به گزارش ایرنا از پایگاه خبری بی بی سی، آزمایشهای نشریه علمی لانست نشان میدهد که داروی «ترانکزامیک اسید» باعث بندش خونریزی و کاهش خطر مرگ در روزهای اولیه پس از سکته مغزی میشود.
در آزمایشی که انجام شد، اگر چه معلولیت بیمار را در سه ماه درمان نکرد، اما پژوهشگران هنوز هم امیدوارند که از این دارو برای درمان و بهبود سکته استفاده شود.
علت مرگ نزدیک به نیمی از کسانی که در اثر سکتههای مغزی در جهان میمیرند، خونریزی مغزی است و این یک پنجم سکتههای مغزی را شامل می شود.
آنهایی که نجات پیدا میکنند ممکن است دچار معلولیتهایی از جمله فلج و مشکل تکلم شوند.
کارولین دنبری ۳۲ سال داشت که دچار سکته مغزی شد. او در آن زمان برای خرید کریسمس در بیرون از خانه به سر میبرد.
او میگوید: 'خواستم یک کیسه هدیه را با دست چپم بردارم ولی نتواستم بگیرمش. فهمیدم مشکل پیش آمده. احساس میکردم که خیلی مستم. پای چپم شروع به از کار افتادن کرد. دچار سراسیمگی شده بودم.'
او در این وضع میخواست از کسی کمک بخواهد، اما نمیتوانست حرف بزند.در بیمارستان مشخص شد که کارولین دچار خونریزی مغزی شده بود.
از او خواسته شد در آزمایش استفاده از داروی ترانکزامیک اسید شرکت کند و او هم پذیرفت. پس از استفاده از این دارو در وضع سلامتی او بهبود آمده است.
دکتر نیکلا اسپریگ، از دانشگاه ناتینگهام بریتانیا که یکی از پژوهشگران تحقیق اخیر نیز هست، میگوید این دارو میزان خونریزی بیمارانی را که دچار سکته مغزی شدهاند کمتر میکند. به گفته او 'این دارو همچنین شمار افرادی را که در هفته اول پس از خونریزی میمیرند کاهش داده است.'
برای نیمی از ۲۳۲۵ نفری که در این آزمایش شرکت کرده بودند ترانکزامیک اسید و برای بقیه دیگر دارونما (داروی بیاثر) داده شد تا پژوهشگران به گونه قابل اتکایی تاثیر دارو را اندازه بگیرند.
از این دارو پیش از این به شکل قرص برای درمان قاعدگی سنگین و به شکل آمپول برای کنترل خونریزیهای خطرناک هنگام زایمان استفاده شده است.
دکتر اسپریگ میگوید نیاز است در آینده این دارو به بیماران در ساعات اولیه پس از بروز سکته مغزی داده شود تا نتیجه بهتر آن دیده شود.
فلج شدن یک طرف صورت، ضعف بازوها، اختلال در حرف زدن، این علائم از علائم سکته مغزی است و از فوریتهای پزشکی محسوب و نیاز به توجه آنی دارد.هر چه سریعتر به فردی که دچار سکته مغزی میشود، رسیدگی شود، شانس بهبودیاش بالاتر میرود.
- 16
- 6