به گزارش ایسنا و به نقل از تکتایمز، به رغم تزریق سالیانه، هنوز بسیاری افراد از سرفه و سرماخوردگی رنج میبرند. یک تحقیق جدید نشان میدهد که واکسنهای آنفلوانزا به سبب فرآیند معیوب تولید تاثیر خود را از دست دادهاند.
چیزی که ناراحت کننده بود این است که تنها ۳۴ درصد از بیمارانی که واکسن زده بودند به آنفلوانزا مبتلا نشدند و دسته بزرگی از افراد واکسینه در معرض خطر قرار دارند.
دانشمندان دانشگاه راچستر و دانشگاه شیکاگو ادعا میکنند که رشد ویروس آنفلوانزا در تخممرغ ناقص است. کاهش اثربخشی واکسن به این دلیل است که ویروس دچار جهش میشود، در حالی که اجازه میدهد درون تخم مرغ رشد کنند.
به طور کلی تولید واکسنهای آنفلوانزا شامل استفاده از پروتئینهایی است که از لایه خارجی ویروسهای آنفلوانزای تخریب شده تهیه شدهاند.
این فرآیند سیستم ایمنی را آماده میکند تا هنگام ورود ویروس به بدن، آن را شناسایی کرده و واکنش نشان دهد.
با این حال، ویروسهای آنفلوانزای H3N2 با سلولهای تخممرغ سازگار نیستند. برای چسبیدن به سلولها، جهش ایجاد میشود که در نهایت به تهیه واکسن منجر میشود.
اسکات هنسلی محقق و استادیار میکروبشناسی در دانشکده پزشکی پرلمن دانشگاه پنسیلوانیا توضیح داد: جهش یک گام ضروری است. بدون جهش، ویروس آنفلوانزا رشد نخواهد کرد، مگر اینکه جهش یابد.
جهشی که سال گذشته رخ داد، به اندازهای قابل توجه بود که موجب یک اختلاف بین ویروس غالب H3N2 و واکسن شد.
هنسلی ابراز تاسف کرد که در حالی که ویروس میتواند در کشت سلولی سگ یا حشرات رشد کند، فقط آن واکسنهایی که برای افراد مبتلا به آلرژیهای تخممرغ تهیه شدهاند، تحت چنین فرایند تولیدی قرار میگیرند.
هنسلی خواستار ارزیابی فرایند تولید این واکسنها است، زیرا بسیاری از متخصصان از این جهش مطلع هستند.
پائول آفیت، مدیر مرکز آموزش واکسن در بیمارستان کودکان فیلادلفیا، اظهارات هنسلی را تایید کرد.
وی تاکید کرد در حالیکه تولید یک واکسن جدید گران است، داروها باید اقدامات لازم را برای ارائه واکسنهای جدید و موثر انجام دهند.
آفیت افزود که شرکتها باید قبل از تغییر محیط رشد خود، تست گستردهای انجام دهند.
به گفته آنتونی فوشی، مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی گفت: ناکارآمدی واکسنها نباید مردم را از تزریق واکسنهای آنفلوانزا دور نگه دارد.
فوشی همچنین از شرکتهای داروسازی درخواست کرد تا در دسترس بودن و تحویل واکسنهای آنفلوانزا را تسهیل و تسریع کنند.
شرکتهای دارویی مایل نیستند پول و منابع خود را در تولید واکسنهای آنفلوانزا صرف کنند، زیرا مقبولیت آنها میان مردم کم است.
مرکز کنترل بیماری تزریق سالیانه واکسن را برای افراد شش ماهه به بالا توصیه میکند، اما تنها نیمی از مردم اجابت میکنند. والدین به شدت تشویق به دنبال کردن توصیهها میشوند.
هنسلی گفت: آخرین چیزی که ما میخواهیم این است که خوانندگان فکر نکنند این خبر نوعی داستان ضد واکسین است. اثربخشی ۳۴ درصدی بهتر از صفر است.
این مطالعه در مجله آکادمی ملی علوم (Proceedings of the National Academy of Sciences) منتشر شده است.
- 10
- 2