دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۴۷ - ۱۹ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۱۴۰۱
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

ابداع نخستین دستگاه جهان برای نظارت بر سلامت کلیه پیوندی

ابداع نخستین دستگاه جهان برای نظارت بر سلامت کلیه پیوندی,نظارت بر اعضای پیوندی
اولین دستگاه جهان برای نظارت لحظه‌ای بر اعضای پیوندی ساخته شد.

دانشمندان دانشگاه «نورث وسترن» موفق به ابداع نخستین دستگاه جهان برای نظارت بر سلامت کلیه پیوندی شده اند، دستگاهی که از نوک انگشت انسان نیز کوچکتر است و نظارت بر عضو پیوند زده شده را به صورت لحظه ای فراهم می کند.

به گزارش ایسنا به نقل از نیواطلس، یک حسگر کوچک که حتی از نوک انگشت نیز کوچکتر است، این پتانسیل را دارد که یک تغییر دهنده بزرگ برای تشخیص علایم رد پیوند کلیه (kidney transplant) باشد.

دانشمندان دانشگاه «نورث وسترن» با موفقیت دستگاهی را ساخته اند که روی موش ها آزمایش شده است و می تواند علائم هشدار دهنده مبنی بر پس زدن کلیه (Kidney) را تا سه هفته قبل از روش های نظارتی فعلی تشخیص دهد.

در حالی که بدن انسان حتی سال ها پس از پیوند نیز می تواند عضوی را پس بزند، کوتاه کردن هرچه بیشتر زمان مداخله پزشکان تا حد ممکن میتواند تفاوت بین بازگرداندن حفظ پایداری محیط داخلی بدن و ثابت نگه داشتن شرایط فیزیکی و شیمیایی با شروع دوباره فرآیند طولانی و سخت پیوند باشد. آن هم اگر پیوند مجدد مقدور باشد.

در حالی که مسابقه برای یافتن منبع بهتری برای پیوند کلیه نسبت به اهدای آن در جریان است، این روند کند است. به طورمثال در ایالات متحده ، لیست انتظار فعلی برای دریافت کلیه بین ۳ تا ۵ سال است.

بنابراین نظارت مداوم بر سلامت یک کلیه جدید و پیوندی، زندگی بسیاری از بیماران را تغییر خواهد داد.

گفتنی است که در یک پژوهش جدید، دانشمندان موفق به پرورش کلیه انسان در یک خوک شده اند که امیدها برای دسترسی سریع تر به کلیه های قابل پیوند را زنده می کند.

اما این حسگر نظارتی جدید که ابعاد آن فقط ۰.۳ در ۰.۷ سانتی متر و ضخامت آن تنها ۲۲۰ میکرون است، به گونه ای طراحی شده است که روی کلیه و زیر لایه کپسول فیبری کلیوی آن که اندام را احاطه کرده و از آن محافظت می کند، قرار می گیرد.

این ایمپلنت نرم، تغییرات دمایی مرتبط با التهاب و سایر واکنش های رایج در رد اولیه پیوند را تشخیص می دهد. اگر تغییری شناسایی شود، هشدار به صورت بی سیم به تلفن هوشمند یا تبلت بیمار ارسال می شود.

از آنجایی که رد پیوند اغلب به صورت خاموش شروع می شود، این دستگاه می تواند به بیماران کمک کند تا تغییرات مهمی را که در غیاب علائم آشکار رخ می دهد، متوجه شوند. در نتیجه، این دستگاه می تواند برای کسانی که زندگی شان وابسته به موفقیت پیوند است، آرامش بیاورد.

دکتر لورنزو گالن، سرپرست این مطالعه و نفرولوژیست پیوند پزشکی در دانشگاه نورث وسترن می گوید:من متوجه شده ام که بسیاری از بیماران من احساس اضطراب دائمی دارند، چرا که نمی دانند آیا بدن آنها عضو پیوند زده شده را رد می کند یا نه. آنها ممکن است سالها برای پیوند منتظر بوده باشند و در نهایت پیوندی را از یکی از عزیزانشان یا یک اهداکننده دریافت کرده باشند. سپس بقیه عمر خود را با نگرانی در مورد سلامت آن عضو می گذرانند. دستگاه جدید ما میتواند محافظت بی سابقه ای را ارائه دهد و نظارت مستمر می تواند در بیماران اطمینان خاطر ایجاد کند.

بیش از ۲۵۰ هزار نفر در ایالات متحده با کلیه ای زندگی می کنند که با آن متولد نشده اند و پیوند، خود به تنهایی یک بخش مهم اما کوچک در این روند است. در حال حاضر ، سلامت اندام از طریق آزمایش های خونی که سطح کراتینین و نیتروژن اوره خون را ردیابی می کند، کنترل می شود، اما این میزان می تواند به دلایل نامرتبط تغییر کند و منجر به مثبت و منفی کاذب شود. همچنین تست های بیوپسی که شامل وارد کردن یک سوزن بلند برای گرفتن بافت از اندام است، تهاجمی هستند و خطر خونریزی، عفونت، درد و آسیب به بافت های مجاور را افزایش می دهند.

گالن می گوید:زمان پس زدن پیوند می تواند بسیار طولانی باشد. همچنین دریافت جواب آزمایش ممکن است چهار یا پنج روز طول بکشد و از دست رفتن آن چهار یا پنج روز می تواند در تصمیم گیری به موقع برای مراقبت از بیمار بسیار مهم باشد.

پژوهشگران این مطالعه در جستجوی یک روش جایگزین، دما را به عنوان یک نشانگر زیستی کلیدی برای رد اولیه پیوند تشخیص دادند. افزایش دما معمولاً با التهاب همراه است، چیزی که دانشمندان در مدل حیوانی مشاهده کردند، جهش های دمایی به اندازه ۰.۶ درجه سانتیگراد به عنوان نشانه های دقیقی بود که هشدار دهنده حوادث قریب الوقوع رد عضو بود.

ابداع نخستین دستگاه جهان برای نظارت بر سلامت کلیه پیوندی,نظارت بر اعضای پیوندی

سورابی مدواپاتی نویسنده ارشد این مطالعه و دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه نورث وسترن می گوید:در شرایط عادی دمای بدن در یک چرخه روزانه در نوسان است. ما تغییرات غیرعادی دمایی با فرکانس بالاتر را مشاهده کردیم که در دوره های ۸ و ۱۲ ساعته در موارد رد پیوند رخ می داد.

این دستگاه جدید دارای یک دماسنج بسیار حساس است که می تواند تغییرات کوچک دمایی را که در ناحیه کلیه است، تشخیص دهد. همچنین می تواند جریان خون را اندازه گیری کند، البته در نظر گرفتن دما به عنوان یک سیستم هشدار اولیه موثرتر بود.

این حسگر نرم به مجموعه کوچکی از لوازم الکترونیکی متصل است که در کنار اندام قرار دارد. یک باتری سکه ای به این دستگاه نیرو می دهد و قابلیت بلوتوث داده ها را به دستگاه های هوشمند خارجی مجاور دارد.

مدواپاتی می گوید:همه اجزای الکترونیکی در یک پلاستیک نرم و زیست سازگار قرار گرفته اند که در برابر بافت های ظریف کلیه نرم و انعطاف پذیر است. قرار دادن کل این سیستم با جراحی نیز که کوچک تر از یک سکه است، سریع و آسان است.

او ادامه داد: قرار دادن آن بر روی اندام زیر کپسول کلیه به آن اجازه می دهد بدون توجه به فعالیت بدنی در جای خود باقی بماند.

راجرز نیز می گوید: کپسول، دستگاه را در تماس حرارتی خوبی با کلیه زیرین نگه می دارد. چالش های مهندسی دلهره آوری بر سر راه بودند، اما این دستگاه رابطی ملایم است که از آسیب رسیدن به اندام جلوگیری می کند.

در حالی که این اولین فناوری در نوع خود است، هنوز به مطالعات و آزمایش های انسانی بزرگ تر نیاز دارد. دانشمندان در حال حاضر روی بهبود طراحی آن کار می کنند تا امکان شارژ مجدد باتری سکه ای آن را فراهم کنند که این دستگاه تا آخر عمر دوام بیاورد.

پژوهشگران همچنین بر این باورند که این دستگاه پتانسیل نظارت بر سایر اندام های پیوندی را نیز دارد.

جالب این که یکی از دانشمندان درگیر در این پروژه به نام دکتر خواکین بریوا در سپتامبر ۲۰۲۲ کلیه پیوندی دریافت کرد و به خوبی از اینکه چنین دستگاه نظارتی با کیفیت زندگی بیماران چه خواهد کرد، آگاه است.

بریوا می گوید:در عرض دو روز پس از پیوند، عملکرد کلیه من به حالت عادی بازگشت. اما پس از آن شما نگران احتمال رد کلیه و پس زدن پیوند هستید. به همین دلیل است که شما داروها و استروئیدهای ضد رد پیوند قوی را مصرف می کنید. شما روی طناب نازکی از اضطراب در مورد عفونت ها، عوارض ناشی از داروها، عوارض جانبی مختلف و رد کلیه راه می روید. شما می توانید برخی از این نگرانی ها را با دارو مدیریت کنید، اما رد کلیه همچنان رایج است، در حالیکه کلیه پیوندی شما بسیار ارزشمند است.

وی افزود: داشتن این دستگاه اطمینان بخش خواهد بود. این دستگاه می تواند هر گونه تغییر ناگهانی در پیوند کلیه را تشخیص دهد و رد پیوند حاد را که در حال حاضر هیچ علامت هشدار دهنده ای ندارد، تشخیص دهد.

این مطالعه در مجله Science منتشر شده است.

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش