به گزارش ایسنا، آپنه انسدادی یا وقفه تنفسی در خواب شیوع بالایی دارد و این اختلال به علت تاثیر بر کیفیت خواب مبتلایان و نیز افت مکرر اکسیژن شریانی میتواند منجر به پیامدهای ناگواری شود.
از جمله این پیامدها میتوان به سندرم متابولیک، بیماری های قلبی عروقی، سکته های مغزی، علائم و نشانه های روانپزشکی مثل افسردگی و اضطراب، افزایش خطاهای روزانه و نیز تصادفات رانندگی اشاره کرد.
این بیماران امکان دارد با طیف متنوعی از علائم و نشانه های بالینی مانند خروپف، سردردهای صبحگاهی، کاهش تمرکز و بدخوابی شبانه به کلینیک های خواب، برای آزمون تشخیصی ارجاع شوند. بر این اساس ثبت منظم داده های بالینی و فرابالینی بیماران مبتلا در تشخیص به موقع و کنترل این اختلالات نسبتا شایع اهمیت فراوانی دارد. نخستین گام جمع آوری منظم و مداوم اطلاعات از جنبه های مختلف است.
در یک مطالعه ساختار خواب مبتلایان به آپنه انسدادی و سایر یافته های به دست آمده از مطالعات پلی سومنوگرافی (بررسی های زمان خواب) این بیماران ثبت شد. اختلالات خواب همراه دیگر علایم مثل حرکات دوره ای اندام در خواب با شیوع بالایی مشاهده و ثبت شد.
پژوهشگران این مطالعه پیشنهاد کردند که برای بررسی سیر مشکلات طبی این بیماران در طول زمان، مطالعات کوهورت انجام شود. همچنین در خصوص شیوع این بیماری و اقدام برای تشخیص و درمان آپنه تنفسی در خواب، به مردم و سیاست گذاران بهداشتی اطلاع رسانی انجام گیرد.
این پروژه تحقیقاتی که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است، با عنوان «طراحی واجرای رجیستری منطقه ای بیماری آپنه انسدادی خواب» در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور منتشر شده و فریبرز رضایی طلب، مهنار امینی، هادی اسدپور، لحیا افشاری صالح، خلیل کیمیافر و علی طلایی در انجام آن مشارکت داشتند.
- 12
- 5