سه شنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۳
۱۴:۵۱ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۰۸۲۵
مشاوره پزشکی

رعایت بهداشت فردی؛ تنها راه مقابله با ویروس کرونا

ویروس کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
فوق تخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که ویروس کرونا واکسن و درمان اختصاصی ندارد، رعایت بهداشت شخصی را تنها راه مبارزه با این ویروس دانست.

به گزارش مهر، مسعود مردانی، با اشاره به پیدایش موارد جدید حاد تنفسی در شهر« ووهان» کشور چین، به ایرانیانی که در چین اقامت دارند و یا مسافر چین هستند، خاطرنشان کرد:افرادی که در کشور چین اقامت دارند باید از تردد غیر ضروری به شهرها و منطقه های درگیر با این بیماری خودداری کنند و به هموطنان و تجار ایرانی هم توصیه می کنم از سفر غیر ضروری به سمت چین تا اطلاع ثانوی جدا خودداری کنند.

وی با اشاره به اطلاعیه سفارت ایران در پکن چین بیان کرد :دراین اطلاعیه از هموطنان درخواست شده باتوجه به شیوع این بیماری در چین حتماً مقصد خود را در چین پیش از رفتن رصد و از تردد در اماکن مشکوک و آلوده خودداری کنند و در ادامه اگر چنانچه کار ضروری در این کشور ندارند از ورود و خروج به این کشور به ویژه در شهرهای قرنطینه پرهیز کنند.

مردانی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در ایران برای پيش‌گيري از بروز و شیوع این بیماری افزود :در فرودگاه امام خمینی( ره) تمام افراد در کلیه پروازهایی که از چین وارد ایران میشوند پیش از ورود مورد بررسی و در صورت مشاهده علایم مورد معاینه قرار می گیرند.

به گفته وی، ویروس کرونا ویروسی شناخته شده است که پس از رینو و ویروس ها دومین علت عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی محسوب می شوند.

عضو کمیته کشوری آنفلوانزادامه داد:دو نوع از این ویروس به نام سارس در سال ۲۰۰۳ در دنیا اپیدمي شد که در همان مقطع زمانی ۷۷۴ مورد مرگ و میر را به خود اختصاص داد. همچنين درادامه نوع ديگر این ویروس درعربستان شیوع پیدا کرد و موجب مرگ و میر ۸۸۵ نفر گردید، بعدها معلوم شد شتر و شیر شتر میتواند از عوامل انتقال این بیماری باشد.

وی افزود :نسل جدید ویروس کرونا که در کشور چین شیوع پیدا کرده نوع جدیدی از ویروس کرونا است که با انواع ديگر آن متفاوت است.

مردانی در مورد نحوه شیوع این ویروس در کشورچین توضیح داد:این ویروس ۳۱ سپتامبر ۲۰۱۹ میلادی در شهر ووهان کشور چین شیوع پیدا کرد و مشاهدات اولیه گواه این مهم بود که عمدتاً مبتلایان در بازار عمده فروشی ماهی و غذاهای دریایی فعالیت می کردند، که در همان روزهای آغازین شیوع این بیماری به تعطیلی بازار و انجام اقدامات سلامت و گندزدایی از این بازارها تقریباً این بیماری کنترل شد.

وی افزود :این بیماری مشابهت ۷۰ درصدی با ویروس سارس دارد و نخستین مورد مرگ و میر ناشی از ابتلا به آن در ژانویه ۲۰۲۰ در چین اتفاق افتاد ، به دنبال آن برخی از پرسنل پزشکی و خدمت دهندگان سرویس های درمانی با این بیماری درگیر شدند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به روند شتابنده انتقال انسان به انسان این ویروس در دنیا اشاره نمود و خاطرنشان کرد:بعد از کشور چین موردهای ابتلا در تایلند، ژاپن، کره جنوبی، آمريکا، استرالیا و به تازگی طی ۴۸ ساعت گذشته در فرانسه مشاهده شده است.

مردانی افزود:برغم این که سازمان جهانی بهداشت طی سه روز گذشته جلسه ای فوق العاده برای بررسی این بیماری تشکیل و هشدارهای لازم را به کشور چین و سایر منطقه های درگیر این بیماری داده، ولی تا به حال این سازمان فراگیری ابعاد جهانی و محدودیت های بین المللی را برای مقابله با این ویروس تأیید نکرده است.

وی از قرنطینه بیماران و افراد در معرض خطر در کشور چین خبرداد و توصیه کرد:باتوجه به هشدارهای سازمان بهداشت جهانی به افراد توصیه می شود از انجام سفرهای غیر ضروری به کشور چین جدا جلوگیری کنند.

فوق تخصص بیماری های عفونی با اشاره به قرنطینه ۲۰ میلیونی در کشور چین، ذکر کرد :متأسفانه تاکنون ۸۳۵ مورد ابتلاء به این ویروس گزارش شده است.

وی با بیان اینکه احتمال انتقال این بیماری ازحیوانات زنده مثل گرگ، خفاش، خرگوش، نهنگ سفید و مار گزارش شده است، تأکید کرد:افرادی که با این حیوانات سرو کار دارند باید مسایل بهداشت شخصی و اجتماعی را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند.

مردانی، شست و شوی مکرر دست ها را مهم ترین و بهترین راه پيش‌گيري از ابتلا به این بیماری عنوان کرد و گفت:رعایت بهداشت شخصی در در برابر بیماران علامت دار مانند سرفه، نفس تنگی ، آب ریزش بینی و علایم تنفسی است همچنين افرادی که سرفه و عطسه می کنند باید از دستمال کاغذی یکبار مصرف و یا درصورت نبودن دستمال حداقل در آستین لباس خود سرفه یا عطسه کنند.

فوق تخصص بیماری های عفونی با بیان این که بیمارستانی ۱۰۰۰ تختخوابی طی ۷ تا ۱۰ روز آینده در چین راه اندازی و تجهیز خواهد شد، ابراز امیدواری کرد که با تدابیری همچون جداسازی بیماران و یا افراد مشکوک مبتلا بتوان این بیماری را کنترل کرد.

عضو کمیته کشوری آنفلوانزا، ذکر کرد :یادمان باشد این بیماری واکسن و درمان اختصاصی خاصی ندارد بدین ترتیب لازم است برای پيش‌گيري از ابتلا به این بیماری بهداشت شخصی و اجتماعی را مورد توجه ویژه قرار دهیم.

مردانی در پایان، با تأکید بر این که هیچ موردی از ابتلا به این بیماری در ایران مشاهده نشده است، ادامه داد:طی هفته های آتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سمینار یکروزه ای در مورد کرونا ویروس جدیدی که در چین شیوع پیدا کرده است ، برگزار خواهد کرد و در این سمینار دستورالعمل کشوری مقابله و پيش‌گيري با این بیماری تبیین خواهد شد.

  • 19
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش