دکتر محمدرضا ناظر در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه آب ریزش بیشتر، تب بالاتر، گلودرد شدیدتر، علائم ریوی، احتمالا علائم شکمی و تهوع نسبت به سرماخوردگی شدیدتر از علائم بیماری آنفلوانزاست، افزود: خطر تشنج براثر تب در کودکان در آنفلوانزا بیشتر است.
وی اضافه کرد: دورهی آنفلوانزا بین سه تا ده روز است که به میزان رعایت افراد بیمار بستگی دارد. اگر نکات ایمنی به خوبی رعایت نشود، صرفه خشک یا خلط دار حتی تا دو ماه بعد می تواند ادامه داشته باشد.
ناظر با اشاره به اینکه شستشوی دستها یک اصل مهم در پیشگیری از آنفلوانزاست، تاکید کرد: شستشوی دست ها بعد از تماس با بیرون، افراد به ویژه در مجامع عمومی و برگشتن به منزل از محل کار بسیار مهم است.
وی اضافه کرد: افراد مبتلا حدالمقدور در مکانهای عمومی و محل تجمع افراد حضور پیدا نکنند؛ در غیر این صورت از دست دادن به افراد سالم خودداری کرده و جلوی عطسه و سرفه ی خود را حتما با دستمال یا آرنج بگیرند.
این متخصص بیماریهای عفونی تصریح کرد: افراد از دست زدن به چشم ها و بینی به ویژه دربعد از تماس با بیرون و افراد بیمار یا مشکوک به بیماری حتما خودداری کنید.
وی با اشاره به اینکه شیر دستشویی و توالت را حتما قبل و بعد از استفاده با دقت بشویید، عنوان کرد: بیماران قلبی،آسم، سرطانی و دیابت حدالمقدور در روزها و ماههای اپیدمی در جاهای عمومی کمتر حاضر شده و حتما واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند. بچه های زیر شش سال را نیز باید به این گروه افزود.
ناظر گفت: در شرایط اپیدمی در صورت غیراجتناب بودن حضور در مجامع عمومی و واکسیناسیون، می توان با نظر پزشک از داروهای پیشگیری استفاده کرد.
این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه در صورت ابتلا دوره ی درمان را حتما زیر نظر پزشک طی کنند و در این زمان خوردن نوشیدنی های گرم، غذاهای آبکی و گرم و مرکبات به ویژه لیموشیرین و پرتقال را به طور روزانه در برنامه قرار دهند، بیان کرد: آموزش دانش آموزان در این خصوص یک اصل مهم است که در مدارس نادیده گرفته می شود.
وی یادآور شد: مدارس یکی از مکانهای اصلی انتشار این بیماری هستند، والدین در صورت ابتلای فرزندان حتما تا زمان بهبودی کامل از رفتن فرزند خود به مدرسه جلوگیری کنند. مسئولین مدارس نیز بر این موضوع تأکید کنند.
- 18
- 3