به گزارش مهر، نتایج مطالعه جدید محققان دانشگاه کانزاس نشان می دهد شیردهی به نوزاد ریسک سکته را در زنان بعد از سن یائسگی کاهش می دهد.
نتایج این مطالعه که در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شده نشان می دهد ریسک سکته در بین زنانی که به نوزادشان شیر داده اند ۲۳ درصد کمتر است.
«لیست جاکوبسن»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «طبق نتایج مطالعات قبلی، شیردهی به نوزاد موجب کاهش نرخ ابتلا به سرطان سینه، سرطان تخمدان و ریسک ابتلا به دیابت نوع۲ در مادران می شود.»
وی در ادامه می افزاید: «یافته های ما به فواید شیردهی بر کاهش ابتلا به بیماری قلبی و سایر فاکتورهای پرخطر قلبی-عروقی تاکید دارد.»
در این مطالعه، تیم تحقیق داده های ۸۰,۱۹۱ شرکت کننده را که بین سال های ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۸ تحت نظر بودند را بررسی کردند.
تمامی زنان در این مطالعه یک یا چند بچه بدنیا آورده و ۵۸ درصد آنها به نوزادشان شیر داده بودند. در بین این زنان، ۵۱ درصد یک تا ۶ ماه، ۲۲ درصد ۷ تا ۱۲ ماه، و ۲۷ درصد ۱۳ ماه یا بیشتر به فرزندشان شیر داده بودند.
به گفته محققان، در زمان شروع مطالعه، میانگین سنی این زنان ۶۳.۷ سال بوده و به مدت ۱۲.۶ سال این زنان تحت نظر بودند.
محققان دریافتند هر چقدر طول مدت شیردهی به نوزاد طولانی تر باشد کاهش ریسک سکته در زنان بیشتر خواهد بود.
محققان اذعان می کنند شیردهی تنها یکی از چندین فاکتور محافظ در مقابل سکته است و فاکتورهای دیگری نظیر ورزش کافی، انتخاب مواد غذایی سالم، عدم استعمال سیگار، و پیگیری روند درمان برای حفظ فشارخون، کلسترول و قندخون در حد نرمال نیز در این زمینه ضروری است.
- 18
- 3