به گزارش روز شنبه ایرنا از مدیکال ساینس، محققان ۳۴۹ آنتی بادی مونوکلونال از خون یکی از بازماندگان ابولا در غرب آفریقا را بررسی کردند. آنتیبادیهای مونوکلونال آنتی بادیهایی هستند که با سلولهای ایمنی یکسان ساخته میشوند و همه از یک سلول والد تکثیر میشوند.
در این آزمایش دو آنتی بادی به نامهای ADI-15878 و ADI-15742 شناسایی شدند که تشکیلدهنده بخشی از یک پروتئین سطحی ویروس ابولا هستند که با عنوان حلقه تلفیقی GP شناخته میشود. مطالعات نشان می دهد زمانی که آنتی بادی ها به این پروتئین دسترسی داشته باشند، از ورود ویروس های ابولا به سلول میزبان جلوگیری می کنند.
زمانی که این مکانیسم در آزمایشگاه روی سلولهای انسان آزمایش شد، آنتی بادی سلولها را در برابر برخی از ویروس های ابولا ایمن کرد. این آزمایش بر روی موش وحشی، موش ژنتیکی شده مستعد ابولا و موش خرما مورد بررسی قرار گرفت و نتایج موفقیت آمیز بود.
بیماری ابولا یا تب خونریزی دهنده ابولا از طریق ویروس ابولا به انسان منتقل می شود و یک بیماری خطرناک و کشنده است. پس از ابتلا، احتمال مرگ بیمار با این ویروس حدود ۹۰ درصد است ولی تشخیص و درمان به موقع بسیار موثر است. این ویروس از طریق حیوانات وحشی به جمعیت انسانی منتقل می شود و پس از آن از طریق ارتباط انسان ها به یکدیگر منتقل می شود.
گونه ای از خفاش های تیره Pteropodidae میزبان اصلی این ویروس هستند.
این بیماری برای اولین بار در منطقه ای به نام Nzara در سودان و روستای کوچکی به نام Yambuku در شمال جمهوری کنگو مشاهده شد. سپس چند مورد از این بیماری در روستایی واقع در نزدیکی رودخانه Ebola مشاهده شد؛ نام این بیماری نیز از همین رودخانه نشات گرفته است.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت تا سوم ژانویه سال ۲۰۱۶ میلادی ۲۸ هزار و ۶۳۷ نفر به ابولا مبتلا شدند و ۱۱ هزار و ۳۱۵ نفر جان خود را از دست دادند.نتایج این مطالعه در نشریه Cell منتشر شده است.
- 19
- 6