دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۳ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۳۸۱۱
مشاوره پزشکی

علائم و نشانه‌های سنگ کلیه

کلیه,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
یک فوق‌تخصص کلیه بااشاره به اینکه دیابت و فشارخون به کلیه‌ها آسیب می زند گفت: سنگ هایی که در لوله حالب گیر می‌افتند کلیه را خفه می‌کنند و اگر تا ۴ هفته درمان نشوند، کلیه از کار می‌افتد.

دکتر حسین کرمی در گفتگو با مهر، در آستانه روز جهانی کلیه در خصوص شایع‌ترین بیماری کلیوی، اظهارداشت: بیماری سنگ کلیه در همه‌ دنیا وجود دارد. شیوع بیماری سنگ کلیه در کشور حدود ۸الی ۱۰درصد است ، این بیماری در مردان به نسبت شایع تر از زنان است.

 

وی افزود: سنگ کلیه در هر سنی اتفاق می‌افتد. هر چه سن ابتلا به آن پایین تر باشد، اغلب علت آن بیماری‌های زمینه ای است. ما در افراد کم سن و سال به دنبال بیماری‌های زمینه ای که سبب ایجاد سنگ کلیه می‌شوند، هستیم.  بالا بودن اگزالات خون، بالا بودن کلسیم خون خصوصا در بیماری پرکاری غده پاراتیرویید  می‌تواند سنگ سازی در کلیه را ایجاد می‌کند.

 

این فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری ادامه داد: مصرف کم آب  آشامیدنی، مصرف زیاد نمک، مصرف بیش از حد غذاهای پروتیینی، کم تحرکی، وجود عفونت‌های ادراری با باکتری‌های خاص و هرگونه انسداد در سیستم ادراری؛ چه این انسداد مادرزادی باشد و چه به مرور ایجاد شده باشد؛ وجود برخی بیماری‌های زمینه ای نظیر بیماری های ارثی، کمبود برخی از مواد مهار کننده از جمله عواملی هستند که فرد را در معرض ایجاد سنگ کلیه قرار می‌دهد.

 

علائم و نشانه‌های سنگ کلیه

این استاد دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: ممکن است ایجاد سنگ کلیه در بدن کاملا بی علامت باشد یا دردهای خفیفی در پهلو ایجاد کند و یا ممکن است فرد به شدیدترین درد ممکن در عالم پزشکی که از درد زایمان در زنان نیز شدید تر است، دچار شود. یکی دیگر از علائم سنگ کلیه خون در ادرار است و همچنین عفونت‌های ادارای مقاوم به درمان از جمله علائم سنگ کلیه هستند.

 

درمان سنگ کلیه

کرمی افزود: خوشبختانه ۹۵درصد سنگ های سیستم ادراری امروزه به روش آندوسکوپی و بدون جراحی، قابل درمان هستند.

 

این متخصص کلیه و مجاری ادراری گفت: اگر اندازه ی سنگ کمتر ۴میلی متر باشد  بیش از ۹۰درصد از آنها اصلا درمان نمی خواهند و به صورت خودبه خود دفع می‌شود و اگر اندازه سنگ بین ۴میلی متر تا ۶ میلی متر باشد شانس خودبه خود دفع شدن آن حدود ۵۰درصد است و درصورتی که سایز سنگ بین ۶ میلی متر تا ۱۰ میلی متر باشند حدود ۱۰درصد امکان دفع خود به خودی آن وجود دارد و فرد می بایست حتما به پزشک مراجعه کند.

 

وی ادامه داد: اگر اندازه‌ی سایز سنگ کلیه بیش از ۶ میلی‌متر و یا یک سانت باشد، درمان آن به روش سنگ شکنی برون اندامی انجام می شود و در این صورت فرد سه جلسه به دستگاه سنگ شکنی می رود و بدون بیهوشی سرپایی فرد درمان خواهد شد. در صورتی که  با سه جلسه سنگ شکنی، بیمار درمان نشود می بایست روش های دیگری را برای درمان سنگ کلیه امتحان کرد.

 

کرمی همچنین تصریح کرد: معمولا برای درمان بیمارانی که با سنگ‌شکن جواب نگرفته‌اند و همچنین درمان سنگ های بزرگتر از ۵/۱سانتی‌متر از روش درمانی  عمل PCNM است که در این روش بدون شکاف جراحی از پوست یک شکاف تونلی به کلیه ایجاد کرده وبا فرستادن یک دوربین به درون کلیه ؛ سنگ را خرد کرده و آن را تکه تکه بیرون می ‌آورند. در این روش جراحی، بیمار بجای ۲۰بخیه فقط ۱بخیه و به جای یک هفته بیستری شدن در بیمارستان، با یک شب بستری در بیمارستان، درمان خواهد شد.

 

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران اظهار کرد: اگر سنگ کلیه در لوله حالب گیر بیفتد به منزله‌ی خفه کردن کلیه است و هر چه سریع‌تر می‌بایست درمان شود زیرا کلیه‌ها را از کار می اندازد و برای درمان این سنگ ها فقط چهار هفته فرصت داریم و بعد از آن کلیه بیمار برای همیشه از کار می افتد.

 

وی ادامه داد: بهترین درمان این سنگ ها به روش آندوسکوپی یا PUL است. در این روش با عبور دوربین از مثانه بیمار؛ سنگ را شکسته وبیرون می‌آوریم و بیمار به صورت سرپایی درمان می ‌شود.

 

چگونه کلیه‌های سالم‌تری داشته باشیم

کرمی  گفت: برای اینکه کلیه‌های سالمی داشته باشیم می بایست هر ۲ ساعت یک بار آب بیاشامیم، مصرف نمک را کاهش داده و هر شش ماه یکبار چکآپ انجام دهند. اگر فشار خون و دیابت مبتلا هستند حتما آن را کنترل کنند.

 

وی افزود: امروزه یکی از شایع ترین علت های آسیب به کلیه‌ها و از کار افتادن آنها از کنترل نکردن فشار خون و دیابت ناشی می شود.

 

کرمی در آخر یادآور شد: اگر فرد به بیماری‌های زمینه‌ای مبتلا است حتما می بایست آنها را درمان کرد تا سبب آسیب رسیدن به کلیه ها نشود.

 

 

 

 

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش