دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۴۸ - ۲۹ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۲۳۱۹
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

احتمال ابتلای هر ۱۶ ماه یکبار افراد واکسینه‌نشده به کرونا وجود دارد

ویروس کرونا,ابتلای افراد واکسینه شده به کرونا
در حالی‌که کارشناسان هشدار می‌دهند که شیوع کووید-۱۹ در میان دانش‌آموزان مدارس، افراد مسن را در معرض خطر قرار می‌دهد، گزارش‌های مربوط به عفونت مکرر نیز افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، با افزایش مبتلایان به کووید- ۱۹ در انگلستان، مردم به طور فزاینده ای گزارش می دهند که برای دومین یا حتی سومین بار به این بیماری مبتلا شدند. تجزیه و تحلیل جدید نشان داده است که افراد واکسینه نشده باید انتظار داشته باشند که به طور متوسط هر ۱۶ ماه یکبار به ویروس کووید- ۱۹ آلوده شوند.

با نزدیک شدن به فصل زمستان، دانشمندان هشدار می‌دهند که چنین عفونت های مجدد میتواند بر عملکرد سرویس سلامت همگانی بریتانیا (NHS) فشار زيادي وارد کند و برخی خواستار گسترش برنامه واکسیناسیون برای همه دانش آموزان مدرسه ازجمله دو دوز برای نوجوانان هستند.

استفان گریفین، استادیار ویروس شناسی دانشگاه لیدز انگلستان گفت: اگر شیوع بیماری در سطح بالایی قرار داشته باشد و مکرر در معرض ویروس قرار بگیرید، همانطور که در مدارس مشاهده می کنید، با وجود واکسیناسیون مضاعف، تعداد بیشتری از افراد مبتلا به عفونت مجدد خواهند شد.

در سال گذشته ، دانشمندان تصور می کردند، اگرچه عفونت های مجدد امکان دارد رخ دهد ولی نسبتا غیر معمول است زیرا فقط تعداد کمی عفونت مجدد در سراسر جهان ثبت شده است.

اکنون می دانیم که ایمنی طبیعی دربرابر سارس- کوو- ۲ ویروس عامل بیماری کووید- ۱۹ با گذشت زمان کاهش می یابد؛ نتیجه یک تحقیق دانمارکی نشان داد که افراد زیر ۶۵ سال حداقل ۸۰ درصد از حفاظت را به مدت حداقل ۶ ماه دارند، در حالی که افراد بالای ۶۵ سال تنها ۴۷ درصد مصونیت داشتند.

او خاطرنشان کرد: ورود نوع دلتا وضعیت را پیچیده تر کرده است.

دنی آلتمن، استاد ایمونولوژی در کالج امپریال لندن گفت:در کارکنان مراقبت های بهداشتی که ما در حال مطالعه آنان بودیم، بسياري از افراد دارای سطوح نسبتا مناسب آنتی بادی هایی بودند که با گذشت زمان کاهش یافت این افراد یا قبلا آلوده شده یا دو دوز واکسن دریافت کرده و یا به کووید علامتی مبتلا شده بودند.

داده های ONS منتشر شده در ۶ اکتبر می گوید که در بین ۲۰هزار و۲۶۲ انگلیسی که از جولای ۲۰۲۰ تا سپتامبر ۲۰۲۱ مبتلا به کووید ۱۹شدند، ۲۹۶ مورد عفونت مجدد وجود داشت.

با این حال، به نظر میرسد خطر عفونت مجدد از ماه مه ۲۰۲۱ که دلتا بعنوان نوع غالب شناسایی شد، افزایش یافته است و اطلاعات بیشتر از آمريکا، درحالی که ایالات مختلف ردیابی و گزارش میزان آلودگی مجدد را آغاز کرده اند ، این ایده را تایید می کند که خطر ابتلا به عفونت مجدد با دلتا بسیار بیشتر است.

در اوکلاهما که جمعیت آن حدود ۳.۹ میلیون نفر است، ۵۲۲۹ مورد عفونت مجدد در طول ماه سپتامبر گزارش شده است (معادل میزان عفونت مجدد ۱۱۵۲ در ۱۰۰هزار نفر) و عفونت های مجدد از ماه مه ۳۵۰ درصد افزایش یافته است.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده (CDC) اعلام کرده است :عفونت مجدد یک مورد تائید شده در آزمایشگاه کووید- ۱۹ است.

دکتر نسرین الوان، استادیار بهداشت عمومی در دانشگاه ساوتهمپتون آمريکا می گوید: با افزایش سطح عفونت های سارس- کوو- ۲ در انگلستان، گاهی اوقات شاهد هستیم که بعداز دوره نسبتا کوتاهی از اولین عفونت، کودکان و بزرگسالانی دوباره به کووید مبتلا شدند. ما هنوز اطلاعات زيادي در مورد عوامل خطر عفونت مجدد نداریم اما این فرضیه نظری که به محض این که همه جوانان به این بیماری مبتلا شوند، همه گیری به پایان خواهد رسید، بعید است.

برای کمک به پاسخ این سوالات، پروفسور جفری تاونسند و همکاران وی در دانشکده پزشکی دانشگاه ییل ایلات متحده، عفونت های مجدد و ایمونولوژیکی شناخته شده سایر ویروس های کرونا (corona) ازجمله مواردی که باعث سارس، مرس و سرماخوردگی معمولی می شوند را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

نتایج این تحقیق که در The Lancet Microbe منتشر شد، نشان داد که با کاهش ایمنی، عفونت های مجدد به طور فزاینده ای رایج میشوند، به ویژه هنگامی که تعداد عفونت ها زیاد است.

محققان دانشکده بهداشت عمومی ییل داده های مربوط به ایمنی طبیعی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند تا تخمین بزنند افرادی که واکسینه نشده اند چگونه به عفونت مجدد مبتلا می شوند. هدف کلی این مطالعه ارائه پاسخ به سوالاتی بود که در این برهه از زمان همه گیری نمی توان به صورت تجربی به آن پاسخ داد؛ مصونیت در برابر بیماری کووید بعد از ابتلا به بیماری چه مدت خواهد بود؟

در این مطالعه مشخص شد که ایمنی طبیعی تا حدی کوتاه است و در مدلی که همه یا مبتلا به کووید- ۱۹ یا علیه آن واکسینه شده اند و افراد واکسینه نشده مشخص شد که افراد واکسینه نشده انتظار داشته باشند که تقریبا هر ۱۶ تا ۱۷ ماه یکبار به ویروس کرونا آلوده شوند.

یکی از محققان تحقیق، هایلی هاسلر اظهار‌کرد: نتایج ما بر اساس زمان متوسط کاهش ایمنی در چندین فرد آلوده است. هر یک از این افراد امکان دارد باتوجه به وضعیت ایمنی، مصونیت، سن و عوامل متعدد دیگر، مدت طولانی تر یا کوتاه تری از مصونیت را تجربه کنند.

بر اساس آخرین داده های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها ، تنها ۵۷.۱ درصد از جمعیت ایالات متحده بطور کامل در برابر کرونا واکسینه شده اند.

در طول همه گیری عدم قطعیت زیادی در مورد مدت زمان ایمنی بدن پس از آلوده شدن فرد واکسینه نشده به سارس- کوو- ۲ وجود داشت اما نتایج این تحقیق نشان داد حفاظت قوی به دنبال عفونت طبیعی کوتاه مدت است.

ویروس کرونا,ابتلای افراد واکسینه شده به کرونا

جفری تاونسند اظهار کرد: عفونت مجدد می تواند در سه ماه یا کمتر رخ دهد بنابراین، افرادی که به طور طبیعی آلوده شده اند باید واکسینه شوند. عفونت قبلی به تنهایی میتواند محافظت طولانی مدت بسیار کمی دربرابر عفونت های بعدی ارائه دهد.

این نخستین تحقیقی است که احتمال عفونت مجدد در پی عفونت طبیعی و بدون واکسیناسیون را تعیین کرده است.

الکس دورنبورگ از دانشگاه کارولینای شمالی در شارلوت اظهار‌کرد: ما تمایل داریم بدانیم که فردی مصونیت در برابر ویروس دارد یا خیر اما مطالعه ما هشدار می دهد که باید بیشتر بر خطر عفونت مجدد در طول زمان تمرکز کنیم. با ظهور انواع جدید، پاسخ های ایمنی قبلی در مبارزه با ویروس کم تر تأثير دارند. کسانی که بطور طبیعی در اوایل بیماری همه گیر آلوده شده بودند، به احتمال زیاد در آینده نزدیک مجددا آلوده خواهند شد.

تاونسند می گوید:درست مانند سرما خوردگی های معمولی، از یک سال به سال دیگر امکان دارد دوباره با همان ویروس آلوده شوید. تفاوت در این است که در طول این همه گیری دریافتیم، برخی سویه های این بیماری بسیار کشنده تر هستند.

تاونسند اظهار‌کرد: اگر عفونت ها کنترل نشود، هیچ کس ماسک استفاده نکند، فاصله اجتماعی را رعایت نکند و واکسن نیز دریافت نکند ما باید در بازه زمانی سه ماهه تا پنج ساله منتظر عفونت مجدد باشیم، به این معنی که افراد معمولی باید انتظار داشته باشند که هر سه ماه یکبار به کووید مبتلا شوند.

اگرچه واکسن ها میزان عفونت ها را سرکوب می کنند اما بریتانیا روز دوشنبه ۴۹هزار و ۱۵۶ مورد کووید را گزارش کرد که بالاترین رقم از اواسط جولای است. بالاترین نرخ در بین دانش آموزان دبیرستانی است به طوری که برآورد می شود ۸.۱ درصد از این گروه در هفته منتهی به ۹ اکتبر مبتلا به کووید- ۱۹ بوده اند.

تاونسند می گوید:اگر به ویروس اجازه دهید در هر گروه سنی نفوذ کند، در همه گروه های سنی آموخته می شود.

پیامدهای اصلی این است که اگر واکسینه نشده اید، باید واکسینه شوید و اگر مبتلا شدید نیز واکسینه شوید تا مدت زمان حفاظت شما افزایش یابد.

گریفین تاکید کرد: اگر شیوع بیماری در دانش آموزان مدرسه را کاهش ندهید، به گسترش عفونت و احتمالا عفونت مجدد مبتلا می شوید که بطور بالقوه به والدین همچنین پدربزرگ و مادربزرگ و افراد آسیب پذیر بالینی که ایمنی واکسن (vaccine) آنها در حال کم شدن است، منتقل می شود.

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش