دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۱۳ - ۲۱ مهر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۷۱۵۸۲
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

زنده ماندن یک میمون با کلیه خوک به مدت دو سال

میمون,پیوند کلیه خوک به میمون
یک میمون برای ۲ سال با کلیه خوک زنده ماند.

یک میمون پس از پیوند کلیه اصلاح شده خوک به مدت دو سال زنده مانده است و این زمان بقا یکی از طولانی ترین زمان ها برای پیوند بین گونه ای است.

به گزارش ایسنا به نقل از نیچر، پیوند کلیه (kidney transplant) از یک خوک مینیاتوری دستکاری شده ژنتیکی، یک میمون را برای بیش از دو سال زنده نگه داشت و یکی از طولانی ترین زمان های بقا پس از پیوند عضو بین گونه ای را رقم زد.

این دستاورد، پزشکان را یک قدم به هدفشان برای رفع کمبود اعضای حیاتی انسان با استفاده از اندام های حیوانی نزدیک تر می کند، عملی که به عنوان پیوند خارجی شناخته می شود.

در این پژوهش مجموعه ای از ویرایش های ژنومی توصیف می شود که از حمله سیستم ایمنی گیرنده به اندام های جدید جلوگیری می کند و همچنین ویروس های باستانی نهفته در اندام های اهداکننده را خنثی می کند.

ونینگ کین (Wenning Qin)، زیست شناس مولکولی در شرکت زیست فناوری «eGenesis» در کمبریج، ماساچوست، که یکی از نویسندگان این مطالعه است، می گوید:این یک اثبات اصل در نخستی های غیر انسانی است که می گوید اندام دستکاری شده ژنتیکی ما ایمن است و از حیات پشتیبانی می کند.

محققان می گویند که این مطالعه داده های بیشتری را در اختیار تنظیم کننده هایی مانند سازمان غذا و داروی آمريکا قرار می دهد که در حال بررسی این موضوع هستند که آیا اولین آزمایش های انسانی پیوند اعضای غیرانسانی را تایید کند یا خیر.

ولی دانشمندان می گویند که بررسی این که چرا تنوع قابل توجهی در موفقیت پیوندهای خارجی توصیف شده جدید وجود دارد، اهمیت دارد.

در چند سال اخیر، محققان قلب خوک را به دو فرد زنده پیوند زده اند و نشان داده اند که قلب و کلیه خوک ها می توانند در افرادی که از نظر قانونی از آنها قطع امید شده است، کار کنند.

دیوید کوپر (David Cooper)، ایمونولوژیست پیوند بیگانه در بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون که در این مطالعه شرکت نداشت، اما مشاور «eGenesis» است، می گوید: باتوجه به کمبود اهداکنندگان عضو مناسب، چنین تحقیقاتی بسیار مهم است. تنها در ایالات متحده بیش از ۱۰۰ هزار نفر در انتظار پیوند عضو هستند و حدود ۱۷ نفر از آنها هر روز می میرند.

تحقیقات پیوند بیگانه عمدتا بر روی خوک ها متمرکز شده است، تا حدی به این دلیل که اندام های آن ها اندازه و آناتومی مشابهی با بدن انسان دارد. اما سیستم ایمنی انسان و دیگر نخستی ها به سه مولکول روی سطح سلول های خوک واکنش نشان می دهد و باعث می شود که آن ها اندام های بدون تغییر خوک را پس بزنند. بنابراین، محققان شروع به استفاده از فناوری ویرایش ژنوم کریسپر (CRISPR- Cas9) برای غیرفعال کردن ژن هایی کردند که آنزیم هایی را که آن ملکول ها را تولید می کنند، رمزگذاری می کنند.

کین و همکارانش ۶۹ ژن را ویرایش کردند که گسترده ترین ویرایش انجام شده در خوک های زنده برای پیوند خارجی است. سه ویرایش، مولکول های مربوط به رد عضو پیوندی را هدف قرار می دهند و ۵۹ ویرایش، ژنوم های رتروویروسی را هدف قرار می دهند که مدت ها پیش در ژنوم خوک جاسازی شده اند.

تحقیقات قبلی نشان داده است که در یک محیط آزمایشگاهی، این ژنوم های جاسازی شده می توانند ذرات ویروسی تولید کنند که سلول های انسانی را آلوده می کند، اما خطر عفونت برای گیرندگان پیوند بیگانه انسانی و اندام های پیوند شده آن ها نامشخص است.

هفت ویرایش آخر اضافه کردن ژن های انسانی است که به حفظ سلامت اندام پیوندی کمک می کند. به عنوان مثال، دو ژن، پروتئین هایی را رمزگذاری می کنند که از لخته شدن غیرضروری خون جلوگیری می کنند.

کین و همکارانش با این ویرایش های ژنی، خوک هایی ایجاد کردند و یک کلیه خوک را به بیش از ۲۰ میمون مکاک دم دراز (Macaca fascicularis) پیوند زدند. آنها یک پمپ دارویی سرکوب کننده سیستم ایمنی نیز دریافت کردند.

هیچ یک از میمون هایی که کلیه ها را بدون هفت ژن انسانی دریافت کردند، بیش از ۵۰ روز زنده نماندند. در مقایسه، ۹ میمون از ۱۵ میمونی که کلیه های با ویرایش ژن انسانی دریافت کردند، زنده ماندند. پنج تا از آن میمون ها بیش از یک سال و یکی از پنج میمون بیش از دو سال عمر کرد.

گیرنده های اندام های پیوندشده از خوک های معمولی به سرعت رشد می کنند و تهدیدی برای به خطر انداختن پیوندها هستند.

محمد محی الدین (Muhammad Mohiuddin)، جراح پیوند بیگانه در دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند در بالتیمور می گوید:برخی از محققان سعی کرده اند ژن های خوک را که مسؤول این رشد هستند، غیرفعال کنند؛ اما این مرحله با عوارض ناخواسته همراه است.

محدوده زمان بقا

اگرچه زمان بقاء تا دو سال استثنایی است، کین اذعان دارد که زمان بقا بیشتر از آن چیزی بود که محققان انتظار داشتند.

جیم لاک (Jayme Locke)، جراح پیوند در دانشگاه آلاباما در بیرمنگام، می گوید: با این حال، جهش به سوی انسان کار کوچکی نخواهد بود. او اضافه می کند که وزن انسانها بسیار بیشتر از این میمون ها (Monkey) است و فشار خون بالاتری دارند و مشخص نیست که آیا اندام خوک در این محیط مقاومت می کند یا خیر.

همه محققان متقاعد نشده اند که چنین تغییرات ژنتیکی گسترده ای ضروری است. محی الدین موافق است که برخی از این ویرایش ها ممکن است «بیش از حد» باشند.

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش