یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۲۱:۰۹ - ۱۷ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۱۸۴۶
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

نانولوله‌هایی ۲ میلیون برابر کوچکتر از مورچه ابداع شدند

مورچه,نانولوله‌هایی دو میلیون برابر کوچکتر از مورچه
دانشمندان نانولوله‌هایی ابداع کردند که ۲ میلیون برابر کوچکتر از مورچه هستند.

دانشمندان نانولوله هایی ساخته اند که دو میلیون بار کوچکتر از یک مورچه است و این لوله های میکروسکوپی می توانند منجر به درمان مستقیم سرطان و التهاب مفاصل شوند و حتی باتری های بهتری ایجاد کند.

به گزارش ایسنا به نقل از آی ای، پژوهشگران دانشکده مهندسی جانز هاپکینز وایتینگ با استفاده از رشته های دی ان ای ، لوله های میکروسکوپی بدون نشتی ساخته اند که قطر هر یک از این لوله های دی ان ای (DNA) یا نانولوله ها فقط در حدود ۷ در ۱۰ به توان منفی ۹ متر است و طولی تقریبا شبیه به یک ذره غبار دارد.

این نانولوله ها با این کوچکی، پتانسیل بالایی دارند، زیرا میتوانند در آینده برای مطالعه بیماری های پیچیده و رساندن داروها به سلول های بدن انسان مورد استفاده قرار گیرند.

دانشمندان با ترکیب نانولوله های مختلف با هم می توانند شبکه های بزرگی از لوله های دی ان ای ایجاد کنند و آن ها را به ساختارهای زیستی میکروسکوپی مختلف (ساختارهای موجود در موجودات زنده) برای انجام وظایف مختلف از جمله انتقال مولکول های زیستی مرتبط کنند. چنین شبکه ای از نانولوله ها میتواند بعنوان لوله کشی کوچکی برای کاربردهای مختلف عمل کند.

پروفسور  "ربکا شولمن" دانشیار دانشگاه جانز هاپکینز و یکی از پژوهشگران ارشد این مطالعه در توضیح بیشتر پتانسیل این نانولوله ها می گوید: لوله کشی کوچک تر ممکن است به ما در تجزیه و تحلیل مولکول های فردی کمک کند که در نهایت میتواند به جای استفاده از مواد متخلخل با طراحی مجراهایی که یون ها از آن عبور می کنند، در ساخت داروها یا آنزیم های بهتر، جداسازی سموم یا حتی ساخت باتری های بهتر کمک کند.

او معتقد است که اگرچه هنوز بیش از ۱۰ سال با این فناوری ها فاصله داریم، ولی اساس آن ها در مواردی مانند لوله کشی نانو و توانایی اندازه گیری و کنترل دقیق لوله هایی است که لوله کشی از آنها ساخته شده است.

علم عجیب پشت نانولوله ها

نانولوله ها نسخه بسیار تکامل یافته نانوحفره ها هستند که ساختارهای دی ان ایکوچکی هستند که در برخی از مطالعات منتشر شده قبلی پیشنهاد شده اند. یک نانوحفره طوری طراحی شده است که بعنوان مجرای عبور از یک مانع نازک بین دو محفظه عمل کند. نمونه هایی از چنین موانعی غشاهای سلولی هستند. این نانوحفره ها به مواد اجازه می‌دهند به داخل و خارج از سلول حرکت کنند و در ورقه های فلزی یا گرافن به توالی یابی دی ان ای کمک می کنند.

تفاوت اصلی میان نانولوله و نانوحفره، طول آن ها است. دومی معمولاً ۱۰ تا ۵۰ نانومتر طول دارد و نشتی در آن رخ می دهد. بنابراین یک نانوحفره نشتی اجازه نمی دهد چیزی از آن عبور کند. از طرف دیگر، طول یک نانولوله برحسب میکرون (در محدوده ۱۰ به توان منفی ۶ متر) است و مانند یک لوله واقعی عمل می کند که قادر به انتقال مواد از میان موانع است.

پروفسور "شولمن" می گوید: ما یک لوله واقعی می سازیم که می تواند مواد را از یک غشاء عبور دهد و سپس یک طول میکرون یا بیشتر میتواند مواد را از طریق یک مانع غشایی و سپس از طریق یک مجرا به مکان نهایی در فاصله یک میکرون منتقل کند.

با این حال، نوع متفاوتی از نشتی در لوله های میکروسکوپی رخ می دهد، مشابه آنچه که در لوله کشی در دنیای واقعی نیز مشاهده می کنید و سوراخ هایی در دیواره های لوله بوجود می آیند که میتوانند باعث نشت مواد شوند.

پژوهشگران ادعا می کنند که نانولوله های ابداعی آنها از دیواره ها نشتی ندارند و اگرچه قطری در مقیاس نانو دارند، ولی مسدود نمی شوند.

در طول این مطالعه، "یی لی"، یکی از پژوهشگران این مطالعه آزمایش جالبی را برای آزمایش ماهیت بدون نشتی این نانولوله ها انجام داد. او یک مایع فلورسنت را در داخل لوله پر کرد، انتهای آن را درپوش گذاشت و سپس تغییر شکل لوله را با حرکت مایع مشاهده کرد. هیچ نشتی در طول این آزمایش رخ نداد. علاوه‌براین، از آنجایی که لوله ها از دی ان ای ساخته شده اند، پژوهشگران نشان دادند که این نانولوله ها توانایی خودترمیمی و خودآرایی را نیز دارند.

محدودیت ها و آینده نانولوله ها

پروفسور "شولمن" پیشنهاد می کند که تعدادی از گروه ها در حال حاضر به دنبال نانولوله هایی برای استفاده در دارورسانی هستند. آنها میتوانند برای هدایت جریان مولکول ها یا یون ها بین سلول ها در بافت های مهندسی شده استفاده شوند. چنین نوع کاربردی می تواند برای رشد بافت ها در آزمایشگاه مانند برچسب های قلبی مهم باشد.

اگرچه کاربردهای نانولوله ها امیدوارکننده به نظر می رسند، اما هنوز به آزمایشگاه محدود می شوند. بنابراین قبل از آوردن نانولوله ها به دنیای واقعی، تحقیقات بیشتر، مطالعات حیوانی و آزمایشات بالینی نیاز است.

هنگامی که از پروفسور "شولمن" در مورد محدودیت های این مطالعه پرسیده شد، گفت: یک نکته مهم این است که ما فقط نشت را برای یک نوع ملکول با یک رنگ فلورسنت آزمایش کردیم. ما باید این روش را برای مولکول های دیگر نیز تکرار کنیم تا درباره انواع مولکول هایی که می توان با آنها کار کرد، بیشتر بدانیم. ما همچنین انتظار داریم که اگر بخواهیم چیزی کوچکتر مانند یون ها را حمل کنیم، باید پوششی برای لوله ها بسازیم که در حال حاضر در حال کار روی آن نیز هستیم.

پژوهشگران اکنون در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه های لوله کشی بزرگ با اتصال نانولوله ها بعنوان لوله و استفاده از نانوحفره ها به عنوان اتصالات آن ها هستند.

نتایج این مطالعه در مجله Science Advances منتشر شده است.

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش