پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۲۱:۵۵ - ۲۲ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۵۴۶۹
مشاوره پزشکی

راه های شناخت و درمان ویروس پاپیلوم انسانی (HPV)

ویروس HPV,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
ویروس پاپیلوم انساني یا HPV، ویروسی است که بیش تر در حین آمیزش جنسی و از طريق تماس مستقیم بین پوست اشخاص انتقال می یابد.

میترا بهمن پور تکنیسین و جراح زنان در گفت و گو با مهر، با عنوان این مطلب که بیش از ۱۰۰ مدل گوناگون از ویروس HPV موجود است ، خاطرنشان کرد: بیش تر مردان و زنانی که دچار این عفونت هستند از این مسئله اطلاعی ندارند، برای این که در بدن آن ها علائم یا مشکلات بهداشتی ایجاد نمی شود. ولی در بعضی از موارد، انواع خاصی از HPV میتواند در بخش های مختلف بدن سبب ایجاد توده غیرطبیعی و غیر سرطانی بر روی پوست شود.

او ادامه داد: Hpv های خطرناک حاصل ۹۰ درصد ضایعات بدخیم دهانه رحم هستند. این ویروس ها سه مدل پرخطر، با خطر متوسط و کم خطر هستند و انواع پر خطر توانایی دارند که تغييرات بدخیم در سلول هایی که واردشان میشوند ، ایجاد کنند.

بهمن پور با اشاره به این که بیش از ۱۲۰ مدل ویروس hpv موجود است که ۳۰ نوع آن میتوانند دستگاه تناسلی تحتانی خانم‌ها و آقایان و مقعد را درگیر کنند، خاطرنشان کرد: این ویروس خصوصیات حمله به بافت های پوشش بدن و رغبت به تهاجم به نقاطی از جمله پوست آغاز دستگاه تنفسی و حلق و حنجره و اول و انتهای دستگاه گوارش یعنی دهان و حلق و مقعد و قسمت های انتهایی دستگاه تناسلی دارد.

او خاطرنشان کرد :باتوجه به اختصاص مسئله صحبت به بیماري های زنان، تمرکز آن روی ناحیه های خاصی از جمله قسمت های خارجی و زیرین دستگاه تناسلی و دهانه رحم و واژن است.

بهمن پور با تأکید بر این که هورمون های جنسی و به خصوص هورمون های جنسی بانوان سبب رشد بیش تر ویروس hpv میشوند ، ادامه داد: تکثیر این سلول ها و احتمال ایجاد تغييرات سرطانی

در دهانه رحم خانم‌ها مهمترين بیماري است که hpv میتواند ایجاد کند.

او با اشاره به فاکتورهایی که سبب پیشرفت و رشد این ویروس میشوند ، افزود :استفاده سیگار و دخانیات، استفاده قرص های ضدبارداری، دیگر بیماري های منطقه جنسی و نوع تغذیه نامناسب این بیماري را تشدید می کند.

بهمن پور با اشاره به این که شخص آلوده میتواند بدون علایم ظاهری ویروس باشد، خاطرنشان کرد:براي انتقال ویروس الزامی است در یک مدت زمان خاص محفظه پوستی یا مخاطی در معرض تماس با پوست یا مخاط شخص آلوده قرار گیرد.

او با تأکید بر این که با تماس های ساده روزانه در محل کار و یا مکان های عمومی امکان انتقال وجود ندارد، ادامه داد:مناطق پوستی خراشیده شده و یا افرادی که سیستم ایمنی بسیار ضعیفی دارند با تماس کوتاه مدت هم آلوده می شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکي ایران، خاطرنشان کرد:مهمترين مشکلی که آلودگی به این ویروس ایجاد ميکند این است که ماده ژنتیکی این ویروس خود تنها توانایی رشد و تکثیر ندارد و به همین علت وارد سلول های انسان ميشود و به وسیله آن ها تکثیر ميشود و بعد از ورود سبب تغییراتی در شکل و عملکرد این سلول ها می شود.

بهمن پور افزود: در زمان بارداری که هورمون های جنسی زنانه افزایش می یابد، ویروس hpv رشد بیشتری داشته و افرادی که آلوده هستند و ضایعات پاپیلوماتوز دارند امکان دارد بزرگ تر و رشد بیشتری پیدا کنند.

او با تأکید بر این نکته که اگر کانال زایمانی و واژن وجود داشته باشد احتمال درگیری شدید حلق و حنجره نوزاد هم موجود است ، ادامه داد: در موارد نادر احتمال انتقال از مکان های آلوده مانند ورزش هایی که تماس های بدون پوشش بین دو ورزش‌کار و یا سالن های زيبايي که از وسایل یکبار استفاده استفاده نمی شود و کیفیت بهداشتی پایینی دارند، هم جابجا می شود.

بهمن پور ذکر کرد :برترین زمان و شیوه پيش‌گيري از طريق واکسیناسیون در سنین ۹ تا ۲۶ سالگی و پیش از آغاز تماس جنسی است و چه بسا در افرادی که تست مثبت باشد توصیه ميشود تزریق گردد تا ایمنی شخص بالاتر برود.

این متخصص جراح زنان ادامه داد:براي درمان ضایعات پوستی شیوه های مختلفی موجود است ، اما درمان این ضایعات سبب کاهش ميزان سرایت در اثر تماس مالشی به خود شخص و شریک جنسی او می شود.

بهمن پور به راههای درمان این ویروس اشاره نمود و خاطرنشان کرد:این درمان ها عبارتند از محلول ها، کرم ها، فریز کردن( کرایو) و لیزر...، این ضایعات پوستی hpv میتواند صاف، برجسته، پر رنگ تر، کمرنگ تر و یا بی رنگ و هم رنگ پوست باشد و به همین علت براي تشخیص آن الزامی است که پزشک متخصص و با تجربه تشخیص قطعی را با معاینه دقیق و گرفتن نمونه های الزامی از مناطق خاص و شبهه ناک انجام بدهد.

او ادامه داد:مهمترين نکته ای که در درمان این ضایعات باید مورد توجه همه قرار گیرد این است که طبق مندرجات کتاب های معتبر علمی دنیار، لیزرتراپی بيش ترین تأثیر را در قیاس

با کرایو( فریز) یا داروهای موضعی دارد.

بهمن پور ذکر کرد :در مورد سرطان دهانه رحم باید بدانیم که تنها سرطان قابل درمان کامل است به شرطی که در مراحل مقدماتی و پیش از بدخیمی تشخیص داده شود.

او افزود :درصورتی که شخصی به ویروس hpv پر خطر آلوده است، الزامی است کولیوسکوپی شود تا بیماري در مراحل بسیار اولیه تشخیص داده شود و در همان مراحل در صورت احتیاج با کولیوسکوپ می توانیم سالها پیش از ایجاد سرطان بدخیم سلول های تغيير شکل داده را شناسایی و آن ها را حذف کنیم.

بهمن پور، در پایان با تأکید بر این که با پیشرفت های ایجاد شده انواع سه بعدی دستگاه کلیوسکوپی به صورت بسیار دقیق تری قادر به شناسایی سلول های خطرناک است، خاطرنشان کرد:باتوجه به محدودیت این وسیله مراکز محدودی قادر به ارائه این خدمات و انجام کولیوسکوپی سه بعدی هستند.

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش