در یک دستاورد مشترک دانشمندان آمریکایی و هنگ کنگی، چشم مصنوعی هوشمندی طراحی شد که میتواند بطور واقعی امکان دیدن را برای افراد نابینا فراهم کند.
به گزارش فرارو به نقل از science- a2z، با پیشرفت تکنولوژی، به کم کردن شکاف بین داستان های علمی تخیلی و علم واقعی نزدیک تر می شویم. اگرچه ما هنوز به قلمرو ماشین زمان یا فناوری انتقال از راه دور نزدیک نشده ایم، ولی تا آن جا که علم پزشکی پیش رفته، وضعیت بسیار خوبی داریم. یکی از چشمگیرترین چیز هایی که پزشکی مدرن تاکنون ارائه کرده، پروتز های هوشمند است که می تواند جایگزین عضو از دست رفته شود. با این حال، آن ها نمی توانند قسمت آسیب دیده بدن را به شکوه عملکرد کامل گذشته خود برگردانند. اما اکنون در یک دستاورد جدید، یک چشم بیونیک هوشمند قرار است دقیقاً این کار را انجام دهد و بینایی بعضی افراد را بازیابی کند.
از دست دادن بینایی میتواند به دلایل زيادي رخ دهد. در بسیاری از موارد، افزایش سن یکی از زمینه های اصلی این معزل است، زیرا قدرت بینایی بدتر می شود و ماهیچه های چشم کمی ضعیف تر می شوند. زمینه های دیگری همچون دیابت (Diabetes)، آب مروارید و البته تصادف یا جراحت نیز می توانند سبب از دست رفتن قدرت بینایی شوند. به هر روی، در چنین مواردی گاه پزشکان از چشم های مصنوعی برای رفع این معزل استفاده می کنند که در برخی موارد شاهد پیشرفت های قابل توجهی نیز بوده اند، اما گفته می شود فناوری جدید بهترین تلاشی است که تاکنون برای تقلید از چشم انسان انجام شده است.
این کره چشم مصنوعی جدید با تلاش های مشترک مهندسانی از آمريکا و هنگ کنگ تولید شده است. آن ها از شبکیه چشم انسان به عنوان مدل استفاده کردند و سعی کردند چیزی بسازند که شبیه به آن باشد. فرآیند کار آن ها با ایجاد گیرنده های نوری با چگالی بالا شروع شد که سپس در منافذ اکسید آلومینیوم قرار می گرفتند. سپس، آن ها باید اعصاب چشم جدید را ایجاد می کردند.
برای این کار، سیم های میکرو از فلز مایع تولید کردند که در لوله های لاستیکی قرار می گیرد و سپس کل سیستم را در کره چشم مصنوعی نصب کردند. اگر از بیرون به چشم نگاه کنید، فکر می کنید که چشم واقعی انسان است، ولی درون آن کاملاً بیونیک است! این فناوری جدید قادر است تا ۸۰ درصد بینایی افراد نیازمند چشم مصنوعی را بازیابی کند. گفته می شود این چشم مصنوعی که اکنون با نام ElectroChemical EYE (یا به اختصار EC EYE) شناخته می شود، تا پنج سال دیگر برای پیوند دردسترس خواهد بود.
- 19
- 4
Mobin
۱۴۰۱/۴/۵ - ۲۲:۵۳
Permalink