چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۲۱:۳۳ - ۱۲ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۰۶۸۰
مشاوره پزشکی

خونریزی معده از علائم جدید ویروس کرونا/ به تست PCR منفی اعتماد نکنید!

ویروس کرونا
متخصص گوش و حلق و بینی با اشاره به نکاتی کاربردی برای رفع اختلالات بویایی کرونا هشدار داد: خونریزی معده نیز از علایم ابتلا به کروناست؛ در افرادی که خونریزی معده دارند، مدفوع، قیری رنگ می شود.

دکتر کامران خداکرمی در گفتگو با تسنیم با بیان این که از دست دادن حس بویایی جزو نخستین علایم شناخته شده کرونا بوده است، اظهار‌کرد: الآن میتوان گفت یکی از قطعی ترین علائم کرونا (corona) ، از دست دادن حس بویایی است؛ از دست دادن حس بویایی باعث می شود غذاها برای فرد، طعمی نداشته باشند و حتی حس چشایی شیرینی و تلخی نیز از بین می رود.

او با بیان اینکه از دست دادن حس بویایی به دلیل عصب دوست (نوروتروپ) بودن ویروس کروناست، ادامه داد: از دست دادن حس بویایی و چشایی بسیار مهم است زیرا بسياري از عملکردهای انسان را تحت تأثیر قرار می دهد و اشخاص امکان دارد در پی از دست دادن حس بویایی و چشایی، دچار افسردگی شدید و تغییرات خلق وخو و اضطراب شوند.

خداکرمی افزود: همراه با از دست دادن حس بویایی، ممکن است علائم کج خلقی شدید و حتی تحت تأثیر قرار گرفتن و اختلال عملکرد جنسی نیز بروز پیدا کند.

متخصص گوش و حلق و بینی اضافه کرد:یکی دیگر از علائم کرونا میتواند پاروسمی (بویایی پریشی) یا فانتوسمی (توهم بویایی) باشد؛ پاروسمی یعنی چیزی بوی بد ندارد اما فرد آنرا بدبو احساس می کند؛ فانتوسمی نیز به این معناست که هیچ بوی بدی وجود ندارد اما شخص دائماً بوی لجن، فاضلاب یا پیاز و بوهای بد را احساس می کند؛ در این مواقع گاهی فرد حس می کند خلط شدیدی پشت گلوی اوست؛ در صورت بروز این مشکل، ممکن است شست وشوی بینی (Nose) با سرم شست وشو، تا حدی به بیمار کمک کند.

خداکرمی گفت: توهم بویایی و احساس بوی بد میتواند از ابتدای ابتلا به کرونا رخ دهد یا اینکه در بعضی از بیماران که دچار از دست دادن حس بویایی شده اند پس از بازگشت حس بویایی، توهم بویایی و احساس بوی بد ایجاد شود؛ یعنی ممکن است فرد مبتلا، یک سری بوهای خوب را متوجه شود ولی همراه با آن، توهم بوی بد را نیز داشته باشد.

اختلال بویایی ناشی از کرونا را چگونه درمان کنیم؟

او درباره روش های درمان اختلالات بویایی اظهار کرد: به هنگام از دست دادن بویایی، داروهایی مانند ویتامین آ، ویتامین های گروه ب، روی و برخی از داروهای دیگر توسط پزشک تجویز می شود. در درمان احساس و توهم بوی بد، بیماران باید از هرگونه بوی بد یا تند دوری کنند و تا حد امکان از خوردن موادغذایی دارای بوی تند مانند سیر، پیاز و ادویه های تند پرهیز کنند.

این متخصص گوش و حلق و بینی اظهار کرد: بیماران دچار توهم بویایی یا بیمارانی که بوی بد در بینی خود احساس می کنند؛ باید سعی کنند با روشهایی بویایی خود را به حالت عادی برگردانند؛ بوییدن روغن بادام تلخ، هسته آلبالو یا عطرهایی که اسانس و عصاره گل رز دارند؛ همچنین اسانس نعنا، اکالیپتوس و پوست لیمو میتواند محرک های خوبی برای بویایی باشد.

او ادامه داد: در بوییدن عطرهای دارای اسانس های گفته شده، باید توجه کرد که در این عطرها از الکل استفاده نشده باشد؛ بوییدن دارچین، رازیانه و زیره نیز میتواند به بهبود اختلال بویایی کمک کند.

خداکرمی افزود: بیماران دچار اختلال بویایی میتوانند پس از بوییدن هریک از این محرک های بویایی، دانه قهوه را بو کنند و سپس یکی دیگر از محرک های بویایی و اسانس های گفته شده را استشمام کنند؛ استفاده از این روش همراه با مصرف ویتامین های گفته شده می تواند باعث بهبود اختلال بویایی در بیماران مبتلا به کرونا شود.

ویروس کرونا

او با تأکید به اینکه تجویز داروها برای رفع اختلالات بویایی فقط باید از سوی پزشک صورت بگیرد؛ هشدار داد: داروهایی مانند کورتون های موضعی، "تئوفیلین" و "گاباپنتین" از جمله داروهایی هستند که حتماً باید تحت نظر پزشک مصرف شوند در غیر این صورت عوارض شدیدی در فرد ایجاد می کنند.

خونریزی معده، علامت جدید کرونا

این متخصص گوش، حلق، بینی و جراحی سر و گردن با اشاره به اینکه ویروس کرونا اختلالات انعقادی ایجاد می کند، بیان کرد :اخیراً علامت خونریزی معده، در کسانی که مشکل خاصی ندارند دیده می شود که این علامت را می توان از علائم ابتلا به کرونا دانست. در افرادی که خونریزی معده دارند، مدفوع قیری رنگ می شود، این علامت باید حتماً جدّي گرفته شود.

او با ابراز اینکه خارش و راش پوستی نیز ممکن است در برخی از بیماران مبتلا به کرونا ظاهر شود؛ اضافه کرد:این خارش پوست امکان دارد قبل از علایم ریوی و یا بعد از علائم ریوی ابتلا به کرونا بروز پیدا کند.

ویروس کرونا

به تست پی سی آر منفی اعتماد نکنید!

خداکرمی تأکید کرد: اگر شخصی علایم بیماری کرونا را داشته باشد ولی تست PCR او منفی شود، به این معنا نیست که فرد کرونا ندارد؛ تست پی سی آر منفی در افرادی که علایم اصلی ابتلا به ویروس کرونا را دارند هیچ ارزشی ندارد اما اگر تست پی سی آر مثبت شود به معنای ابتلای قطعی فرد به کروناست.

او نابویایی، ناچشایی، درد قفسه سینه، سرفه، دردهای عضلانی، تب و لرز، خونریزی پوستی همراه با خارش شدید پوستی بدون زمینه آلرژی، اسهال و تهوع را از علائم اصلی و مهم ابتلا به کرونا عنوان و خاطرنشان کرد: البته به غیر از نابویایی و ناچشایی، مابقی علایم باید کنار علامت های دیگر ارزیابی شود.

  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش