به گزارش ایسنا به نقل از سایتک، محققان با بررسی دقیقتر اشکال سلولی در میلیونها اسکن تصویری از بیش از ۳۰۰ هزار سلول سرطان پستان و اطلاعات در مورد ۲۸ هزار ژن دریافتند، تغییر در شکل سلول که میتواند در نتیجه فشارهای فیزیکی روی تومور باشد، باعث تغییراتی در فعالیت ژن میشود.
محققان سپس این شبکه، شکل سلول و ژن را نقشهبرداری کرده و از آن برای تجزیه و تحلیل نمونههای بیماران سرطان پستانی که در پژوهش طبقه بندی مولکولی کنسرسیوم بینالمللی سرطان شرکت کرده بودند، استفاده کردند.
این دانشمندان دریافتند که تغییرات سلولی در واقع با عوارض بالینی بیماری در مبتلایان مرتبط است. طبق این پژوهش، پروتئین NF-kappaB نقشی اساسی در نقشه شکل سلول و ژن داشته و میتواند نیروی محرکهای برای انتشار و رشد سلولهای سرطانی باشد.
یافتههای این تحقیق میتواند به پزشکان کمک کند تا با توجه به ظاهر سلولها در مورد تهاجمی بودن سرطان و سرعت انتشار آن نظر بدهند و بهترین درمان را بر این اساس به بیمار ارائه کنند.
سرطان پستان فراگیرترین سرطانی است که زنان را در سراسر جهان به خود مبتلا کرده است. این بیماری دردناک بدون توجه به نژاد و قومیت، افراد را مبتلا میکند. در سال ۲۰۱۲ حدود ۱.۷ میلیون مورد جدید ابتلا به سرطان پستان در سطح جهان تشخیص داده شده که نشانگر حداقل ۱۲ درصد سرطانهای جدید بوده و ۲۵ درصد، زنان به سرطان مبتلا بودند.
درصد خطر ابتلا به سرطان پستان با بالاتر رفتن سن زنان افزایش مییابد. میانگین سنی ابتلا به این بیماری معمولا بین ۶۰ تا ۷۰ سال است. البته سرطان سینه ممکن است مردان را نیز مبتلا کند که البته نادر است. این امر احتمالا مربوط به میزان کمتر بافت پستانی و نیز این واقعیت است که مردان مقادیر کمتری از هورمونهایی همچون استروژن را که مشخص شده ایجاد سرطان پستان در زنان را تحت تاثیر قرار میدهد، تولید میکنند. به هر حال از هر ۱۰۰ مورد سرطان سینه تنها یک مورد آن در مردان مشاهده میشود و در میان یک میلیون مرد تنها ۱۰ نفر دچار این بیماری میشوند.
یافتههای این تحقیق در مجله Genome Research منتشر شده است.
- 15
- 6