سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۱ - ۱۷ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۱۹۰۸
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

کشف روشی جدید که به درمان سرطان کمک می‌کند

سرطان,درمان سرطان
پژوهشگران برای آزمایش فرضیه خود، روش جدیدی را برای اندازه گیری همه این موارد به طور همزمان ابداع کردند. این سیستم تحویل نانوذرات، "هدف یابی- توالی یابی نانوذرات تک سلولی" (SENT- seq) نامیده می شود.

بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان می دهد که شاید یک روش جدید بتواند به تحول درمان بیماری هایی مانند سرطان کمک کند.

به گزارش ایسنا به نقل از نانومگزین، درمان های مبتنی بر "آران ای پیام رسان" (mRNA) ممکن است بتوانند طیف گسترده ای از بیماریها مانند سرطان، بیماری های ژنتیکی و ویروس های کشنده را درمان کنند.

این داروها برای داشتن عملکرد درست باید به صورت حباب های چربی در مقیاس نانو به نام "نانوذرات لیپیدی" (LNPs)، مستقیما به سلول های موردنظر برسند و اگر به سلول مناسب نرسند، نتیجه خوبی حاصل نمی شود.

پژوهشگران "مؤسسه فناوری جورجیا" (Georgia Tech) و دانشکده پزشکی "دانشگاه اموری" (Emory University)، گامی دیگر بسوی بهبود و توسعه درمان های مبتنی بر آران ای پیام رسان برداشته اند. آن ها سیستمی را ابداع کرده اند که کمک می کند تا نانوذرات بیشتر قابل پیش بینی باشند. اکتشافات این گروه پژوهشی میتواند بر مسیر تحقیقات رو به رشد و رقابتی در این زمینه تأثیر بگذارد.

"جیمز دالمن" (James Dahlman)، از پژوهشگران این پروژه گفت: من در مورد این پژوهش، بسیار هیجان زده هستم و پیش بینی می کنم که بیشتر پروژه های آینده خود را بر این روش متمرکز کنیم.

توالی یابی رویدادها

دالمن طی چند سال گذشته ، با پروفسور "فیلیپ سانتانجلو" (Philip Santangelo)، پژوهشگر دانشگاه اموری همکاري داشته است. آزمایشگاه سانتانجلو، درمانهای مبتنی بر آران ای پیام رسان را توسعه می دهد و آزمایشگاه دالمن طی این همکاری توانست به دارورسانی با کمک نانو ذرات (Nanoparticle) لیپیدی بپردازد.

گروه دالمن برای سرعت بخشیدن به روند آزمایش اثربخشی نانوذرات لیپیدی خود، روشی به نام "کدگذاری DNA" را توسعه داده اند. آن ها در این فرآیند، قطعه ای از DNA را وارد می کنند که مربوط به یک نانوذره لیپیدی معین است. سپس، نانوذرات لیپیدی تزریق می شوند و سلول ها با استفاده از توالی یابی ژنتیکی مورد بررسی قرار می گیرند.

این سیستم شناسایی می کند که کدام بارکد به کدام اهداف خاص رسیده است و امیدوارکننده ترین نانوذرات را برجسته می کند. از آنجا که بسياري از توالی های DNA را میتوان به طور همزمان خواند، فرآیند بارکدگذاری امکان می دهد تا بسیاری از آزمایش ها بطور همزمان انجام شوند. در نتیجه، کشف ناقلان نانوذرات لیپیدی موثر تسریع می شود.

بارکد DNA، فرآیند غربالگری نانوذرات را بطور قابل توجهی بهبود بخشیده است ولی هنوز یک مانع مهم بر سر راه دارورسانی وجود دارد. سلول ها به دلیل تنوع خود، به نوعی شبیه به اهداف متحرک هستند. دالمن خاطرنشان کرد: سلول هایی که پیشتر تصور می شد همگن هستند، از زیرمجموعه های سلولی متمایز و متنوعی تشکیل شده اند.

گروه دالمن حدس زدند که این ناهمگنی شیمیایی و ژنتیکی، تأثیری قوی بر سطح عملکرد نانوذرات لیپیدی دارند که میتوانند درمانهای مبتنی بر آر.ان.ای پیام رسان را به سلول ها ارائه دهند.

دالمن گفت: سلول ها فقط یک پروتئین (Protein) ندارند که آنها را مشخص کند؛ بلکه بسیار پیچیده هستند. آنها را میتوان با ترکیبی از چند مولفه تعریف کرد و اگر صادق باشیم، بهتر است با استفاده از تمام ژن هایی که بیان می کنند یا نمی کنند، تعریف شوند.

پژوهشگران برای آزمایش فرضیه خود، روش جدیدی را برای اندازه گیری همه این موارد به طور همزمان ابداع کردند. این سیستم تحویل نانوذرات، "هدف یابی- توالی یابی نانوذرات تک سلولی" (SENT- seq) نامیده می شود.

پژوهشگران با استفاده از روش SENT- seq توانستند بررسی کنند که نانوذرات لیپیدی چگونه بارکدهای DNA و آران ای پیام رسان را به سلول ها می رسانند و همچنین، هویت سلول را در میان هزاران سلول جداگانه تعیین کنند.

این روش میتواند یک جهش مهم برای کشف نانوذرات لیپیدی با توان عملیاتی بالا باشد. روش SENT- seq به پژوهشگران امکان داد تا زیرگروه های سلولی را شناسایی کنند که جذب نانوذرات را نشان می دهند و ژن های مرتبط با آن زیرگروه ها را مشخص کنند.

علاوه بر آزمایش اثرگذاری دارو و چگونگی واکنش زیرگروه های سلولی خاص نسبت به نانوذرات، پژوهشگران در حال شناسایی ژن هایی هستند که در جذب موفقیت آمیز نانوذرات لیپیدی نقش دارند.

دالمن گفت: داده های این پژوهش نشان می دهند که زیرمجموعه های مختلف سلولی، واکنش های متمایزی نسبت به نانوذرات دارند که بر نحوه عملکرد درمان مبتنی بر آران ای پیام رسان تأثیر می گذارند. هنوز کارهای زيادي برای انجام دادن وجود دارد اما ما فکر می کنیم توانایی تحویل نانوذرات با کارایی بالا و واکنش سلول به نانوذرات، به ارائه درمانهای بهتری مبتنی بر آران ای پیام رسان می انجامد.

این پژوهش، در مجله "Nature Nanotechnology" به چاپ رسید.

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش