به گزارش ایرنا، داروهای مهارکننده اسید معده برای کاهش تولید اسید مورد استفاده قرار میگیرند و از پرمصرفترین داروهای جهان محسوب میشوند.
باکتری هلیکو باکتر پیلوری که در بدن نیمی از جمعیت جهان زندگی میکند و معمولا به عنوان یک باکتری بیضرر شناخته میشود، در بدن برخی از افراد سبب بروز سرطان معده میشود.
داروهای مهارکننده اسید معده یکی از روش های درمانی مهم عفونت باکتریایی هستند و در کوتاهمدت کاملا ایمن محسوب میشوند. اما مصرف بلندمدت این داروها خطرناک است.
محققان سوابق ۶۳ هزار و ۳۹۷ بیمار آلوده به باکتری هلیکو باکتری پیلوری را که ۳هزار و ۲۷۱ نفر از آنها با استفاده از داروهای مهارکننده اسید معده و ۲۱ هزار و ۷۲۹ نفر با استفاده از دو نوع آنتی بیوتیک درمان شدهاند، مورد بررسی قرار دادند.
با مطالعه سوابق افرادی که در این بین به سرطان معده دچار شدند مشخص شد احتمال ابتلای گروهی که از داروهای مهارکننده اسید معده استفاده کردند به سرطان معده ۲.۴۴ برابر گروه دیگر است.
بر اساس این تحقیقات، درصورتی که این داروها برای مدتی بیش از ۳ سال مصرف شوند، خطر ابتلا به سرطان را تا ۸ برابر بالا می برند. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Gut منتشر شده است.
- 10
- 6