جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۰۷ - ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۷۴۸۲
مشاوره پزشکی

راز عمر طولانی ژاپنی ها چیست؟

رژیم غذایی ژاپنی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
روز گذشته خبری با عنوان «سن ۷۰ هزار ژاپنی از ۱۰۰ سالگی گذشته‌است» در فضای خبری منتشر شد. به نظر شنیدن چنین خبری تعجب برانگیز نیست چرا که «ژاپن» یکی از بهترین کشورهای پیشرفته جهان است که مردمش به تلاش و کوشش معروف‎اند.

به گزارش خراسان، در ژاپن شمار افرادی که بیش از صد سال عمر می‌کنند رو به افزایش است و راز طول عمرشان چیزی نیست به جز تغذیه سالم، طب پیشرفته و رشد آگاهی‎شان درباره سلامتی.

 

شاید اغلب شما شنیده باشید که ژاپنی‌ها نسبت به سایر مردم جهان عمر طولانی‌تری دارند. علت این طول عمر زیاد فقط مربوط به رژیم غذایی آن هاست! مردم ژاپن چندان اهل ورزش و رعایت دستورالعمل‎های تناسب اندام هم نیستند که طول عمر را به ورزش ربط دهیم. بر اساس بررسی های بهره وری انجام شده در این کشور، زمان متوسط ورزش روزانه در این کشور کمتر از ۱۵ دقیقه است.

 

خواب مناسب و کافی هم که ندارند چون اغلب مردم در ژاپن، تنها ۵ ساعت در شبانه‎‌روز می‎خوابند. جست وجوی رابطه ژنتیکی هم بی‌فایده است! چون همین مردم وقتی به آمریکا مهاجرت می‏کنند، دچار همان امراضی می‏شوند که در ایالات متحده شایع است و عمری تقریبا برابر با آمریکایی‎‏ها دارند. پس چه چیزی در مردم ژاپن متفاوت است که این چنین بر بقا و طول عمر مفیدشان می‎افزاید؟

 

* راز اول: ماهی به جای گوشت قرمز 

خوردن ماهی به جای گوشت قرمز، اولین رمز طول عمر ژاپنی‌هاست که به کاهش خطر حملات قلبی منجر می‌شود.ماهی یکی از اجزای اصلی اغلب غذاهای ژاپنی برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدنشان است. گوشت قرمز قیمت بالاتری دارد و معمولاً به مقدار کمی مصرف می‌شود. ضمن این که ماهی غذای سالم‌تری است و هرچه تازه‌تر باشد، فواید بیشتری هم دارد. ماهی‌ در ژاپن خام مصرف نمی‏شود و روش‌های آماده‌سازی متعددی از جمله کبابی کردن، پختن، سرخ کردن، پوره و ... برای مصرف آن وجود دارد. همچنین زنان ژاپنی معتقدند پوست ماهی باعث زیبایی طبیعی پوست شان می شود و رنگ چهره را باز می‌کند.

 

* راز دوم: استفاده از سویا

استفاده از سویا در رژیم غذایی، دومین راز طول عمر ژاپنی‌هاست. فراورده‌های سویا به کاهش بیماری‏های قلبی و پایین آمدن فشار خون کمک می‌کند و یک منبع عالی پروتئین محسوب می‌شود. «توفو» (یک نوع غذای ژاپنی که با سویا تهیه می‌شود) و سایر فراورده‌های سویا از اجزای اصلی رژیم غذایی ژاپنی‌هاست. بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد که چربی‌های اشباع شده موجود در گوشت و لبنیات، باعث افزایش کلسترول خون می‌شود اما غذاهای مشتق‌شده از گیاهانی چون سویا اثر معکوسی نسبت به مصرف گوشت و فراورده‌های لبنی دارد و برای سلامتی بسیار مفید است.

 

دانه‌های سویا میزان پروتئین کافی و مورد نیاز بدن را بدون داشتن چربی اشباع‌شده و کلسترول موجود در گوشت، تأمین می‌کند. ضمن این که فاقد چربی زیاد موجود در فراورده‌های لبنی است. سس سویا، «توفو» و «ناتو» (دانه‌های سویای مخلوط شده با تخم‌مرغ خام که با برنج خورده می‌شود) نمونه‌هایی از غذاهای تهیه شده با سویاست که هر روز توسط مردم ژاپن مصرف می‌شود.

 

* راز سوم: مصرف نشاسته در حداقل ممکن

مصرف آرد، گندم و آرد غلات سومین رمز داشتن عمری طولانی است که ژاپنی‌ها از آن بهره‌مندند و به مراحل هضم غذا کمک می‌کند. مصرف نشاسته در رژیم غذایی آن ها در حداقل ممکن است و اغلب غذاهایی که می‌خورند اصلاً آرد سفید ندارد. همچنین رشته‎فرنگی ژاپنی‌ها از آرد غلات یا آرد گندم تهیه می‌شود که هر دوی این آردها، سالم‌تر از آرد سفید غنی شده هستند. برنج هم یکی دیگر از غذاهای اصلی ژاپنی‌هاست که البته فقط شامل یک کاسه کوچک در هر وعده غذایی است نه بیشتر!

 

*راز چهارم: غذای کم حجم

داشتن وعده‌های غذایی کم‌حجم، رمز دیگر افزایش طول عمر است. پرس‌های غذایی کوچک، امکان غذا خوردن بیش از اندازه را کاهش می‌دهد و به همین دلیل است که غذاهای ژاپنی‌ در ظروف کوچک سرو می‌شوند.

 

*راز پنجم: مصرف چای سبز

آخرین رمز از اسرار ژاپنی‌ها مصرف چای است. چای آثار ناسالم غذاها را در بدن از بین می‌برد

 

در حقیقت مصرف چای سبز ژاپنی یا چای چینی که به صورت سرد یا گرم تهیه می‌شود، مزایای متعددی برای سلامتی دارد. چای نصف کافئین موجود در قهوه را دارد و به تجزیه روغن در دستگاه گوارش کمک می‌کند؛ به همین دلیل ژاپنی‌ها معمولاً هنگام صرف غذا، چای می‌نوشند؛ به ویژه وقتی که غذاهای سرخ‌شده می‌خورند.

 

راز زیبایی و لاغری خانم‎های ژاپنی

بد نیست حالا که به رازهای طول عمر ژاپنی ها پرداختیم، کمی هم به اصول اولیه ای که رعایت می کنند تا همیشه جوان، شاداب و سرزنده دیده بشوند هم اشاره کنیم. خانم «Norami Moriyama» در کتاب «زنان ژاپنی پیر و چاق نمی‌‎شوند» پرده از اسرار هموطنانش برمی‌دارد.

 

تغذیه بر پایه ماهی، سبزیجات و میوه‎ها

تقریباً ۱۰درصد از سرانه مصرف ماهی‏ها و آبزیان جهان، متعلق به ژاپنی‎هاست. در حالی که ژاپنی‏ها تنها ۲درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‎دهند! 

 

فکرکنم همه ما از امگا ۳ موجود در ماهی و خواص منحصر به فردش در پیشگیری از بیماری و پیری اتفاق نظر داشته باشیم.

 

اما این همه راز ژاپنی ها در استفاده از ماهی نیست ! چون ژاپنی ها ماهی را کباب شده یا با روغن کانولا در زمان بسیار کوتاه و به مقدار اندک طبخ می‌کنند. ماهی‏های مورد علاقه ژاپنی‏ها، «ساردین»، «سالمون» و «فرش تونا» است که همگی جزو ماهی های چرب محسوب می‎شود.ژاپنی‎ها دیوانه سبزی هستند! مادران ژاپنی وقتی می‎خواهند اعضای خانواده را زودتر به منزل بکشانند؛ گوشت‎های دریایی را در سبزی فراوان و بدون روغن روی اجاق می‏گذارند. سپس میز شام را با لوبیا سبز، کاهو، هویج خرد شده، اسفناج، چغندر، ریشه کُنار، شلغم، تربچه، ترب سفید، قارچ، سیب‏زمینی، سبزیجات دریایی، گوجه‏فرنگی، پودر خردل و فلفل قرمز می‏آرایند. مصرف میوه تازه فصل بدون هیچ گونه دخالت در فراوری هم از خصوصیات مردم ژاپن است. به طور کلی کیک، بیسکویت، ویفر و کلوچه‏های صنعتی در ژاپن چندان مورد استقبال نیست.

 

برنج قهوه ای جایگزین برنج سفید و نان

در رژیم غذایی ژاپنی، نان جایگاهی ندارد. در ژاپن بیشتر غذاها با برنج کته سرو می‎شود. ژاپنی‎ها شش برابر آمریکایی‏ها برنج می‎خورند. البته اغلب مواقع نه این برنج سفید آبکش بدون سبوسی که ما می‏‎شناسیم ، بلکه برنج قهوه‏ای (سبوس‌دار). برنج را کم نمک و بدون روغن (کته) می‎پزند. این گونه مصرف برنج، آن ها را از چربی‌های ترانس ، کلسترول و فشار خون محافظت می‌کند. ضمن این که سبوس برنج منبع سرشاری از ویتامین‌های گروه B محسوب می‌شود.

 

لازم نیست کم بخورید، فقط کافی است کم کالری بخورید!

برای آدم‏های شکمو، کم خوردن یک شکنجه است. شاید باورتان نشود اما تنها ۳ درصد مردم ژاپن چاق هستند، کالری دریافتی روزانه ژاپنی‏ها ۲۵ درصد کمتر از سایر ملل است. آن ها با تزیین سفره با سبزیجات و کاهوهای مختلف، از شکموها پذیرایی می‎‏کنند. در هر وعده غذای ژاپنی، ۴ تا ۵ نوع غذای کم کالری و اندک سرو می‏شود. شکموها می‏توانند از سوپ سبزیجات و سالاد، بیشتر بخورند. 

 

روش پخت انتخابی زنان ژاپنی هم در زیبایی و تناسب اندامشان بی‌تاثیر نیست. بخارپز کردن خوراکی‌ها، کباب قابلمه‏ای، سرخ کردن اندک و ... از اصول پخت‎و پز ژاپنی‌ها محسوب می‏شود. روش‏هایی که با کمترین میزان تولید روغن ترانس همراه است.

 

  • 17
  • 8
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش