محققان یک جوهر مخصوص پرینتر سه بعدی از ژل حاوی فیبر و ژلاتین ساخته اند که میتواند سلول های ماهیچه قلب را چاپ کند. ماهیچه مذکور مانند قلب واقعی می تپد.
به گزارش مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، فناوری چاپ سهبعدی (۳D printing) از هم اکنون در حال تغییر فرایند تولید محصولات مختلف است. این فناوری جهانی مملو از امکانات را ایجاد کرده و اکنون محققان در ایالت فلوریدا آمریکا با استفاده از آن بزرگترین ساختمان چاپ ۳ بعدی را ساخته اند.
طی سال های اخیر در حوزه پزشکی نیز محققان توانسته اند بخش هایی از ساختار قلب را به شکل سه بعدی چاپ و حتی مدل های واقعی از قلب چاپ زیستی ۳ بعدی انسان را بسازند. این روند به کشف درمان های جدید برای بیماری های قلبی منجر می شود.
در همین راستا محققان دانشگاه هاروارد از یک جوهر هیدروژلی جدید استفاده کرده اند که حاوی فیبرهای ژلاتین است و با کمک آن بطن های قلب را ساخته اند که تپش قلب (heartbeat) انسان را تقلید می کند.
این جوهر حاوی ژل فیبر سبب می شود سلول های ماهیچه قلب چاپی با یکدیگر همخوان شوند و مانند یک بطن به طور هماهنگ بتپند. هدف اصلی محققان کشف درمان هایی جدید برای بیماری های قلبی و همزمان ایجاد برنامه ریزی برای ساخت بافت های قابل چاپ است.
سوجی چوی مولف نخست این پژوهش می گوید: محققان سعی کردند ساختار این عضو و قابلیت های آن ها را تقلید کنند تا ایمنی و کارآمدی داروها را بعنوان راهی برای پیش بینی آنچه در محیط کلینیکی اتفاق می افتد، بیازمایند.
جوهر جدید از طریق یک دماغه چاپ می شود و پس از آن شکل ۳ بعدی خود را حفظ می کند. به دلیل این ویژگی ها میتوان یک ساختار شبیه بطن و دیگر اشکال پیچیده سه بعدی را بدون اتکا به قالب های بیشتر چاپ کرد.
- 19
- 4