جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۰:۳۲ - ۰۷ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۰۴۷۸
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

ورزش کردن باعث کاهش آپنه خواب و بهبودی سلامت مغز می‌شود

آپنه خواب,تاثیر ورزش بر کاهش آپنه خواب
نتایج تحقیق کوچکی نشان می دهد، ورزش امکان دارد به کاهش علایم یک اختلال خواب شایع و بهبود عملکرد مغز کمک کند.

به گزارش ایسنا به نقل از یو اس نیوز، نتایج تحقیقات نشان داده اند که تمرینات ورزشی می توانند درمان d مکمل، مفید برای افراد مبتلا به آپنه خواب انسدادی متوسط تا شدید باشد. این وضعیت با خروپف شدید و تنفس منقطع مشخص می شود و می تواند خطر بیماری قلبی ، سکته و افت شناختی را افزایش دهد. این وضعیت به طور معمول با فشار مثبت مداوم راه هوایی یا CPAP درمان می شود، دستگاهی که هوا را با فشار از طریق ماسک به داخل راه تنفسی وارد می کند تا زمانی که شخص خواب است، راه تنفسی را باز نگه دارد.

لیندا ماساکو اونو پاردی، استادیار دانشکده هنر، علوم و علوم انسانی در دانشگاه سائوپائولو در برزیل و همکار تحقیقاتی انجمن قلب و انجمن روان پزشکی، دانشکده پزشکی گفت: بنظر میرسد، تمرینات ورزشی یک درمان غیر دارویی جذاب و کمکی است.

اگرچه تصور می شود که بسیاری از موارد ابتلا تشخیص داده نمی شوند اما برآوردها نشان می دهد که آپنه انسدادی خواب حدود ۹ تا ۳۸ درصد از بزرگسالان آمريکا را تحت‌تأثیر قرار می دهد؛ این بیماری در مردان بیشتر از زنان شایع است و با افزایش سن شیوع بیشتری پیدا می کند.

بر اساس بیانیه علمی انجمن قلب آمریکا که در ماه ژوئن منتشر شد، بین ۴۰ تا ۸۰ درصد از افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی دارای آپنه (Sleep apnea) هستند. این بیماری اغلب با چاقی همراه است و میتواند راه هوایی را در پشت گلو تنگ و تنفس را در حالت دراز کشیده دشوار کند. سیگار کشیدن، سابقه خانوادگی، احتقان بینی، به پشت خوابیدن، مصرف الکل، داشتن گردن ضخیم تر یا گلوی باریک و برخی ناهنجاری های هورمونی نیز می تواند موجب ابتلا به این بیماری شود. برخی شرایط پزشکی مانند دیابت نوع ۲ نیز خطر آپنه خواب را افزایش می دهند.

نتایج تحقیقات قبلی نشان داده بود که افراد مبتلا به آپنه خواب با کاهش متابولیسم گلوکز مغز یا توانایی مغز برای بارگذاری و استفاده صحیح از گلوکز، منبع اصلی سوخت مواجه می شوند. این موارد میتواند عملکرد شناختی را مختل کند. اونو پاردی و گروه تحقیقاتی وی بررسی کردند که آیا ورزش میتواند به اصلاح آن کمک کند یا خیر.

این کار جدید بر اساس نتایج یک تحقیق کوچک ارائه شده است که در سال ۲۰۱۹ در مجله Brain Plasticity منتشر شد و نتایج این تحقیق نشان داد، افزایش فعالیت هوازی باعث بهبود متابولیسم گلوکز مغز و عملکرد اجرایی در افراد مسن و میانسال در معرض خطر بیماری آلزایمر (Alzheimer's disease) می شود.

تحقیق جدید شامل ۴۷ بزرگ سال برزیلی با آپنه خواب انسدادی متوسط تا شدید بود. نیمی از آنان به مدت ۶ ماه، سه بار در هفته ۶۰ دقیقه در ورزش تحت نظارت شرکت کردند و نیمی دیگر در فعالیت ورزشی شرکت نکردند. تمرین تحت نظارت شامل پنج دقیقه گرم کردن، ۲۵ تا ۴۰ دقیقه دوچرخه ثابت، ۱۰ دقیقه تقویت عضلات و پنج دقیقه خنک کردن بود.

به شرکت کنندگان در هر دو گروه یکسری آزمون برای اندازه گیری استعداد ورزشی، متابولیسم گلوکز مغز و عملکرد شناختی ازجمله توجه و عملکرد اجرایی، توانایی برنامه ریزی و انجام وظایف داده شد. محققان همچنین شدت علایم آپنه خواب انسدادی مانند قطع تنفس و کاهش سطح اکسیژن بدن یا هیپوکسی که نشان داده شده است بر مهارت های عملکردی و توجه تاثیر می گذارد را اندازه‌گیری کردند.

در پایان ۶ ماه، افرادی که در گروه تمرینی بودند، افزایش استعداد برای ورزش، بهبود توانایی مغز در استفاده از گلوکز، کاهش علایم آپنه خواب و افزایش عملکرد شناختی ازجمله بهبود ۳۲ درصدی توجه و عملکرد اجرایی را نشان دادند. کسانی که ورزش نمی کردند هیچ تغییری جز کاهش متابولیسم گلوکز مغز نداشتند.

آپنه خواب,تاثیر ورزش بر کاهش آپنه خواب

شایان ذکر است، یافته ها تا زمانی که در مجله معتبر منتشر شود، مقدماتی تلقی می شود.

مایکل گراندر، مدیر برنامه تحقیقات خواب و سلامتی و استادیار روان پزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه آریزونا توسان آمریکا گفت که این تحقیق دلیل خوبی برای این است که چرا ورزش باید به راهبرد درمانی آپنه خواب اضافه شود (او در این تحقیق مشارکت نداشت).

او ابراز کرد: این یافته ها مهم هستند زیرا نشان می دهد، ورزش می تواند برای سلامت مغز افراد مبتلا به اختلال خواب مفید باشد.

وی افزود: درمانهای فعلی ما به طور عمده شامل وارد کردن هوا با فشار به راه های هوایی افراد است که روشی بسیار عالی و مؤثر به حساب می آید ولی نوعی ابزار ساده است. تمرینات ورزشی یکی از گزینه هایی است که میتواند فایده ای بهمراه داشته باشد و حتی امکان دارد درمانی باشد. این امر به ویژه در مورد یک بیماری که در آن درمان استاندارد طلایی ما علاج بخش نیست، با اهمیت است.

دستگاه های CPAP برای مقابله با چاقی، بزرگ ترين علت آپنه انسدادی خواب، کار چندانی نمی کنند. گراندنر گفت: تمرینات ورزشی امکان دارد در کاهش چربی اضافی اطراف مجاری تنفسی که تنفس در شب را برای افراد سخت می کند، موثر باشد. این یکی از پیامدهایی است که اونو پاردی معتقد است در تحقیق او اتفاق افتاده است.

او اظهار‌کرد: در حالی که وی و گروه تحقیقاتی کاهش وزن یا کشمندی عضلانی را اندازه‌گیری نکرده اند اما درصد چربی بدن را اندازه گیری کرده اند و کاهش قابل توجهی را در گروه تمرین یافته اند. ورزش ممکن است با کاهش چربی بدن، به ویژه در اطراف مجاری هوایی، شدت آپنه خواب را بهبود بخشد.

گراندر ادامه داد: تحقیقات زيادي در این زمینه انجام شده است که نشان می دهد کاهش وزن یک راهبرد به راستی قوی برای درمان آپنه خواب است.

این یافته ها، این هفته در کنفرانس مجازی AHA' s Hypertension Scientific Sessions گزارش شد.

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش