به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، در تحقیق علمی تازه در اسراییل از میان ۴۰۰ داوطلب واکسن زده و به همین میزان داوطلب واکسن نزده، تأثير واکسن فایزر برای جلوگیری از شیوع نوع جهش یافته ویروس کرونا در آفریقای جنوبی زیر سوال رفته است.
این تحقیق مشخص کرده که ویروس کرونای نوع جهش یافته در آفریقای جنوبی قادر است از سد واکسن فایزر گذشته و افراد را آلوده کند.
این تحقیق روی ۴۰۰ نفر که ۲ هفته از تزریق نخستین یا دومین دوز واکسن فایزر آنها گذشته بود با ۴۰۰ نفر از افرادی که هیچ واکسنی دریافت نکرده بودند، انجام شده و نتایج ابتلای آنها به ویروس جهش یافته آفریقای جنوبی مقایسه شده است.
طبق این تحقیق، نوع جهش یافته آفریقای جنوبی ویروس کرونا در ۱ درصد از تمام افراد تحت آزمایش مشاهده شد؛ اما میزان شیوع این نوع ویروس در میان افرادی که هر دو دوز واکسن فایزر را دریافت کرده بودند، ۸ برابر شیوع آن در افرادی بوده که واکسن نزده بودند.
گفتنی است پیشتر نیز دولت آفریقای جنوبی به علت ناکارآمدی واکسن آسترازنکا تزریق این واکسن را در این کشور متوقف کرده بود.
پیشتر دانشگاه آکسفورد بریتانیا نیز در تحقیقات علمی خود دریافته که واکسن آسترازنکا در برابر شیوع ویروس جهش یافته آفریقای جنوبی کارآیی چندانی ندارد هر چند که تحقیقات دانشگاه آکسفورد نشان داده تزریق این واکسن مانع مرگ افراد مبتلا شده به این نوع جهش یافته ویروس کرونا می شود.
- 15
- 3