به گزارش ایسنا، تحقیق مشترک محققانی از دو دانشگاه علوم کشاورزی ساری و علوم پزشکی مشهد، به تشخیص ترکیبهای سرطانزا در سیبزمینی سرخکرده منجر شده است.
بر این اساس، رضا اسماعیل زاده کناری، رضا فرهمندفر و مریم اثنیعشری از اعضای گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با خلیل آبنوس و سیدمحمد تقدیسی از اعضای گروه شیمی داروئی و بیوتکنولوژی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تحقیق پرداخته و موفق به تولید سنسورهای الکتروشیمیایی، فلوروسانسی بر پایه ssDNA و GelRed و نوری بر پایه dsDNA و نانوذره طلا جهت تشخیص اکریل آمید در سیب زمینی سرخ شده، شدند.
رضا اسماعیل زادهکناری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در گفتوگویی با ایسنا با اشاره به اینکه محققان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری موفق به طراحی سنسورهای نوین در تشخیص ترکیبات سرطانزا سیب زمینی سرخ کرده شدهاند، اظهار کرد: این موضوع رساله دکتری دانشجو مریم اثنی عشری از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری بود که به صورت مشترک با دو استاد از دانشگاه علوم پزشکی مشهد صورت گرفت.
وی در ادامه با بیان اینکه اکریل آمید مادهای سرطانزا و خطرناک است که در هنگام فرآوری موادغذایی در دمای بالا طی واکنش مایلارد تولید میشود، تصریح کرد: این ماده سرطانزا روشهای تشخیصی گران قیمتی دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری افزود: بر اساس تحقیقات به عمل آمده سنسورهای الکتروشیمیایی بر پایه الکترود طلا و همچنین یک سنسور نوری بر پایه الیگونوکلئوتید و نانوذرات طلا ساخته شد.
رئیس پژوهشکده علوم صنایع غذایی مازندران یادآور شد: این سنسورها هم از نظر سرعت اندازهگیری و دقت و هم هزینه نسبت به روش های آنالیز دستگاهی برتری دارد.
اسماعیلزاده در ادامه اضافه کرد: نتیجه این رساله دکترا به دو مقاله تبدیل شد که در بهترین ژورنالهای دنیا به چاپ رسیده است.
- 11
- 5