به گزارش ایسنا به نقل از ساینس آلرت، این مطالعه اولین پژوهشی است که به تعیین توالی تورموهایی میپردازد که نزدیک به ۱۰۰ سال پیش جمع آوری شده اند.
در حال حاضر دسترسی دانشمندان به نمونههای تومور تازه و یخ زده بسیار دشوار است. این تومورها بافتهایی هستند که مدت کوتاهی پس از استخراج در نیتروژن مایع نگهداری میشوند.
این سرطانها اغلب بسیار نادر بوده و تنها تعداد انگشت شماری از کودکان در سراسر جهان به آنها مبتلا میشوند.
از آنجایی که این تومورهای سرطانی بسیار نادر بوده و یافتن نمونههای آن دشوار است، همین امر دانشمندان را ناچار میسازد تا از نمونههای قدیمی برای بررسی آنها استفاده کنند.
تا زمانی که این مطالعه صورت گیرد، قدیمی ترین نمونه تومورهای تعیین توالی شده، تنها ۳۲ سال قدمت داشت. اما پیشرفتهای اخیر به دانشمندان اجازه داده اند تا به بررسی تومورهای بسیار قدیمیتر بپردازند.
بهجتی و تیمش برای پیدا کردن قدیمی ترین نمونه های تومور دست نخورده موجود، از آرشیو قدیمیترین بیمارستان کودکان در لندن استفاده کردند.
این محققان در آنجا موفق به یافتن نمونههای تومور و تعیین توالی آنها شدند که نزدیک به یک قرن قبل جمع آوری شده است.
بهجتی و تیمش این پژوهش را با بررسی آرشیوی که از سال ۱۹۲۰ جمع آوری شده بود آغاز کردند و موفق به یافتن سه نمونه سرطان عضلانی به نام "رابدومیوسارکوم"(rhabdomyosarcoma)، یک تومور عروق خونی به نام "همانژیوم" (haemangioma) مویرگی و یک " لنفوم" (lymphoma) شدند.
آنها سپس دی.ان.ای بافتهای باقی مانده را استخراج کرده و موفق به تعیین توالی ۳۶۶ ژن در هر کدام شدند.
آنها همچنین موفق به یافتن جهشهای مرتبط با سرطان در هر سه نمونه شدند.
بهجتی امیدوار است که این تومورها که در گذشته جمع آوری شده به پژوهشگران در جهت کشف گزینه بهتر درمانی برای بیماران آینده کمک خواهد کرد.
این پژوهش در The Lancet منتشر شده است.
- 12
- 5