پف كرده می‌شوند. این مشكلات زنان باردار را هم تهدید می‌كنند. برای كاهش ورم لثه می‌توانید به صورت موقت از چای بابونه استفاده كنید.

 

از لثه‌های‌تان خون می‌آید؟

خونریزی از لثه علت‌های متفاوتی دارد که باید این خونریزی‌ها را جدی گرفت. گاهی اوقات به دلیل مسواك زدن نادرست لثه‌ها دچار خونریزی می‏شوند كه تنها راهكار آموزش صحیح مسواك زدن است اما در بعضی اوقات این خونریزی ناشی از بیماری لثه است. بیماری پریودنتال یك عفونت باكتریایی مزمن است كه به لثه‌ها و استخوانی كه دندان‏‌ها را حمایت می‌كند، آسیب می‌رساند. این بیماری بیشتر با جمع شدن پلاك باكتریایی روی سطوح دندان ایجاد می‌شود كه اگر درمان نشود، ممكن است فرد دندان‌های خود را از دست بدهد. به همین دلیل توصیه می‌شود نه تنها سطح دندان‌ها بلكه فضاهای بین دندان‏‌ها و زیر خط لثه را تمیز كنیم. در هر حال اگر خونریزی لثه دارید، لازم است با دندانپزشك ملاقات كنید. با شروع فصل توت فرنگی می‌توانید با كمك ویتامین C موجود در آن لثه‌های‌تان را از هر بیماری دور نگه دارید.

 

لثه باید چه رنگی باشد؟

لثه‌ها به دلیل این كه زیر لب‌ها قرار می‌گیرند، كمتر مورد توجه هستند. در صورتی كه باید هر چند وقت یك بار جلوی آینه بایستیم و لثه‌های‌مان را نگاه كنیم. اگر رنگ لثه‌ها صورتی و شكل ظاهری‏شان مانند پوست پرتقال فرورفتگی‌های كوچك داشته باشد، می‌توان به شما تبریك گفت زیرا لثه‌های سالمی دارید. نكته دیگری كه باید توجه داشته باشید شیار لثه است. این شیار بین لثه و دندان قرار گرفته و عمقی حداكثر حدود دو تا سه میلی‌متر دارد.

 

لثه‌های سفید نشانه چیست؟

با دیدن لثه‌های سفید رنگ اولین حدسی كه می‌توان زد این است كه شما كم‌خونی دارید. اگر نتیجه آزمایش، كم‌خونی شما را تایید كند نیاز به انجام كار خاصی نیست، فقط كافی است زیر نظر متخصص با مصرف مكمل‌های لازم كم‌‌خونی خود را درمان كنید. با درمان كم‌خونی رنگ لثه‌های شما از رنگ سفید به صورتی تغییر می‌كند، البته به شرط آن‌ كه مشكل دیگری لثه‌های شما را تهدید نكند.»

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش