دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۲:۱۳ - ۲۱ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۵۸۱۴
مشاوره پزشکی

۶ خاصیت درمانی چغندر که تا به حال نشنیده‌اید!

چغندر,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
 ریشه های چغندر علاوه بر داشتن رنگ وسوسه کننده، مزیت های شگفت انگیزی برای سلامتی انسان دارند.

به گزارش میزان، چغندر این گیاهان شیرین و ریشه‌های آنان علاوه بر داشتن رنگ وسوسه کننده مزیت‌های شگفت انگیزی برای سلامتی دارند که در زیر به آن‌ها می‌پردازیم تا بیشتر از فواید این گیاهان خوشمزه طبیعی اطلاع پیدا کنید.

 

شما نمی‌توانید چغندر را کنار بگذارید

سالیان بسیاری است که چغندر از جایگاه شایسته‌ی خود در مرکز رژیم غذایی سالم بهره‌مند است. این ماده‌ی غذایی نه تنها سرشار از مواد مغذی روزانه مانند: ویتامین‌های گروه ب، آهن، منگنز، مس، منیزیم و پتاسیم است، این زمرد‌های سرخ همچنین معدن ارزشمندی از مواد مغذی است که امکان ندارد هیچ جای دیگری یافت شوند. در اینجا مواردبی نظیر و با ارزشی وجود دارد که هنگامی که چغندر می‌خورید برای شما رخ می‌دهد.

 

۱. فشار خون بهبود می‌یابد

چغندر‌ها سرشار از نیترات هستند که بدن آن را به اکسید نیترات تبدیل می‌کند. ترکیباتی که آرامبخش بوده و رگ‌های خونی را رقیق می‌کنند و آن‌ها را به بزرگراه‌های فوق العاده برای خون سرشار از مواد مغذی و اکسیژن تبدیل می‌نمایند.

 

با توجه به بررسی کوچک صورت گرفته در سال ۲۰۱۲ سیزده مردی که بطور موقت فقط یک لیوان از آب چغندر را نوشیدند، فشار خون سیستولیک شان بطور میانگین ۴ به ۵ کاهش یافت. براساس تحقیقات صورت گرفته در سال ۲۰۰۸ بر روی فشارخون (این تحقیق توسط تولید کننده‌ی آب چغندرصورت گرفته است.) دریافته اند که افرادی که آب چغندر می‌نوشند، فشار خون شان ۱۰ میلی گرم افت می‌کند و نسبت به کسانی که آب می‌نوشند، سه ساعت بعد خون شان کمتر لخته می‌شود.

 

۲. خطر بیماری‌های قلبی کاهش می‌یابد

چغندر فقط از تاثیر مثبت بر روی فشار خون برخوردار نیست. آن‌ها همچنین سرشار از آلکالوئید گیاهی به نام بتائین و فولات ویتامین ب. هستند که با یکدیگر سطح هموسیستین خون که سطوح بالای آن سبب آسیب عروقی و بیماری قلبی می‌شود را کاهش می‌دهند.

 

۳. امکان بهبود استقامت تان را فراهم می‌نماید

هنگامی که ورزشکاران ممتاز برای عدم اعتیاد آزمایش ادرار می‌دهند، احتمال دارد ادرار آنان به رنگ قرمز درآید چرا؟ به این دلیل است که اکثر ورزشکاران چغندر می‌خورند آن‌ها می‌دانند که براساس تحقیقات انجام شده، نیترات سبب افزایش عملکرد استقامت می‌شود و چغندر حاوی رنگدانه‌هایی است که رنگ ادرار را صورتی روشن می‌کند. در یک مطالعه، دوچرخه سوارانی که آب چغندر می‌نوشیدند، ۱۵ درصد بیشتر می‌توانستند پدال بزنند پس چغندر ماده‌ای برای داشتن یک دوپینگ طبیعی است.

 

۴. کبدتان سبک‌تر می‌شود

کبد شما کار سنگین پاکسازی خون و سم زدایی بدنتان را به عهده دارد. می‌توانید با مصرف روزانه چغندر بار آنرا سبک‌تر کنید. تحقیقات نشان داده اند که بتائین آمینواسید یافت شده در چغندر و نیز اسفناج می‌تواند به جلوگیری و کاهش چربی انباشته شده در کبد کمک نماید. مطالعه حیوانات نشان داد موش‌هایی که آب چغندر به آن‌ها داده شده از سطوح بیشتری از آنزیم‌های سم زدا در جریان خون خود برخوردارند. تحقیقات صورت گرفته بروی افراد مبتلا به دیابت نشان داد که بتائین عملکرد کبد را بهبود بخشیده، کلسترول را کم کرده و اندازه کبد را کاهش می‌دهد.

 

۵. امکان دارد بهتر بتوانید با بیماری‌ها مبارزه کنید

چغندر همچنین سرشار از بتالین است، یک دسته آنتی اکسیدان‌های قوی و ضد التهاب که با رادیکال‌های آزاد و التهاب مرتبط با بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی، چاقی و احتمالا سرطان مبارزه می‌کند. صحبت از سرطان شد، تحقیقات نشان دادند که بتیسیانین، رنگدانه‌ای است که به چغندر رنگ بنفش زیبایی می‌دهد و بدن را در برابر عوامل سرطان زا، همچنین سلول‌های سرطان سینه محافظت می‌کند و اخیرا به عنوان یک ضد سرطان شناخته شده است.

 

۶. به یک سری مسائل عادت کنید

یک فنجان چغندر ۴ گرم فیبر خوراکی می‌دهد، بویژه فیبر نا محلول که به کاهش خطر ابتلا به یبوست، هموروئید، دیورتیکول کمک می‌کند. بتائین یافت شده در چغندر همچنین هضم غذا را بهبود می‌بخشد. فقط به خاطر داشته باشید که چغندر فقط رنگ ادرارتان را تغییر نمی‌دهد. اگر پس ازگذشت ۲۴ تا ۷۲ ساعت مصرف چغندر قند، مدفوع تان برنگ قرمز در آمد نگران نشوید.

 

 

 

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش