به گزارش فارس، علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت در نشست خبری به مناسبت روز جهانی ایدز، بیان کرد: وظیفه اصلی ما در حوزه پیشگیری است و باید سلامت را با مردم و برای مردم جلو ببریم و بتوانیم شرایط را رصد کرده و از بیماریهای مختلف پیشگیری کنیم.
وی متذکر شد: در جهان نزدیک ۸۰ درصد بیماری ایدز شناسایی می شود و حدود ۷۰ درصد درمان موثر دریافت میکنند و بهداشت جهانی سال ۲۰۳۰ را تعیین کرده تا جهان از ایدز پاک شود.
۵۶ درصد از مبتلایان به ایدز در ایران شناسایی میشوند
معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه ۳۶ درصد در منطقه امروز ایدز شناسایی صورت میگیرد و در ایران نیز شناسایی ایدز در ایران ۵۶ درصد است و افرادی که شماسایی میکنیم را خوب درمان میکنیم اما مشکل ما در شناسایی است.
رئیسی با اشاره به کمپین ایدز بیان کرد: در درمان ایدز انتقال ویروس از مادر به جنین صفر شده یعنی مادر مبتلا نیز می تواند فرزند سالم به دنیا بیاورد.
انتقال ایدز در زندانها به زیر یک درصد رسیده است
وی تصریح کرد: ویروس ایدز از طریق خون و مخاط و رابطه جنسی انتقال پیدا میکند و انتقال در زندانها به زیر یک درصد رسیده است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت ابراز کرد: انتقال ویروس ایدز از طریق رابطه جنسی بالا رفته است که اکنون ۴۴هزار نفر شناسایی شده که ۲۴ هزار نفر تحت درمان و ۲۰ هزار نفر اینها تحت درمان دقیق قرار گرفته اند.
وی با بیان اینکه ۲۰۰ مرکز در خصوص شناسایی و درمان ایدز در کشور فعال است، افزود: ۲۰۰ متخصص در این حوزه فعالیت دارند.
وی ادامه داد: بیش از دهههای قبل نیاز به آمادگی برای مواجه با بیماریها داریم.
همه مسئولان بحران جمعیت را درک نکردهاند
رئیسی خاطرنشان کرد: ۱۰ میلیون جوان ایرانی در سن ازدواج قرار دارند که اگر ازدواج کنند و صاحب یک فرزند بشوند به نرخ ۲.۶ می رسیم.
وی گفت: همه مسئولان کشور موضوع و بحران جمعیت ایران را درک نکردند چون اگر درک کرده باشند باید در همه برنامههایشان یک پیوست جمعیت باشد.
حوزه بهداشت و پیشگیری موضوع مهمی است و سلامت را با مردم و برای مردم به پیش برده و باید از بیماریهای مختلف پیگیری کنیم.
تجربه بیماری کرونا بسیار ارزشمندی بوده و به ما فهماند که باید آمادگی در مواقع بحران ارتقا پیدا کند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت تصریح کرد: اکنون بیش از دهههای گذشته خود را رعایت مواجهه با بیماریها آماده کرده تا سلامت مردم کم ترین صدمه را در مواقع بحرانی ببیند. بالا بردن سطح سواد سلامت جز اولویتهای جدی وزارت بهداشت است.
وی تاکید کرد: موضوع جوانی جمعیت مسئله مهمی است و آدرس را برای حل مشکل درست به جامعه بدهیم. وزارت بهداشت، سلامت جامعه را رصد می کند و برای افزایش جمعیت زیرساختها باید تغییر و تقویت شود.
ساماندهی نظام سلامت موضوع مهمی است و اجرای درست پزشکی خانواده در بستر شبکه سلامت یکی از اقدامات در خصوص ساماندهی نظام سلامت خواهد بود.
رئیسی تاکید کرد: باید بر اساس نقشه راه دقیق سلامت را به جلو ببریم. کارها بر اساس شواهد علمی و عزم ملی به درستی کارها به پیش می رود.
وی افزود: با هیاهو و اجرای نمایشی، هیچ برنامهای به خوبی اجرا و عملیاتی نخواهد شد.
سرطان دهانه رحم جز ۵ سرطان اول کشور نیست
رئیسی تاکید کرد: نیروهای بهداشتی مانند بهورزان خدمات ارزشمندی به مردم ارائه می دهند. زمانی که قرار شد ضدخرید خدمات انجام شود، مشکلاتی بروز پیدا کرد و حتی افزایش پرداختی نیروهای مراقب سلامت مورد غفلت قرار گرفت. در مناطقی که نیروهای بهداشتی کم است باید این افراد در قالب نیروهای استخدامی جذب و بکارگرفته شود.
وی اضافه کرد: برای تعیین حقوق در برنامه پزشک خانواده حقوق مراقب سلامت از پزشکان جدا شود و افزایش سالیانه برای این افراد در نظر گرفته شود.
رئیسی اضافه کرد: در موضوع اچ پی وی مسئله سرطان دهانه رحم است و این نوع سرطان جز ۵ سرطان اول کشور نیست. زگیل های تناسلی و عفونتها مسئله مهم در موضوع اچ پی وی است و کمیتهای در خصوص واکسن آن تشکیل و جوانب بررسی خواهد شد.
وی افزود: یکی از طرح ها این است که واکسن اچ پی وی را در سبد واکسیناسیون ملی قرار بدهیم. اکنون واکسن روتاوبروس به زودی جز سبد واکسیناسیون ملی قرار بگیرد.
وی خاطرنشاندکزد: کیتهای ارزان قیمت و داروهای موثر در خصوص اچ آی وی در دنیا موجود و آمار ایدز در آفریقا نیز کاهش پیدا کرده است. سازمان جهانی بهداشت برنامه ریزی کرده تا ۹۰ درصد بیماران را شناسایی و ۹۰ درصد تحت درمان قرار گرفته و ۹۰ درصد از این افراد درمان موثر بگیرند.
سرطان دهانه رحم جزو ۵ سرطان اول کشور نیست
رئیسی افزود: در بیمار یابی اچ آی وی باید تلاش بیشتری کنیم عمده دلیل انتقال دهنده ویروس ایدز مربوط به ناآگاهی است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت درباره حذف ارزترجیحی برای دارو، افزود: در حوزه دارو ۶۶ درصد پرداختی مربوط به جیب مردم است و در خدمات کلینیکی ۶۹ درصد پرداختی از سوی مردم است.
وی گفت: ۴۰ درصد آزمایشاتی که توسط پزشکان تجویز میشود اضافه است.
رئیسی افزود: ارز ترجیحی نباید حذف شود و در صورت حذف باید مابهالتفاوت آن به بیمهها پرداخت شود.
معاون بهداشت وزیر بهداشت درباره پشه آئدس گفت: این پشه خون تعداد زیادی افراد را میمکد و می تواند همزمان چند نفر را مبتلا کند و تخمش می تواند ۴۰۰ روز در محیط باقی بماند همچنین در مقابل سموم نیز خیلی مقاوم است.
وی افزود: بیماری زیکا یکی از بیماری های مربوط پشه آئدس است و چیکنگونیا بیماری دیگر مربوط به این پشه است که فرد توان راست ایستادن را ندارد.
رئیسی اضافه کرد: بیماری تب دنگی در مناطقی که بهسازی محیط صورت نگرفته خیلی شایع است و بیشترین شیوع در چابهار است و تنها راه کنترل این بیماری بهسازی محیط است و مهمترین راه مقابله با این پشه است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: نیمی از دنیا در معرض خطر پشه آئدس قرار دارند اولین بار این پشه از امارات وارد ایران شد و ما توانستیم در جنوب کشور این پشه را شناسایی کنیم اما در چابهار کنترل این بیماری تنها از دست وزارت بهداشت خارج است تا زمانی که بهسازی کامل در آنجا صورت نگیرد کشور در خطر قرار دارد.
رئیسی اضافه کرد: وزارت کشور هم در حال تلاش و همکاری است ضمن اینکه سازمان انرژی اتمی کشور در این خصوص اقداماتی را انجام می دهد.
وی تصریح کرد: بهسازی محیط و اطلاع رسانی و در کل ۸۵۰ مورد تب دنگی داریم که ۷۰۰ مورد مربوط به چابهار است. اگر اکنون پیشگیری نکنیم صدای این بیماری ۳ سال دیگر در میآید و بسیار بیماری هزینه بری است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت متذکر شد: تنها کاری که همه باید انجام دهند بهسازی محیط است؛ تا به حال در چند کشور واکسن تولید شده اما در همه مکانها این واکسنها قابل استفاده نیست.
- 19
- 6