جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۶:۲۷ - ۲۱ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۱۶۸۸
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

شکست آنفلوآنزا با فناوری واکسن های کرونا | آنفلوانزا امسال جان ۶۰ هزار نفر را می‌گیرد

واکسن آنفلوآنزا,واکسن کرونا
با نتایج امیدوارکننده ای که واکسن های کووید- ۱۹با تکنولوژی mRNA داشتند، دانشمندان به ساخت واکسن های آنفلوآنزا با همین روش ترغیب شده اند.

دست وپنجه نرم کردن با همه گیری کووید- ۱۹در ۲ سال اخیر باعث شده است به شیوع آنفلوآنزای فصلی به اندازه کافی توجه نشود؛ این در حالیست که آمارها نشان می دهد تأثیر جهانی این بیماری سرسام آور است. ۳ تا ۵ میلیون مورد ابتلا به نوع وخیم این بیماری و نزدیک به ۶۵۰ هزار مرگ ومیر در سال، نشانه پررنگی از خطرناک بودن این بیماری ویروسی است. تقریباً هر چند دهه، یک گونه جدید آنفلوآنزا از حیوانات سرایت می کند و منجر به همه گیری می شود، ولی موارد ابتلا و مرگ ومیر بر اثر آنفلوآنزا در شرایطی رخ می دهد که سالها است برای آن یک واکسن تعریف شده تا از ابتلا و مرگ ومیر جلوگیری کند. واکسن های تک دوزی که هر سال به بازار دارو می آیند تنها برای جهش ویروس در همان سال مناسب هستند و اثربخشی شان معمولاً به عددی بین ۴۰ تا ۶۰ درصد می رسد.

نسل جدید واکسن ها

در شرایطی که تولید و توزیع واکسن سالانه آنفلوآنزا مطابق با جهش و نوع جدید این ویروس، کار زمانبر و هزینه بری است، نسل جدید واکسن های آنفلوآنزا با اثربخشی بسیار زیاد امکان دارد در سال های نزدیک آینده وارد بازار شود که طبق تکنولوژی mRNA تولید شده است و میتواند صدها میلیون نفر را دربرابر این بیماری محافظت کند.

واکسن های سنتی آنفلوآنزا ماهها باید در تخم مرغ رشد کنند تا آماده تولید و توزیع شوند، ولی واکسن های مبتنی بر پلتفرم mRNA نسبتا بسیار سریعتر ساخته می شوند. از نظر تئوری نحوه تولید سریعتر آن بهتر میتواند آنرا با آنفلوآنزای هر فصل تطبیق دهد و در ضمن با تزریق آن ممکن است پاسخ ایمنی قوی تری نسبت به واکسن های سنتی آنفلوآنزا ایجاد کند.

شرکت های مدرنا که یکی از ۲ سازنده اولین واکسن کووید- ۱۹ مبتنی بر پلتفرم mRNA است و سانوفی شرکت واکسن سازی فرانسوی، کارآزمایی خود را برای واکسن mRNA آنفلوآنزای خود از تابستان امسال شروع کردند.

شرکت های فایزر و بیوان تک نیز دیگر سازنده واکسن

کووید- ۱۹با تکنولوژی mRNA بودند که از ماه گذشته، تلاش های خود را برای کارآزمایی واکسن آنفلوآنزا آغاز کردند. شرکت تولیدکننده واکسن انگلیسی به نام اسکوئرز نیز در حال برنامه ریزی برای تست یک واکسن مبتنی بر این پلتفرم برای آنفلوآنزای سال آینده است.

هیچ کس نمی تواند با اطمینان بگوید کدامیک از این واکسن های ۴فصل آنفلوآنزا در نهایت موفق می شود، ولی بسیاری از متخصصان به آینده آن خوش بین هستند. فن آوری mRNA امکان دارد برای ساخت واکسن هایی طراحی شود که سالها دربرابر طیف وسیعی از گونه های آنفلوآنزا کار کنند.

تکامل سریع ویروس آنفلوآنزا

در صورتیکه ۲ نوع از ویروس آنفلوآنزا وارد یک سلول شوند، می توانند یک هیبرید ژنتیک تولید کنند که آنرا با موفقیت از ایمنی ناشی از واکسن فراری دهند. این ظرفیت فوق العاده برای تغییر کاملاً توصیف کننده علت شیوع انواع جدید آنفلوآنزا در یک فصل و تسلط موارد جدید در همان سال است.

واکسن سازان با افزودن حداکثر ۴ سویه مختلف در فرمول های سالانه خود به این جهش های پیاپی پاسخ داده اند، ولی با توجه به اینکه تولید واکسن در تخم مرغ روند بسیار کندی است، دانشمندان باید چند ماه قبل از فصل آنفلوآنزا گونه ها را درنظر بگیرند که اغلب منجر به عدم تطابق با ورود ویروس تغییر شکل داده می شود.

  

کارخانه ایمنی

در دهه ۹۰ میلادی، چند محقق برای ساخت واکسن مبتنی بر mRNA بنیان کار را بنا کردند. ایده پشت این تکنولوژی کاملاً با رویکرد تخم مرغی تفاوت داشت. در واقع دوزهای جدید کاری میکرد که سلول های انسان خودشان یک کارخانه واکسن باشند. دانشمندان درواقع قصد داشتند یک مولکول mRNA بسازند با دستور ساخت پروتئین آنفلوآنزا و سپس آنرا به سلول ها برسانند تا سلول ها کپی هایی از پروتئین ویروسی را بسازند. سلول های ایمنی در حال عبور سپس پروتئین بیگانه را شناسایی نموده و با دفاع به مقابله با آن بپردازند. در سال ۱۹۹۳ تیمی از دانشمندان فرانسوی اولین آزمایش را روی این مدل از واکسن آنفلوآنزا انجام دادند. واکسن ها پاسخ امیدوارکننده ای در موش دادند، ولی همچنان قابل توجه نبودند. از سوی دیگر، سلول های حیوانی برخی اوقات در پاسخ به واکسن های mRNA آنها را تخریب می کنند؛ چراکه تصور می کنند به یک دشمن خارجی تعلق دارد. بیش از ۲ دهه طول کشید تا آن کارهای آزمایشگاهی برای کارآزمایی انسانی آماده شود. برخی مطالعات نشان می دهد که واکسن های mRNA ممکن است بسیار بهتر از واکسن های سنتی باشند. در مطالعه حیوانی، این واکسن ها دفاع وسیعی در برابر ویروس آنفلوآنزا داشته  و توانسته سیستم ایمنی حیوانات را به خوبی برای تولید آنتی بادی تحریک و همچنین سلول های ایمنی را برای حمله سلول های عفونی آماده کند.

ولی مهم ترین نکته در اینجا سرعت ساخت واکسن های mRNA است که به واکسن سازان اجازه می دهد چندماه بیشتر منتظر بمانند تا آن را با نوع جدیدی از ویروس تطبیق بدهند. دکتر فیلیپ دورمیتز، رئیس بخش علمی فایزر می گوید:اگر این واکسن ها بتوانند ضمانت ۸۰ درصدی برای اثربخشی بدهند، من می گویم که این یک قدم مثبت در سلامت عمومی است. مزیت دیگر این مدل از واکسن ها این است که برای سازندگان ساخت یک واکسن ترکیبی را راحت تر می کند. شرکت مدرنا در ۹ سپتامبر نتایجی از جدیدترین آزمایش واکسن ترکیبی mRNA برای ۳ بیماری ویروس تنفسی کووید- ۱۹، آنفلوآنزای فصلی و پاتوژن معمولی که به آن ویروس سینستال تنفسی می گویند روی موش ارائه کردند که در آن موش سطح بالایی از آنتی بادی را در برابر هر سه ویروس تولید کرد.

 هشدار کارشناسان انگلیسی: آنفلوانزا امسال جان ۶۰ هزار نفر را می‌گیرد

به گزارش دیلی‌میل، کارشناسان انگلیسی هشدار می‌دهند، آنفلوانزا در زمستان امسال می‌تواند منجر به مرگ ۶۰ هزار نفر  شود.

محققان هشدار می‌دهند، لازم است بزرگترین کمپین مبارزه با این بیماری در تاریخ سرویس سلامت ملی انگلیس آغاز شود و لازم است همه افراد واکسن کووید ۱۹ و افراد واجد شرایط، دز تقویت‌کننده آن را دریافت کنند. 

روسای سازمان بهداشت و درمان از  انگلیسی‌ها می‌خواهند در اسرع وقت به دلیل هشدارهای احتمالی جان باختن ۶۰ هزار نفر بر اثر آنفلوانزا در این زمستان، واکسینه شوند.

کارشناسان از افزایش شدید موارد می‌ترسند زیرا اقدامات فاصله گذاری اجتماعی باعث کاهش عفونت‌ها در سال گذشته شد و در حال حاضر محدودیت‌ها برداشته شده است. 

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش