میلیون ها سالمند سعی می کنند غده تیروئید کم کار را با داروهای روزانه مدیریت کنند، اما یک مطالعه جدید نشان می دهد که با افزایش سن، ممکن است همچنان در معرض ابتلا به زوال عقل باشند.
به گزارش مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان دریافتند که در میان بیش از ۱۵۰۰۰ بزرگسال تایوانی مسن، کسانی که برای کم کاری تیروئید تحت درمان قرار گرفته بودند بطور قابل ملاحظه ای بیشتر در معرض ابتلاء به زوال عقل بودند. کم کاری تیروئید زمانی اتفاق می افتد که بدن به اندازه کافی هورمون های تیروئیدی که متابولیسم را کنترل می کنند، تولید نمی کند.
این کمبود تولید می تواند باعث بروز مجموعه ای از علائم از جمله خستگی، عدم تحمل سرما، یبوست، بدن درد، بیماری افسردگی و افزایش وزن شود. مطالعات نشان میدهند که کاهش هورمون های تیروئید امکان دارد مهارت های فکری فرد را نیز مختل کند به نحوی که با داروهای تیروئید قابل برگشت است.
اما اینکه آیا کم کاری تیروئید می تواند به زوال عقل غیر قابل برگشت کمک کند، مشخص نیست. و مطالعه جدید به این سؤال پاسخ قطعی نمی دهد.
دکتر« چین سیانگ ونگ»، محقق ارشد از دانشگاه براون در رودآیلند آمریکا، می گوید: «ما دریافتیم که برای بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید که نیاز به دارو دارند، خطر زوال عقل بسیار بیشتر است.»
وی تأکید کرد: «ولی دانستن علت آن دشوار است. ما واقعاً نمی توانیم بگوییم که کم کاری تیروئید باعث زوال عقل می شود.»
این یافته ها بر اساس سوابق پزشکی بیش از ۱۵۰۰۰ سالمند است که نیمی از آن ها به زوال عقل مبتلا بودند. هر یک از این بیماران با یک بیمار فاقد زوال عقل مقایسه شد.
این مطالعه نشان داد که در میان بیماران مبتلا به زوال عقل، ۰.۹٪ سابقه کم کاری تیروئید داشتند، در حالی که ۰.۴٪ از بیماران بدون زوال عقل به کم کاری تیروئید مبتلا بودند.
- 15
- 3