به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، گروهی از دانشمندان برجسته در جستجوی آزمایشی بهتر برای کووید- ۱۹ هستند. چرا که گاهی اوقات نتیجه آزمایش افرادی که در گذشته به کووید- ۱۹ مبتلا شده اند، حتی با قابل اعتمادترین آزمایش کرونا موسوم به "PCR" نیز با وجود اینکه هیچ شواهدی از تکثیر ویروس در بدن آن ها نیست، باز هم مثبت می شود.
اکنون این دانشمندان یک فرضیه دارند که بر اساس آن کووید- ۱۹ میتواند در کروموزوم های انسانی به صورت معکوس ادغام شود و قطعاتی از کد ژنتیکی خود را در ژنوم انسان وارد کند. این روش برای ویروس ها غیرمعمول نیست و امکان دارد این موضوع، موارد نادر آزمایش کرونای مثبت کاذب با تست PCR را توضیح دهد.
برخی از آزمایشات اخیر باعث تقویت وجود ادغام معکوس ژن های آران ای کووید- ۱۹ در دی ان ای (DNA) انسان شده است، اما منتقدان این تحقیق اطمینان چندانی ندارند و می گویند این نتایج میتواند محصول انجام در آزمایشگاه باشد. آن ها همچنین نگرانی هایی را مطرح کرده اند که ممکن است برداشت غلط از این کار انجام شود و منجر به مسایل ایمنی عمومی شود.
آزمایش دقیق و فراوان برای کمک به کنترل شیوع هر بیماری همه گیر مهم است. آزمون PCR از مدتها قبل یک استاندارد طلایی برای آزمایش کووید- ۱۹ بوده است. ما تاکنون از تست PCR به شکل بسیار موفقیت آمیز استفاده کرده ایم و محدودیت های مختلف این آزمون را دریافته ایم. اکنون دانشمندان برای دستیابی به یک آزمایش قابل اطمینان تر تلاش کردند تا توضیح دهند که چرا نتیجه تست بعضی از بیماران همچنان مثبت می شود.
"ریچارد یانگ"، متخصص تنظیم ژن و "رودولف جائنیش"، زیست شناس سلول های بنیادی از موسسه فناوری ماساچوست (MIT) جمعی از محققان را برای تحقیق در مورد این ناهنجاری هدایت کردند. از آنجا که ویروس "SARS- CoV- 2" ویروس مسئول ایجاد عفونت کووید- ۱۹، دارای ژن های ساخته شده از آران ای (RNA) است، محققان بر این ایده متمرکز شدند که به ندرت یک آنزیم انسانی امکان دارد توالی ویروسی را در دی ان ای (DNA) ما کپی کرده و در کروموزوم های ما وارد کند.
" جائنیش" در جدیدترین مقاله خود که در مجله PNAS منتشر شده است، ادعا کرد تیم وی شواهد مبهمی مبنی بر ادغام توالی ویروس کرونا در ژنوم انسان یافته است. محققان رابطه ای بین عناصر ویروس و توالی ژنتیکی ویروسی یکپارچه را یافتند که از فرضیه رونویسی معکوس آن ها پشتیبانی می کند.
علاوه بر این، آنها با "استفان هیوز" از انستیتوی ملی سرطان آمریکا همکاري کردند تا روشن شود که آیا ادغام ویروسی در واقع اتفاق می افتد یا این که فقط یک نتیجه در این آزمایش بوده است.
"سدریک فشوت" یکی از منتقدان مطالعه قبلی این گروه از دانشگاه "کرنل" که متخصص توالی های ویروس درون زا در انسان است، این مقاله جدید را بسیار قانع کننده تر می داند و اکنون این فرضیه را قابل قبول می خواند.
اگرچه این فرضیه تقویت شده است که کووید- ۱۹ میتواند بطور معکوس در دی ان ای انسان رونویسی شود، ولی هنوز اجماع علمی در این باره وجود ندارد.
برخی از منتقدان نیز "جائنیش" و "یانگ" را متهم کرده اند که ترس بی اساسی را درباره اینکه واکسن های کرونای مبتنی بر آران ای پیام رسان (mRNA) میتواند دی ان ای انسان را تغییر دهد، ایجاد می کنند. نکته مهم این است که این واکسن ها دی ان ای انسان را تغییر نمی دهند. "جائنیش" و "یانگ" نیز بارها تأکید کرده اند که مطالعه آن ها به این معنی نیست که واکسن های mRNA میتوانند در دی ان ای انسان ادغام شوند.
در هر حال این اختلاف نظرها به اهمیت دقیق بودن جمع آوری اطلاعات در مطالعات علمی اشاره دارد، به خصوص این مطالعه که مربوط به سلامتی افراد جامعه و این ویروس جدید است.
- 12
- 2