مصرف مواد غذایی حاوی روی (زینک) امکان دارد به تقویت نقش محافظتی پروتئین انتقالی در برابر بیماری پارکینسون کمک کند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، کارشناسان معتقد هستند عوامل متعددی در ایجاد بیماری پارکینسون نقش دارند.
بعضی از مطالعات نشان میدهند که یکی از این عوامل ممکن است تشکیل اجسام لِوی در مغز باشد که توسط خوشه هایی از پروتئینی موسوم به آلفا سینوکلئین ایجاد می شود.
تحقیقات قبلی نشان داده اند که زینک ممکن است تجمع آلفا سینوکلئین را افزایش دهد. هنوز مکانیسم های پشت این فرآیند به خوبی درک نشده اند.
یک مطالعه جدید که تحت شرایط بیولوژیکی مرتبط انجام شد، نشان داد که زینک ممکن است نقش غیرمنتظره ای در جلوگیری از تجمع آلفا سینوکلئین با تقویت پروتئین (Protein) انتقالی به نام آلبومین برای مهار خوشه بندی داشته باشد.
این تحقیق بر نیاز به مطالعه مسیر های بیولوژیکی در شرایطی که ارگانیسم های طبیعی را تقلید می کند، تاکید دارد.
بیماری پارکینسون (Parkinson's Disease) وضعیتی است که سیستم عصبی را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث ایجاد علایمی از جمله تغییر در حرکت، هماهنگی و عملکرد شناختی می شود.
یکی از عوامل کلیدی در ایجاد بیماری پارکینسون، تجمع پروتئینی به نام آلفا سینوکلئین است. تجمع آلفا سینوکلئین منجر به تشکیل اجسام لوی در مغز می شود که بطور بالقوه موجب اختلال عملکرد نورون می شود.
تحقیقات جدید دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله در عربستان سعودی نشان داد که یون زینک ممکن است توانایی آلبومین را برای جلوگیری از تجمع آلفا سینوکلئین در شرایط خاص افزایش دهد.
این کشف ممکن است بینش بیشتری در مورد فرآیند های دخیل در ایجاد بیماری پارکینسون ارائه دهد.
سماح الحرثی، یکی از نویسندگان مطالعه گفت: اعتقاد بر این است که پروتئین آلفا سینوکلئین نقش مهمی در ایجاد بیماری پارکینسون دارد. انواع سمی ایجاد شده توسط الیگومریزاسیون و تجمع آلفا سینوکلئین می تواند باعث اختلال عملکرد عصبی شود. بنابراین، وجود وضعیت سالم و عملکردی فراوان ترین پروتئین در انسان موسوم به آلبومین که در مایع مغزی نخاعی نیز یافت می شود، می تواند راه هایی را به عنوان یک درمان پیشگیرانه ارائه دهد.
در شرایط غیر فیزیولوژیکی و فیزیولوژیکی، دانشمندان برهمکنش آلفا سینوکلئین با یون های زینک، آلفا سینوکلئین با آلبومین و هر سه جزء ترکیبی را بررسی کردند.
پس از جمع آوری داده ها، محققان دریافتند که تجمع و اتصال آلفا سینوکلئین با افزایش غلظت یون های زینک سریعتر اتفاق می افتد.
الحارثی توضیح داد :نشان داده شده است که یون های زینک (Zn ۲+) به طور چشمگیری تشکیل فیبریل آمیلوئید آلفا سینوکلئین را در شرایط آزمایشگاهی در یک سیستم ساده دو جزیی تسریع می کنند. با این حال، افزودن آلبومین و Zn ۲+ و حفظ شرایط فیزیولوژیکی قدرت یونی و دما اثر معکوس داشت و تجمع آلفا سینوکلئین را کاهش داد.
محققان هشدار میدهند که در مورد مصرف مکمل های زینک باید مراقب باشیم؛ زیرا هم کمبود آن و هم مصرف بیش از حد آن امکان دارد به پیشرفت بیماری پارکینسون کمک کند.
- 17
- 6