براساس یک مطالعه جدید، اندازه گیری سطح یک پروتئین میتواند به اندازه نمونه برداری از اعصاب کمر در تشخیص بیماری آلزایمر مفید باشد.
به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، تحقیقات نشان می دهد که آزمایش خون برای تشخیص بیماری آلزایمر می تواند به اندازه نمونه برداری کمری دردناک و تهاجمی دقیق باشد و تشخیص این بیماری را متحول کند.
به گفته کارشناسان، اندازهگیری سطح پروتئینی به نام «p- tau۲۱۷» در خون می تواند به اندازه نمونه برداری از کمر در تشخیص علایم آلزایمر خوب عمل کند و بهتر از طیف وسیعی از آزمایش های در دست توسعه باشد.
این پروتئین (Protein) نشانگر تغییرات بیولوژیکی است که در مغز با بیماری آلزایمر اتفاق می افتد.
در مطالعه ای بر روی ۷۸۶ نفر، محققان توانستند از آزمایش «p- tau۲۱۷» برای شناسایی بیمارانی که احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر (Alzheimer's disease) در آنها متوسط یا بعید است، استفاده کنند.
دکتر ریچارد اوکلی (Richard Oakley)، مدیر تحقیقات و نوآوری در انجمن آلزایمر، می گوید: این مطالعه گامی بسیار خوشایند در جهت درست است، زیرا نشان می دهد که آزمایش های خون میتواند به همان اندازه ای دقیق باشد که آزمایش های تهاجمی تر و پرهزینه تر برای پیش بینی وجود ویژگی های بیماری آلزایمر در مغز افراد دقیق است.
علاوه بر این، نشان می دهد که نتایج این آزمایش ها می تواند به اندازه ای واضح باشد که نیازی به بررسی های بعدی برای بعضی از افراد مبتلا به بیماری آلزایمر نداشته باشد، که می تواند مسیر تشخیص را در آینده به میزان قابل توجهی سرعت بخشد.
با این حال، ما هنوز باید تحقیقات بیشتری را در جوامع مختلف انجام دهیم تا بفهمیم این آزمایش های خون در تمام افرادی که با بیماری آلزایمر زندگی می کنند چقدر موثر است.
در حال حاضر، تنها راه برای اثبات انباشتگی پروتئین ها در مغز، انجام نمونه برداری کمری یا اسکن آمیلوئید (PET) است. نمونه برداری کمری شامل قرار دادن یک سوزن در قسمت پایین کمر، بین استخوان های ستون فقرات است.
دکتر شیونا اسکیلز (Sheona Scales)، مدیر تحقیقات در مرکز تحقیقات آلزایمر انگلستان، می گوید:این مطالعه نشان می دهد که اندازه گیری سطح پروتئینی به نام «p- tau۲۱۷» در خون میتواند به اندازه نمونه برداری از کمر که در حال حاضر برای تشخیص علائم بیولوژیکی بیماری آلزایمر مورد استفاده قرار می گیرد، دقیق باشد. این به شواهد فزاینده ای می افزاید که نشان می دهد این آزمایش خاص پتانسیل زیادی برای ایجاد انقلابی در تشخیص افراد مشکوک به آلزایمر دارد.
پروفسور دیوید کورتیس (David Curtis)، استاد افتخاری موسسه ژنتیک کالج دانشگاهی لندن، می گوید: همه افراد بالای ۵۰ سال میتوانند بطور معمول هر چند سال یک بار غربالگری شوند، تقریبا به همان روشی که اکنون برای کُلِستِرول (Cholesterol) بالا غربالگری می شوند.
این امکان وجود دارد که درمانهای موجود برای بیماری آلزایمر در افرادی که به این روش زودهنگام تشخیص داده شده اند، بهتر عمل کند.
با این حال، من فکر می کنم امید واقعی این است که بتوان درمان های بهتری نیز ایجاد کرد. ترکیب یک آزمایش غربالگری ساده با یک درمان مؤثر برای بیماری آلزایمر تأثیر چشمگیری بر افراد و جامعه خواهد داشت.
- 16
- 2