به گزارش مهر، دکتر مجتبی زارعی رئیس پژوهشکده علوم و فناوری پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در نشست خبری امروز که در محل این پژوهشکده برگزار شد، اظهار داشت: این پژوهشکده از مهرماه سال گذشته شروع بکار کرده و مصوبه های لازم را از وزارت علوم برای تاسیس اخذ کرده است.
وی با بیان اینکه پژوهشکده علوم و فناوری های پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در سه زمینه مهندسی پزشکی، فناوری هسته ای در پزشکی و تحقیقات بالینی در فناوری را مورد بررسی قرار می دهد، اظهار داشت: میزان تحقیقات در رشته نقشه برداری مغز در ایران به حد قابل قبولی نرسیده و این کمبودها معمولا دیده میشود.
زارعی با بیان اینکه نقشه برداری مغزعلم جدید و نوینی محسوب میشود خاطرنشان کرد: در حال حاضر هیچ مرکز درمانی به صورت بالینی برای تشخیص بیماری های مربوط به مغز و اعصاب از نقشه برداری مغز استفاده نکرده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر نقش برداری مغز در ایران و در هیچ کشوری به صورت بالینی استفاده نمی شود. اگر جایی با این عنوان برای تشخیص بیماری ها از مردم پولی دریافت می کند یک شیادی است.
به گفته وی در حال حاضر نقشه برداری مغز برای انجام تحقیقات توسط محققان انجام میشود اما برخی در کشور از این موضوع سوءاستفاده می کنند ولی می توان با قاطعیت گفت نقشه برداری از مغز در هیچ جای کشور به ارائه خدمات بالینی نرسیده است.
رئیس پژوهشکده علوم و فناوری پزشکی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: انجام نقشه برداری مغز در بسیاری از مراکز تحقیقاتی و بیمارستانها مورد استفاده پژوهشگران انجام می گیرد گفت: پژوهشکده علوم و فناوری های پزشکی دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشهای دانش های بنیادی به زودی یکی از دستگاههایی که مربوط به نقشه برداری مغز میشود را راه اندازی می کند.
وی تاکید کرد: امیدواریم که تا پایان امسال از این دستگاههای نقشه برداری مغز برای تشخیص بیماری های مغز و اعصاب در کشور راه اندازی شود.
زارعی افزود: همچنین قرار است در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه دستگاه تصویربرداری مغز در بیمارستان فارابی این شهر راه اندازی شود.
رئیس همایش نقشه برداری مغز ایران گفت: چهارمین همایش نقشه برداری مغز ایران از سوم تا پنجم آبان ماه امسال در مرکز همایش های بین المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
- 15
- 2