به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری ساینس، این حسگر جدید که بر مبنای فناوری صفحات لمسی کار می کند، دربرگیرنده هیدروژلی از جنس پلی وینیل الکل با قابلیت جذب عرق است که روی یک نوار پلاستیکی انعطاف پذیر قرار دارد.
کافی است شخص انگشت خود را به مدت یک دقیقه روی حسگر قرار دهد تا هیدروژل مقدار عرق موردنیاز را از غده های پوستی جذب کند. این نمونه عرق در جریان یک واکنش شیمیایی قرار می گیرد که در نتیجه آن جریان الکتریکی کوچکی تولید و توسط دستگاه سنجش قندخون دریافت می شود.
این حسگر به منظور اندازهگیری میزان قند خون (Blood Glucose Level) هر شخص با استفاده از اطلاعات جریان الکتریکی به دست آمده از نمونه عرق وی، از الگوریتم های اختصاصی بهره می برد. به گفته محققان آمریکایی در آزمایشات اولیه، این حسگر میزان قند خون داوطلبان را قبل و بعد از صرف غذا با دقت ۹۵ درصد اندازهگیری کرده است و راهکار مناسبی برای اندازه گیری لحظه ای قند خون در بیماران دیابتی است.
بدن ما به صورت طبیعی مقداری قند را ذخیره کرده و به منظور تامین انرژی لازم برای فعالیت های روزانه، جذب قند از رژیم غذایی (diet) نیز ضروری است. ولی هنگامی که میزان قند خون از مقدار مشخصی تجاوز می کند، منجر به بروز عارضه ای موسوم به قندخون می شود. قند خون می تواند به اندام ها آسیب زده و مشکلات متعددی را برای سلامتی ایجاد کند. اغلب عوامل بروز این وضعیت شناسایی شده و راهکارهای مختلفی برای مدیریت آن ارائه شده است. وعده های غذایی کوچکتر، تمرین فیزیکی و سبک زندگی سالم برای مدیریت دیابت ضروری است.
بالا بودن میزان قند خون به مدت طولانی ریسک های جدی را برای سلامت در پی دارد و علائمی را ایجاد می کند که در مراحل اولیه ابتلا به دیابت قابل شناسایی است.
- 16
- 5