پژوهشگران دانشگاه کردستان طی یک پژوهش آزمایشگاهی به بررسی امکان استفاده از نانوذرات روی بهعنوان مواد غذایی مکمل در صنعت پرورش ماهی پرداختند که نتایج پژوهش آنها میتواند در صنعت تولید غذای آبزیان و صنعت پرورش و تکثیر آبزیان مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، لیلا دکانی، مجری طرح با بیان این که غذا از مهمترین فاکتورهای ضروری برای رشد و بقای موجودات زنده است، اظهار کرد: درعینحال هیچ غذایی وجود ندارد که بهتنهایی بتواند سلامتی انسانها را تضمین کند. برای رسیدن به حداکثر سلامتی باید جیره غذایی، مبتنی به آن دسته از غذاهایی باشد که مواد مغذی کاملی را در اختیار بدن قرار دهد. یکی از اقلام غذایی که میتواند در برگیرنده اکثر نیازهای بدن باشد، ماهی و بهطور کلی آبزیان هستند که به خاطر ترکیبات خود بهویژه وجود اسیدهای چرب ارزشمندی به نام امگا.۳، به غذای سلامتی معروف شدهاند. تغذیه آبزیان از مهمترین عوامل رشد و سلامت آنها به شمار میرود و استفاده از مکملهای غذایی جهت تأمین کامل نیازهای غذایی آبزیان ضروری تلقی میشود.
به گفته دکانی هدف از انجام این پژوهش امکانسنجی استفاده از نانوذرات اکسید روی بهعنوان مکمل غذایی در پرورش ماهی کپور بوده است.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از نانوذرات اکسید روی بهعنوان مکمل غذایی میتواند موجب افزایش کارایی این مکملها شود. این موضوع به دلیل بالاتر بودن سطح ویژه نانوذرات نسبت به ذرات غیر نانویی و بنابراین بالاتر بودن میزان واکنشپذیری آنها رخ میدهد.
مجری طرح ابراز امیدواری کرد که در آینده از نتایج این طرح در صنعت تولید خوراک آبزیان استفاده شود.
این طرح در قالب پایاننامه کارشناسی ارشد لیلا دکانی و با راهنمایی دکتر سید علی جوهری از دانشگاه کردستان انجام شده است. این پایاننامه تحت عنوان پایاننامه موردنیاز صنعت به تأیید داوران ستاد ویژه توسعه فناوری نانو نیز رسیده است.
- 10
- 2