به گزارش ایسنا، با افزایش سن، سرطان ها روند رو به افزایشی را پشت سر می گذارند و این مسئله درحالی است که جمعیت کشور ما نیز رو به پیری رفته و نسبت جمعیت سالمند به جوان افزایش یافته است. از دیگر عوامل مؤثر در ابتلا به سرطان ها، میتوان به روش زندگی ناسالم، تغذیه ناسالم و عوامل محیطی اشاره کرد. به طورمثال افزایش وزن به دنبال تغذیه اشتباه و استفاده از غذاهای فرآوری شده، چرب و پرکالری در کنار استفاده سیگار و الکل با خطر افزایش سرطان هایی مثل سرطان سینه و روده بزرگ که وزن فرد و کم تحرکی در بروز آن نقش دارد، ارتباط دارند.
در این بین باتوجه به این نکته که ۶۵درصد جمعیت بالای ۳۰سال در ایران با افزایش وزن مواجه هستند ، باید با افزایش وزن بعنوان یکی از عوامل بیماری زا مقابله کرد. درحال حاضر تنها ۳۵درصد جمعیت کشور فعالیت بدنی مناسب دارند که این رقم با شعار" افزایش فعالیت مساوی است با کاهش بروز سرطان" مغایرت دارد.
همانگونه که گفته شد عدم تحرک و افزایش وزن میتواند در بروز سرطان پستان و روده بزرگ موثر باشد؛ بگونه ای که بیش از یک چهارم بانوان ایرانی به سرطان سینه مبتلا می شوند. ولی بطور کلی علاوه بر ایران، در جهان نیز سرطان سینه بيش ترین شیوع را دارد؛ البته این امار در ایران کم تر از متوسط جهانی است؛ ولی نباید از این نکته غافل بود که با پیر شدن جمعیت کشور، روند ابتلا به سرطان سینه هم رو به افزایش خواهد بود.
بنابر اعلام اداره پيشگيري از سرطان وزارت بهداشت، سرطان روده بزرگ بیماری خاموشی است که باید جدی گرفته شود. همچنين از آنجایی که تشخیص زودرس سرطان در درمان قطعی آن نقش مهمی دارد، اگر فردی تغییر در عادت اجابت مزاج، خونریزی و وجود خون در مدفوع را مشاهده کند باید به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کرده و علایم خود را برای پزشک تشریح کند.
- 10
- 3